Редуктор тиску: принцип роботи

Тема у розділі 'Сантехника, водоснабжение, канализация', створена користувачем hztp_serg, 19 кві 2016.

  1. hztp_serg

    hztp_serg Новачок

    Повідомлення:
    8
    Симпатії:
    0
    Поставив редуктор тиску "Исма", заводські налаштування не змінював. При закритих усіх кранах тиск на манометрі (6-ти атмосферний) зашкалює, а коли є розбор води, то показує 2-2,5 атм. Напор при цьому в крані середній. Це правильна робота системи, чи потрібно щось поміняти?
     
  2. Энки

    Энки Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    12.689
    Симпатії:
    12.730
    Адреса:
    Київ
    Манометр в корпусі, чи окремо? Редуктор за стрілочкою встановлено?
    На відкритому крані там нема шо дивитися.
    Якщо треба збільшити тиск поза редуктором, то із закритим краном просто крутимо до необхідного тиску, за манометром.
    Якщо траба зменшити тиск поза редуктором, то крутимо, кран розбору води відкр-закр, дивимось. Якщо ще треба зменшити, то ще трохи крутимо, кран відр-закр, дивимось..
     
  3. hztp_serg

    hztp_serg Новачок

    Повідомлення:
    8
    Симпатії:
    0
    Манометр окремо. Редуктор встановлено за стрілочкою. Спочатку дуже брудна вода йшла, фільтр (косий), який стоїть після редуктора геть забився, навіть вода не йшла. Можливо редутор вийшов з ладу? Бо це завсім дивно, що при закритому крані тиск зашкалює, а коли повністю відкриваю кран, то на пор середній і тиск 2,5.
     
  4. Энки

    Энки Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    12.689
    Симпатії:
    12.730
    Адреса:
    Київ
    Перед редуктором, чи після?

    Нема чого дивитися на манометр, коли кран відкритий. Манометр динамічний тиск не вимірює.

    То зніміть, витрусіть, помийте, порухайте налаштування.. Скоріш за все, він ще не встиг вийти з ладу, може просто засмітився.
    Краще би фільтр стояв до редуктора.
     
  5. hztp_serg

    hztp_serg Новачок

    Повідомлення:
    8
    Симпатії:
    0
    Манометр вкручений в редуктор, мав на увазі, що редуктор йшов без манометра. Фільтр ще відразу витрусив і промив. Редуктор ставив з тим розрахунком аби зачистити усі сантехнічні вузли, в тому числі і фільтр, від надмірного тиску. Чомусь не думав, що редуктор чутливий до бруду у воді. Не хотілось би зараз знімати редуктор. А заводські установки 3 атм., так? Регулюється редуктор за допомогою плоскої викрутки?
     
  6. Энки

    Энки Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    12.689
    Симпатії:
    12.730
    Адреса:
    Київ
    На фільтрі PN - скільки написано?
    І то такий фільтр.. то просто сіточка. А редуктора може пошкодити бруд значно менший за вічко сіточки. Але не обов'язково одразу.
    Там складний механізм. На штоці з пружиною два клапани з гумками, чим сильніше тисне на дин клапан, тим більше закривається другий. Так приблизно.
    Є багато різних редукторів з різними назвами, та більшість з них якось регулюються. Дивіться інструкцію.
     
  7. hztp_serg

    hztp_serg Новачок

    Повідомлення:
    8
    Симпатії:
    0
    Фільтр стоїть FADO NEW 1/2. То мені спробувати покрутити налаштування тиску на редукторі? Якщо ситуація не зміниться, то міняти?
     
  8. Энки

    Энки Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    12.689
    Симпатії:
    12.730
    Адреса:
    Київ
    Якщо манометр показує вірно, та показує значно більше 6. Якщо редуктор, за паспортом, може регулювати до 6 після себе, то може щось попало в його механізм велике тверде, і блокує.
    Якщо щось там велике тверде, то рухаючи механізм (ганячи ним воду, змінюючи натяг пружини..) є ризик нашкрябати тим твердим.
    Спробуйте.
    Але може буде достатньо промити, а не міняти.
     
  9. djclyde

    djclyde Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.916
    Симпатії:
    2.994
    Адреса:
    Кировоград
    @hztp_serg, --- єто нормальная работа для некоторых регуляторов давления! ( в водопроводных РД нет сброса с компенсационной камеры ) давление разбора у вас 2.5кг а при отсутствии разбора оно поднимаеться до магистрального тк там нет сброса излишка давления .

    то самое можно наблюдать на кислородном редукторе - если закрыть на нем сбросное отверстие КК
    --- добавлено: 19 кві 2016 у 19:25 ---
    и такое бывает если мембрана надорванна или неправильно установлена
    --- добавлено: 19 кві 2016 у 19:28 ---
    нет с водопроводными это не работает ---- там нет сброса излишнего давления - регулировка производиться только при открытом кране
     
    Останнє редагування модератором: 27 кві 2016
  10. Энки

    Энки Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    12.689
    Симпатії:
    12.730
    Адреса:
    Київ
    Трохи не так.
    Когда кран закрыт, динамическое отсутствует. Весовое тут мы не трогаем, его мало. А манометр показывает статическое, то-есть полное на данный момент.
    Когда кран открыт на излив, то разница давлений статического в трубе, и атмосферного, делает нам динамическое, которое идёт на формирование струи. Вот это динамическое, наш манометр не способен уловить. Он показует какие-то залишки статического. То-есть, он показует шото, никому не нужное и мало интересное.
    Редуктор работает на статическом (ну и с весовым, но его мало). И когда кран на излив открыт, то редуктор просто открывается там как-то, хз как, смотря на каких трубах стоит (какая скорость потока), и какие там завихрения бьют по рабочим частям. Но в это время, полезную нам свою функцию редукции он не выполняет.
    Редуктор следит за статическим давлением, а динамическое он не очень способен улавливать, по своей конструкции. Поэтому полезную функцию редукции он может выполнять только с закрытым на излив краном, ну или в замкнутом кольце, если вдруг надо..
    Нема там на что смотреть, и нема что регулировать, пока кран открыт.
     

Поділитися цією сторінкою