Літраж батарей та витрата газа. ОВК міфологія

Тема у розділі 'Отопление и горячее водоснабжение - общие вопросы', створена користувачем Karvor, 12 кві 2016.

  1. Sergio Suares

    Sergio Suares Підмайстер

    Повідомлення:
    53
    Симпатії:
    4
    Адреса:
    Днепр
    Я понял, Вы - сторонник четких формулировок:) Добраніч d:)
     
  2. Энки

    Энки Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    15.888
    Симпатії:
    15.562
    Адреса:
    Київ
    Шо такое "отдаст меньше тепла"?
    Тепла они оба передадут одинаково. Скоко зайдёт, стоко передадут. Это и есть закон сохранения. Тепло в чугуне нигде не запутается, пройдёт всё.
    Вы наверно хотели сказать, что через одинаковую стенку от одинакового носителя на поверхности Ал будет горячее?
    Но тока ж это к теме о батареях не относится, бо у чугунной секции эта стенка везде, а у алюминиевой только тоненькая трубочка всередине. И поэтому, с одинаковым питанием носителем, и даже с большей плошадью поверхни у Ал, мощность передачи у чугунной секции гдето на 20% выше, по заверениям обыдвох производителей.
     
    WalterCV подобається це.
  3. Sergio Suares

    Sergio Suares Підмайстер

    Повідомлення:
    53
    Симпатії:
    4
    Адреса:
    Днепр
    Я хотел сказать только то что сказал.
    Тепла они НЕ передадут одинаково.
    Закон сохранения я процитировал, Вы интерпретируете его как-то по-своему. Сколько зайдет - столько радиатор передаст - это, извините, ерунда. Уточню - сколько успеет передать. Иначе температура теплоносителя, возвращающегося в котел, была бы равна температуре воздуха в доме.
    Еще раз прошу прощения за искренний совет, которого Вы не просили: если Вам глубоко интересна эта тема, изучите матчасть, пожалуйста. Тогда и спорить не придется. Удачи.
     
    IgorKIE подобається це.
  4. WalterCV

    WalterCV Заслужений майстер

    Повідомлення:
    3.757
    Симпатії:
    4.038
    Адреса:
    CV UA
    Передадуть, тільки за різний проміжок часу.
    Інакше при вимкненні котла батареї ніколи б не вистигли до температури приміщення.
     
  5. Энки

    Энки Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    15.888
    Симпатії:
    15.562
    Адреса:
    Київ
    Уточняйте уже дальше.
    Шо такое "успеет передать"? Они, оказывается, на время соревнуются? Вот тут
    перечислено куча условий. А про время ни слова. Ну понимаете о чём я?
    Вы о нём забыли упомянуть? не подумали о необходимости? посчитали что слушатель сам догадаться должен? Зачем подробно описывать условия, чтобы потом ещё по нескольку раз переуточнять и дополнять?
    Вы изрекли нам две тезы, в них обеих было по грубой логической ошибке на элементарном уровне, в ответ на указание ошибок, Вы йорничаете, добавляете условий задним числом.. и, как спитый герой труда, отправляете "учить матчасть".. Это называется демагогия, вульгарно - троллинг.
    Не надо. У нас тут приличное общество, все равны, тех, кто спокойно признаёт ошибки, под скамейку жить не отправляют, не надо бояться.
     
  6. LVV

    LVV Прораб

    Повідомлення:
    431
    Симпатії:
    425
    Адреса:
    Закарпатська обл., Свалявський р-н
    Будинок не є замкнутою ізольованою системою і тому все не так однозначно і просто...Тому має значення за який час передається тепло, в якій формі воно виділяється і в якому вигляді воно утримується в будинку, і з чого зроблений будинок, і як герметизований і утеплений, і яка вітрове навантаженя на будинок, і яка різниця температур всередині і зовні приміщень, і яка вологість і т.д. і т.д.
    --- добавлено: 21 лют 2017 у 14:08 ---
    В природі все схоже між собою. Теплопередача тепла від води повітрю радіатором, як і передача тепла від димових газів воді в котлі, як і передача води через трубу, як і передача мас повітря з однієї точку в іншу, як і передача струму в провіднику і т.д. залежить від "напору".
    Для струму напором буде різниця потенціалів у вольтах.
    Для води напором буде різниця тиску на вході і виході у паскалях.
    Для повітря буде різниця тиску наприклад в мм.рт.ст.
    Для процесів в теплообміннику котла різниця температури димогазів і води в теплообміннику і тому що швидше димогази омивають поверхню теплообмінника, то і ефективність теплообміну вища.

    Для радіаторів має значення різниця температур між водою в радіаторі і повітрям на поверхні радіатора. В сучасних радіаторах конструкцію роблять такою, щоб збільшувати швидкість омивання поверхні радіатора повітрям. Конструкція подібна до димоходу. Це дає можливість не допускати зменшення різниці температури, тобто "температурного напору". Високий температурний напір збільшує тепловіддачу сучасних радіаторів. Щоб отримати такі самі процеси при установці чугунних батарей, то потрібно ставити вентилятор для обдуву батареї.

    Крім того поверхня сучасних батарей в порівнянні з чугунними батареями нагрівається до менших температур, бо постійний рух повітря охолоджує її. Саме цим пояснюється 80 % виділення тепла випромінюванням для чугунних батарей і майже 100% виділення тепла конвекцією в сучасних батареях.

    Хоча що комфортніше випрмінювання чи конвекція? Різниця тільки в кінетичній енергії тобто в швидкості молекул повітря. Більш гаряча поверхня надає молекулам повітря більшої кінетичної енергії і вони можуть відлетіти на більшу відстань і можуть при зіткненні зі стінами надати їм більше енергії(тепла), а також ми відчуємо їхню енергію всім тілом, а не тільки вдихаючи їх.
     

    Вкладення:

    Останнє редагування модератором: 1 бер 2017
  7. Энки

    Энки Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    15.888
    Симпатії:
    15.562
    Адреса:
    Київ
    Це абстракція. Грубо кажучи, досліднику пропонується встановлювати межі системи там, де систему можна вже назвати "замкнутою ізольованою".
    От спробуйте змоделювати чотири примірникі: такі і такі радіатори, що самі по собі вже "замкнуті ізольовані", і ще дві моделі, де ці різні радіатори перебувають в будинку який не є замкнутий ізольований з вітрами і видами виділень..
    Якщо різниця в методично вірних моделях, у Вас вийде більшою за похибку розрахунку, то нам доведеться визнати, що не все так просто, і якісь, що Ви нам вкажете, батареї кращі по "тепловіддачі" за інші.
    А до того, вибачте, ми будемо продовжувати вважати батарею просто залізякою, крізь яку проходе тепло, і різницю в товщині і матеріалі залізяки вважати не потрібними уваги, зосередившись на речах, які дісно впливають на якість опалення.
     
    WalterCV подобається це.
  8. WalterCV

    WalterCV Заслужений майстер

    Повідомлення:
    3.757
    Симпатії:
    4.038
    Адреса:
    CV UA
    І як це позначається на витратах газу чи твердого палива в окремо взятому будинку? Ніяк.
     
  9. Энки

    Энки Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    15.888
    Симпатії:
    15.562
    Адреса:
    Київ
    Коли ми можемо думати про що завгодно в будь який спосіб любими об'ємами, то дуже легко навалити в голові куп, в яких важко розгрібатись. Тому, мабуть ще відколи була мавпою, людина має задовольняти потребу в абстрактному мисленні. Це коли є здатність виділяти головне у будь якій поточній ситуації.
    Насправді, має значення не температура води в радіаторі, а середня ("проінтегрована") температура поверхні батареї, і така сама середня повітря в приміщенні, що батарея має обігрівати. Воно наче майже те саме, однаково звучить розумно, але одне говорить про щось, що важкувато придумати як застосувати, а інше враховує лише те, що відповідає поточним потребам.
     
  10. Дима Е

    Дима Е Стажер

    Повідомлення:
    12
    Симпатії:
    1
    если в домах то наверное на комуналке....
     

Поділитися цією сторінкою