Конкурс Дизель став ще "економнішим"

Тема у розділі 'Своими руками - общие вопросы', створена користувачем dovgan, 25 бер 2016.

?

Голосуєте за цю тему?

Голосування закрито 22 тра 2016.
  1. Так

    100,0%
  2. Ні

    0 голосів
    0,0%
  1. Энки

    Энки Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    15.888
    Симпатії:
    15.562
    Адреса:
    Київ
    Ну пишут, что и расход 1:1, но газа, и стенды не видят падения мощности. Это на какой-то там системе за овер 30 тыс гривен и неделю настраивать. Ну и минус запаска.
    А газ дешевле. 8,40 против 25 гривен. Это таки разница.
    Только противоречивые рекомендации от разных людей. Одни говорят, что нельзя, бо за год мотор угробится, а другие наоборот.
     
  2. dovgan

    dovgan Майстер

    Повідомлення:
    32
    Симпатії:
    32
    Адреса:
    Харьков
    Ставить или не ставить рассуждают те кто не эксплуатировал авто на газу, я , например, не знаю ни одного человека (я не утверждаю что таких вообще нет) который поездив на газу, через некоторое время начал эксплуатировать авто на бензине. А вот таких которые доказывали, что от газа ДВС умрет, знаю много, но самое интересное практически все из них сейчас ездят на газу.
    Из собственного опыта
    стоимость пробега 100 км:
    на газу -7,3*11+22=102,3 (11 л газа+1 л бенза) 7,3 грн/л стоимость газа
    на бензине 22*8,5=187 грн 22 грн/л бензин
    разница 84,7 грн/100 км
    При годовом пробеге 15 тысяч разница 12705 грн, за 4-ре года эксплуатации менял 1 раз ремкомплект редуктора 300 грн, 2-ве форсунки 300 грн+ фильтра 5*20+3*40=240 грн итого 840 грн (стоимость работы не учитывалась)
     
  3. Энки

    Энки Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    15.888
    Симпатії:
    15.562
    Адреса:
    Київ
    У Вас Ниссан 3,5? Там какой-то вроде особенный мотор, там с чем-то.., то ли без компенсаторов, или ещё что.., отчего на газе долго работать не сможет.
     
  4. dovgan

    dovgan Майстер

    Повідомлення:
    32
    Симпатії:
    32
    Адреса:
    Харьков
    Не Ниссан, если там толкатели, то при некорректной настройке происходит перегрев клапана и теплового зазора не хватает, клапан получается поджатым, что приводит к прогару клапана/седла клапана. На Субару тоже нет гидрокомпенсаторов и у многих возникали проблемы с клапанами. Я на таких ДВС ставлю блоки управления с возможностью работы одновременно бензиновых и газовых форсунок и на нагруженных режимах подливаю бензин+ необходим вариатор ОУЗ.
     
    Энки подобається це.
  5. Нинь ХАО

    Нинь ХАО Майстер

    Повідомлення:
    128
    Симпатії:
    42
    Адреса:
    Größte Stadt im mittelalterlichen Deutschland
    Авто з проблемами, зазвичай швиденько продають, а не знімають ГАЗове обладнання та міняють двинун, бо це дійсно дорого. Так що ви прави, що таке авто в подальшому на бензіні не єксплуатують... :-[
     
  6. Елмастер

    Елмастер Майстер

    Повідомлення:
    40
    Симпатії:
    26
    Адреса:
    Самбір
    Щось тема притихла, але цікаво як в шановного автора
    dovgan просуваються справи . Мене дана тема цікавить на предмет використання газової установки (пропан , метан, газогенератор) на моєму тракторі Т40. З початку хочу встановити ГБО на метан (читав що на метані пропорція використання газу збільшується. Після того як вдасться добитись стабільної роботи , хочу встановити на трактор газогенератор. Зараз займаюся проблемою переробки плунжерного насоса ВТ на спільну роботу з газом. Тобто потрібно настроїти порцію запальної дози соляри і автоматичну подачу газу. Можливо в когось є напрацювання в даному напрямку.
     
  7. FENCER

    FENCER Прораб

    Повідомлення:
    410
    Симпатії:
    296
    Колись поставив у 1992 році пропан на , тоді ще нову, ВАЗ 21061. Так, їздило воно. Можливо щось і економило. Але після того я змінив вже 9 автомобілів і можу щиро сказати: бажання знову ставити ГБО зовсім не виникає. Інша річ, що ми з кожним днем все дужче відчуваємо дбайливу руку держави у своїх кишенях, і, саме цей факт все-таки змусить мене придбати наступне авто саме з газовим двигуном.

    Надіслано від мого SM-J710F, використовуючи Tapatalk
     
  8. dovgan

    dovgan Майстер

    Повідомлення:
    32
    Симпатії:
    32
    Адреса:
    Харьков
    Робота ведеться, але повільно. Зараз працюю над блоком керування, який дасть можливість на механічний дизель ставити стандартні (які є в продажі- Стаг, Зеніт і т.і.) блоки керування.
     
    Елмастер подобається це.
  9. Елмастер

    Елмастер Майстер

    Повідомлення:
    40
    Симпатії:
    26
    Адреса:
    Самбір
    А що можете сказати про співвідношення соляра - метан, кажуть можна замінити до 80%. Хотів би придбати блок керування за розумну ціну , якщо підійде до дизеля Т40.
     
  10. dovgan

    dovgan Майстер

    Повідомлення:
    32
    Симпатії:
    32
    Адреса:
    Харьков
    Можна, але треба корегувати момент запалювання на в всіх режимах роботи двигуна, а на механічному вприску це проблема. Крім блока керування потрібно ще багато доробок (на першій сторінці теми є схема)
     

Поділитися цією сторінкою