Літраж батарей та витрата газа. ОВК міфологія

Тема у розділі 'Отопление и горячее водоснабжение - общие вопросы', створена користувачем Karvor, 12 кві 2016.

  1. WalterCV

    WalterCV Заслужений майстер

    Повідомлення:
    3.757
    Симпатії:
    4.038
    Адреса:
    CV UA
    Так і звичайний газовий котел влітку буде на порядок ефективнішим, ніж взимку.
     
    LVV подобається це.
  2. Энки

    Энки Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    15.888
    Симпатії:
    15.562
    Адреса:
    Київ
    Та наче стараюся.
    Чого це? Відчуваю. Але я знаю що своїм відчуттям, стосовно тепла, не можна вірити. В людини дуже дивне сприйняття теплоти, яке майже завжди бреше. Це мабуть і через окремі сенсорні "контури" тепла і холоду, і через те, що людина сама генерує тепло і має "центральний вузол" терморегуляції в глибинах мозоку.
    Прибігає черговий з обходу в паніці "труби (дальній верхній кут, де агрегат зрідка використовується, але живиться теплом водою) щаз схопить!! Вони там льодяні!!" хапає якісь обрізки жерсті і вати, і нумо бігти щось там замотувати. А на компі температура в тій трубі показує +20 , саме на таку температуру уставили автоматикою циркуляцію, саме щоби не змерзла, поки не використовується. А йдеш з черговим і пірометром, та труба де гола +15, під ізоляцією +20.
    Людина зимою, на зиму вдягнена, в темному прохолодному приміщенні мацає трубу +15 Цельсія, і йому вона здається льодяною, зара замерзне. Профільний спеціаліст, доречі, що труб за життя перемацав багато.
    Не можна вірити власному тілу про теплоту. Воно майже завжди бреше.
    Чому це, трохи відрізняється. Це ще одна гамма кольорів, яку ми не бачимо. Як фіолетове світло відрізняється від червоного, так червоне відрізняється від інфрачервоного.
    От чому ми бачимо венозний малюнок, який під поверхнею шкіри? Бо світло проникло під шкіру, там всяке (з видимого) крім синього поглинулось, а синє відбилось від вени, повернулось назад крізь тіло, і потрапило нам в око. Чому коли світим ліхтариком в роті, щоки світяться червоним? Бо саме червоний колір світла проліз найглибше в тіло, решта поглинулась, і вилетів з іншого боку і потрапив в око, але не весь, а трошки. От глибина видимості вени - це глибина проникнення малої кількості синього світла (більше половини глибини насправді), товщина щоки - це глибина проникнення в тіло невеликої частини червоного світла. Якийсь інфрачервоний колір може трошки глибше проникне, на півтори, скажімо, щоки. Але все одно, це - світло, просто ми його не здатні бачити, без інструментів.
    Так, але температура поверхні радіатора за краще має бути нижчою за температуру тіла людини. Біля гарячого радіатора (скажімо 50 град) довго не всидиш, бо голова почне боліти, почнуть пітніти ноги і долоні. Таке випромінення шкідливе для здоров'я. А на певній вже дуже невеликій відстані, потужність цього випромінення зрівнюється з фоном випромінення, від стелі, стін, меблів... Променеве гаряче опалення є комфортним лише у певній маленькій зоні відстані від джерела. Трохи ближче - шкідливо і гаряче, трохи далі - зимно.
    А ще на гарячих поверхнях (скажімо вище 50, бо на 40 град вже деякі білки денатуруються) смажиться пилюка. Саме смажиться, підгорає, в прямому значенні. А потужні конвективні потоки підхоплюють її і розносять хатою. Що, на фоні ще низкої відносної вологи, подразнює слизові людини, і сприяє сезонним епідеміям ГРЗ.
    Тобто здорове опалення житла - це дуже великі, ледь теплі поверхні що опалюють, достатня кількість свіжого повітря, з урахуванням малих значень рухливості повітря.
    І це не моя особиста точка зору. Це точка зору загальна спеціальна - сантехнічна (від здоров'я і мистецтво, давніми мовами).
    У Вас тези були іншими, майже навпаки.
     
    LVV та WalterCV подобається це.
  3. Sergio Suares

    Sergio Suares Підмайстер

    Повідомлення:
    53
    Симпатії:
    4
    Адреса:
    Днепр
    Вижу, в приличном обществе модераторам форума дозволяется переходить на личности. У Вас плохо с нервами или не хватает аргументов? Рекомендую поучиться спокойствию и обстоятельности у пользователя с ником rondlyk, с которым, собственно у нас и возникла дискуссия, причем в другой ветке о радиаторах. Зачем-то ее перенесли сюда, где Вы не преминули в меня вцепиться.
     
  4. Энки

    Энки Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    15.888
    Симпатії:
    15.562
    Адреса:
    Київ
    В приличном обществе всем дозволяется адекватно реагировать. В Ваших последних дописах можно насчитать минимум три ad hominem. Поэтому, в подборах аргументов, не вижу смысла церемониться.
    Та тема про радиаторы, а эта тема про мифы об радиаторах. Все пучком.
     
    djclyde подобається це.
  5. Sergio Suares

    Sergio Suares Підмайстер

    Повідомлення:
    53
    Симпатії:
    4
    Адреса:
    Днепр
    В таком случае и я отреагирую на Ваш выпад адекватно - идите лесом.
     
  6. Энки

    Энки Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    15.888
    Симпатії:
    15.562
    Адреса:
    Київ
    Позвольте я напомню, раз так уж.
    Исправляли Ваши ошибки, на что Вы отреагировали неадекватно демагогией: гыгыканьем, изменениями задним числом, переходами на личности.., некрасиво, короче отреагировали. Чем дали повод с Вами не церемониться, чтобы быть в адеквате к Вашему неадеквату. Ну то-есть, винить Вам некого, кроме себя, и отправлять в лес Вы не можете. Хиба шо можете предложить рядом постоять, в лесу.
     
  7. WalterCV

    WalterCV Заслужений майстер

    Повідомлення:
    3.757
    Симпатії:
    4.038
    Адреса:
    CV UA
    Мля... Ну і в дебрі ви залізли... завдання радіатора опалення одна: передати тепло від джерела тепла (котла) приміщенню. І пох... чи то старий чугунний радіатор, чи ектрасучасний зроблений з хзч... Та хоч трубу вигніть по периметру стіни. Всі вони абсолютно однаково будуть підтримувати задану температуру в приміщенні...
    А то, виявляється, що чугунні так "вистрілюють" теплом, що воно аж назовні приміщення вискакує...


    P.S. І взагалі-то тема про літраж води в системі опалення...
     
    Sergio Suares подобається це.
  8. LVV

    LVV Прораб

    Повідомлення:
    431
    Симпатії:
    425
    Адреса:
    Закарпатська обл., Свалявський р-н
    Я дотримуюсь тих знань, яких отримував ще зі школи і тому я не кажу, що інфрачервоні хвилі це світло, бо навіть в шкільній фізиці під світлом розуміють видимий діапазон з довжиною хвилі 0,7...0,4мкм і нічого антинаукового я не припускаю.
    ІЧ випрмінювання використовується в медицині вже не перше десятиліття і це загальновідомо. Щодо "шкідливо", то все шкідливо, якщо надміру...від якісної здорової їжі теж можна померти, якщо вжити надміру.
    Також смажиться мікроби і інші патогенні мікроорганізми, а отже повітря буде більш стерильне.
    Волога, це палка з двох кінців. З одного боку подразнює слизові людини, але з іншого сприяє розмноженню патогенних мікроорганізмів.
    Тобто як тут?
     
  9. Энки

    Энки Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    15.888
    Симпатії:
    15.562
    Адреса:
    Київ

    Нажаль ні. Там не так все просто. Від такого патогени навпаки можуть "заляльчитись" в спори, з твердою оболонкою, від чого стануть ще небезпечніше. І найбільше їх гине від сонячного УФ. Ну тобто нема чого їх згадувати до батарей, і нічого стерильніше не буде.
    Де? В стінах? Відносна волога 60% є здоровою для людей, і безпечною для нормальних конструкцій. Тут нема іншого кінця. Хіба тільки, що важкувато такого значення зимою досягти.
    я відео, вибачте, подібні не дивлюся, а по опису не зовсім так..
    Ви спробуйте зробити розрахунок повітрянного опалення, для середньої хати. Багато питань одразу відпаде.
    Зробити таке опалення без свисту гарячого вітру, тобто без звуків, з нормальною рухливістю і комфортними кондиціями повітря, виходить ну дуже дорого. Ну тобто ніхто такого не робить, і робити не захоче.
     
  10. LVV

    LVV Прораб

    Повідомлення:
    431
    Симпатії:
    425
    Адреса:
    Закарпатська обл., Свалявський р-н
    Приведене вами вище як і ви
     
    Sergio Suares подобається це.

Поділитися цією сторінкою