Горячая вода для дома из ТА

Тема у розділі 'Твердотопливные котлы', створена користувачем Алекс Иваныч, 27 лют 2016.

  1. Алекс Иваныч

    Алекс Иваныч Прораб

    Повідомлення:
    538
    Симпатії:
    426
    Уважаемые форумчане! Доделываю ТА . Возник вопрос как лудьше сделать горячее водоснабжение дома из ТА? Сейчас рассматриваю два варианта: медная трубка или гофра нержавейка. Кто как делал? Помогите советом.
     
  2. onyx_75

    onyx_75 Інженер

    Повідомлення:
    694
    Симпатії:
    572
    пластинчастый ТО с наружи ,без всякой трубки внутри ТА и заморочек . И увеличенным в три раза коэффициентом теплопередачи
     
    satok, Petko та rondlyk подобається це.
  3. Алекс Иваныч

    Алекс Иваныч Прораб

    Повідомлення:
    538
    Симпатії:
    426
    И плюс насос и датчик протока? А по поводу увеличенным в три раза коэффициентом теплопередачи можно ПОПОДРОБНЕЙ.
     
  4. Энки

    Энки Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    15.888
    Симпатії:
    15.562
    Адреса:
    Київ
    ГВС проточно - большая мощность.
    Один открытый кран может потреблять большую мощность, чем целый небольшой дом в мороз на отопление. Проточный нагреватель/теплообменник должен быть мощным, большим, быстрым, ну и точным (небольшие колебания в расходах по контурам, приводят к некомфортно ощутимым перепадам температуры).
    Поэтому в большинстве случаев, предпочитают накопительный водонагреватель.
    Он может быть встроен вТА - бочка в бочке, с медленным нагревом через стенки, есть такая экзотика.
    Или бойлер косвенного нагрева, где, через змеевик разумной длины, с умеренной мощностью нагревается запас воды.
    Для большой мощности, нужна большая площадь обмена, а большая площадь - у большой длины трубы, а большая длина и большая мощность - большая скорость в трубе, и большие затраты на продавливание воды - потери напора.
    А длинная труба с площадью, но с малым сопротивлением - это сложность конструкции, и остаётся открытым вопрос точности регулировки комфортной температуры.
    ГВС проточно - это заморочка не очень простая.
    Бойлер накопитель наверняка будет не дороже, проще, и стабильнее по комфорту, без сложной автоматики.
     
    s_fly, Petko, Дмитрий ДАР та 5 іншим подобається це.
  5. predka

    predka Прораб

    Повідомлення:
    544
    Симпатії:
    403
    Адреса:
    м.Львів
    Проточне ГВС дійсно робити не має сенсу.В мене колись стояв електричний проточний нагрівач на 5кВт для душу,комфорту ніякого.Виставити стабільну температуру неможливо,то холодніша, то тепліша вода тече.Гідрофор воду подає,тиск скаче,прогрів води різний.Чим довше відкритий кран,тим холодніша вода.Хоча це і різні речі(електронаг. і ПО),але принцип один.Буде дуже багато відбирати тепла від СО.Тепер стоїть електричний бойлер,думаю як буду підключати його до ТА.Я так розумію, він підключається в гілку подачі СО і насос не потрібен,мається на увазі додатковий.Є насос гідрофора,який подає воду.Відкрив кран ГВС-пішла вода.Питання:чи достатньо цього тиску ,щоб вода легко проходила через ПО(я з ними ще не стикався)?Бачив на ОЛХ б/у продають.Якої мінімальної потужності достатньо?Думаю дуже потужного не обов'язково,на крайняк вода догріється в бойлері.І ще питання:чи не буде негативно впливати відбір тепла з подачі СО на її роботу?
    --- добавлено: 28 лют 2016 у 10:06 ---
    Поясніть будь-ласка.
     
    Останнє редагування модератором: 7 бер 2016
    Zhigan74 та Алекс Иваныч подобається це.
  6. Алекс Иваныч

    Алекс Иваныч Прораб

    Повідомлення:
    538
    Симпатії:
    426
    ПО это пластинчатый теплообменник ? Если я правильно понял вы хотите его поставить между ТА и СО. Но если там стоит трехходовой термоклапан то для нагрева воды температуры в подаче будет недостаточно а для СО огромный минус (подача в дом пойдет холодная). Как по мне чето не то. А вариант с последующим заходом в электробойлер мне понравился. Нужно этот вариант обдумать. Может кто че подскажет по поводу предварительного нагрева воды котлом перед электробойлером.
    --- добавлено: 28 лют 2016 у 11:26 ---
    Уважаемый Энки подскажите существуют ли в продаже "бочки"которые можно вставить в ТА для гвс. Или как вариант что можно сделать самому?
     
    Останнє редагування модератором: 7 бер 2016
    predka подобається це.
  7. predka

    predka Прораб

    Повідомлення:
    544
    Симпатії:
    403
    Адреса:
    м.Львів
    ПО це пластинчатий теплообмінник.В мене така ситуація,щоТТ і ТА буде стояти в окремому приміщенні,приблизно 12м від будинку.Буде підземна теплотраса.І для того,щоб брати воду вищої температури ніж в СО потрібно врізатись в систему перед трьохходовим,після ТА,ще й з насосами щось мудрувати,щоб один другому не мішали.Тоді дійсно потрібен насос,хімічити щоб він включався коли потрібно і кидати 2 лишні труби.А саме головне з якою температурою вода дійде до бойлера?Вона ж буде поступати в бойлер не постійно,а тільки тоді,коли відкриють кран ГВС.А якщо 2-5год.кран буде закритий,то вода в 12м трубі напевне остине???Якщо робити так як я думаю це напевне трохи мінус для СО,але чи суттєвий?Вода буде братись не завжди по 100л.А на рахунок того,що 50-55гр.замало то думаю бойлер догріє,все ж краще ніж в нього буде йти холодна вода(менше буде включатись).Бо 70гр. то вже кипяток,все рівно розводити треба.Може я не правий в чомусь,бо багато чого тільки на припущеннях.Але хтось щось потрохи підскаже і будемо з Вами мати гарячу воду.
     
  8. onyx_75

    onyx_75 Інженер

    Повідомлення:
    694
    Симпатії:
    572
    Якщо подать на пластінчастий ТО 55С то з нього вийде вода на градус менша і руку в такій воді тримати на вдасться .
     
    predka подобається це.
  9. predka

    predka Прораб

    Повідомлення:
    544
    Симпатії:
    403
    Адреса:
    м.Львів
    Тобто варіант підключення безпосередньо до подачі на СО після трьохходового можливий?Чи не буде серйозних провалів по температурі на радіаторах,як думаєте?
     
  10. onyx_75

    onyx_75 Інженер

    Повідомлення:
    694
    Симпатії:
    572
    Вы же не собираетесь целый день зимой держать открытый кран ГВС :), газовые котлы тоже при включении гвс отсоединяют СО и первичный теплообменник работает на вторичный
     
    Дмитрий ДАР та predka подобається це.

Поділитися цією сторінкою