Допоможіть з проектом опалення приватного будинку

Тема у розділі 'Отопление и горячее водоснабжение - общие вопросы', створена користувачем МайстерОК, 17 кві 2016.

  1. МайстерОК

    МайстерОК Майстер

    Повідомлення:
    78
    Симпатії:
    35
    завтра розберусь в цьому питанні. На рахунок реєстрації то на даний момент не можу оскільки ніразу не проводились платежі за користування газом. Вказую суму 0.00 програма думає що невірно вказана сума, пробував вказати довільну - ненайдено платіж.
    Якщо газ.контора рахує по площі то прийдеться замурувати другий поверх:-D
    :-D:-D
     
  2. Uh0

    Uh0 Бригадир

    Повідомлення:
    579
    Симпатії:
    196
    Адреса:
    Lemberg
    В мене платна.
     
  3. Виталий Л

    Виталий Л Інженер

    Повідомлення:
    439
    Симпатії:
    755
    Адреса:
    кременчуг
    В мене була така ситуація .Подав показник газу 230 м.куб. а нарахували за 2230 м.куб. Написав заяву .прийшли перевірили показники .зіставили акт та перерахували по реальним показникам.
     
  4. МайстерОК

    МайстерОК Майстер

    Повідомлення:
    78
    Симпатії:
    35
    Пішов в газ контору сказав що в мене показник "0". Анулювали зразу. Сказали якщо знову щось таке буде то просто відіслати смску на номер що на платіжці і все.
     
  5. Вася1986

    Вася1986 Новачок

    Повідомлення:
    14
    Симпатії:
    0
    Доброго дня, майстри! Прочитав всі 11 сторінок коментарів, бачу люди добре орієнтуються в темі, а Іван 55555 взагалі земляк, я сам з Франківська.Про себе не можу сказати, що спеціаліст по опаленню (сам 10 років ремонтами квартир займаюся і просте опалення в квартрі з двохконтурним котлом і ТП робити 2 раза приходилось самому, но там все просто), а зараз треба зробити дома в особняку невеликому, по суті 2-кімнатна квартира Вот схему придумав, питання в тому, чи буде опаленя коректно працювати, підскажіть що і де "не так" і як виправити, тільки прошу з аргументами.Схема не складна, двохтрубна, замкнута, 6 радіаторів (2 більші по 10 секцій, 1 на 6 секцій і 3 по 4 секції), 1 полотенцесушитель (фото 1 и 3d фото2). Вся складність в тому, що замість котла в мене в камін вмонтований теплообмінник (фото 3), як виглядає теплообмінник видно на фото 2 (дві вертикальні труби Ф76 подача і обратка, приварено декілька труб Ф15 як на рисунку, в яких вода і буде нагріватись від вогню). З каміну виходять дві труби Ф25 (подача і обратка) з 3/4" кранами (фото 3). Тільки вот расширительный бак і циркуляційний насос з обвязкою в жилій кімнаті біля каміна ставити і нема де і в інтерєр не вписується (вкінці по ідеї мало би все виглядати як на фото 4), тому ставити все прийдеться в кладовці (там і насосна станція уже стоїть і бойлер буде). Магістраль думаю провести РР25 (внутрішній Ф20) до бачка і насоса, а всі розгалуження (до батарей) РР20 (фото 5 і фото 6), на рахунок малого діаметра труб зразу скажу, що переважно у всіх квартирах так зроблено і у всіх вроді все працює, сам дві квартири від двохконтурного котла такими трубами провів."Подпитку" думаю взяти з водопроводу (фото 7 крайня ліва синя трубка). Питання власне в тому чи буде це все працювати коректно, якщо насос і бак по магістралі будуть знаходитись на відстані 8м від "котла"? І друге питання: після кранів біля каміна що потрібно ставити на подачі води в систему опалення (на гарячій), крім термометра і манометра? На бачку поставлю манометр, термометр і взривний клапан (но це в 8м буде від котла), а вот прямо на виході з котла (фото 4)? Підкажіть, якщо в когось є якісь ідеї як можна скоріше, свята закінчились, планую якраз починати ці роботи. Да, теплообмінник уже вмурований в камін і сам камін уже готовий, другі схеми не цікавлять, тільки така і як її можна підправити якщо щось не так.Наперед дякую! Рисунок 1.jpg
    фото 1

    Рисунок 7.jpg
    фото 2

    Рисунок 3.jpg
    фото 3

    Рисунок 4.jpg
    фото 4

    Рисунок 5.jpg
    фото 5

    Рисунок 6.jpg
    фото 6

    Рисунок 2.jpg
    фото 7
     
    Останнє редагування: 28 січ 2017
  6. Іван 55555

    Іван 55555 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.306
    Симпатії:
    1.140
    Адреса:
    калуш
    забрати крани після змієвика.не так багато води в системі,краще злити.або ж перенести принаймі зривний клапан до змієвика,аж потім поставити кран.спати буде спокійніше.при зупинці цирк насосу(світло,сам насос може заклинити)що буде з Вашим PPR?думайте перш за все про безпеку,а потім про красу.все можна зробити гарно і безпечно.насосу все одно де стояти.циркуляція відбуватиметься.от якщо радіатори будуть менш потужні ніж теплообмінник,то відбуватиметься постійне підвищення темп.в системі і аж до критичноі.за температурою потрібно слідкувати,тому термометр я б поставив біля каміна.
    --- добавлено: 28 січ 2017 у 09:30 ---
    гідравлічно збалансувати систему.
    --- добавлено: 28 січ 2017 у 09:32 ---
    це дизайнери таке намалювали а ви маєте втілити в життя?@Вася1986,
     
    Останнє редагування модератором: 5 лют 2017
  7. don ivan

    don ivan Майстер

    Повідомлення:
    236
    Симпатії:
    86

    Вася1986
    к.м.к Вы не стой стороны зашли
    Обычно, сначала считают теплопотери здания, для того чтобы получить мощность теплогенератора,
    ???
    количество и мощность радиаторов. Если отправной точкой считать указанное Вами общее количество секций, 38шт, и предположить что это алюминиевые радиаторы с осевым 500 и паспортной отдачей при dT 60*С (90/70) - 0,17кВт - получаем 6,5кВт на дом, много ли, мало? не понятно, ничего не известно о доме и мощности самодельного кобинированного "котла"
    Насчет
    расстояние от котла до насоса, как бэ не столь важно, а вот схема включения..
    если я правильно понял по картинкам получается так:
    вася1986.JPG
    при таком включении насоса Вы получите циркуляцию по ветке выделенной цветом мимо тех радиаторов что между "котлом" и насосом превратив их в рассредоточенную буферную емкость. их подогревать будет только гравитационная составляющая.. правильно - все радиаторы поместить за насосом.
    за "котлом" надо ставить еще предохранительный клапан, для безопасности, а при нижней разводке обязателен развоздушиватель. все это входит в состав стандартной группы безопасности.
    Расширительный бак при наличии группы безопасности можно не привязывать к котлу.
    Проблемы с размещением и эстетикой насоса и некрасивым обвязочным мотлохом может решить банальный встроенный шкаф типа как для теплого пола или электрики
    и да, красивые картинки)
    можете поделиться где скачали MEP Modeler под 19-й??
     
  8. rondlyk

    rondlyk Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.435
    Симпатії:
    1.237
    Адреса:
    Тримісто
    У мого сусіда дружина кран перекрила/забула відкрити... Труби з підлоги випригували.
     
  9. Вася1986

    Вася1986 Новачок

    Повідомлення:
    14
    Симпатії:
    0
    а, і що означає "гідравлічно збалансувати систему"?
    Гостинна1.jpg Гостинна2.jpg Спальня1.jpg Спальня2.jpg
     
    Останнє редагування модератором: 5 лют 2017
  10. Вася1986

    Вася1986 Новачок

    Повідомлення:
    14
    Симпатії:
    0
    немного схему Вы неправильно поняли...схема планируется приблизительно вот такая: Рисунок 8.jpg
    теплопотери по формулам не считал, должно хватить...тем более какое то тепло в 2 комнатах и от камина самого будет (как видите на картинках камин встроен в стену на 2 комнаты). стены из пеноблока (говорят теплопотери небольшие у него). шкаф тоже не сильно вписывается в интерьер (смотрите фото 1), да и пререгородка 200 мм,а с другой стороны душ, в принципе, должно хватить перегородки для такой шахты, но как бы это запасной вариант если не будет работать так, как я нарисовал. развоздушиватель ставить? разве недостаточно крана Маевского в каждом радиаторе будет чтобы систему развоздушить?
    MEP Modeler под 19-й есть у меня, могу поделиться, на почту скинуть или здесь выложить...
    --- добавлено: 28 січ 2017 у 14:35 ---
    та крани в основному для удобства монтажу, американки поставив - і спокійно розкрутив і закрутив...воду зливати буду рідко, на літо вода буде в системі, щоб не ржавів змієвик. та і не хочеться фітінг зразу прикручувати на різьбу від змієвика, а потім паяти систему "намертво", а то відкрутити уже не получиться (в разі протікання на з"єднанні потім як все перепід"єднати?) та і при бажанні сам змієвик з часом можно поміняти - по 15 см спереді камін розібрати і просто витягнути, а якщо скрутити "намертво" - прийдеться різати уже труби...для того, щоб спокійно спати достатньо просто зняти "бабочки" з кранів, щоб хтось випадково не перекрив їх...питання до Вас тоді: а який кран перекритий був, подача чи обратка? чи два? тоді чого труби з підлоги мали повипригувати то? по їдеї сам змієвик мало "рознести" а не труби в підлозі то...якщо тільки обратку перекрили - то взривний клапан спрацював би...чи ви просто коментарій написали "до слова" як кажуть?
     
    Останнє редагування модератором: 5 лют 2017

Поділитися цією сторінкою