Токарно-фрезерний верстат

Тема у розділі 'Станки', створена користувачем Рус Укр, 26 лют 2016.

  1. Рус Укр

    Рус Укр Майстер

    Повідомлення:
    90
    Симпатії:
    33
    Потроху вдосконалюю агрегат))) Спробував нарізати плашкою різьбу м10 , почало вибивати швидкість .Провозькався часа 2 поки підігнав фіксатор.Спробував сверлити сверлом Ф28 наче працює але шуми якісь не приємні .Треба буде ще поковирятися мабуть)))Зробив ще один різцетримач зворотній .Тепер коли в нього затискаєш відрізний півник то не треба перемикати реверс.Припустимо проточив деталь різцем що затиснутий в звичайноми різцетримачі і можно не зупиняти двигуна і не крутити різцетримач , а зразу відрізати різцем затиснутим в зворотньому різцетримачі .Віходить неселичка єкономія часу))Мені сподобалося , то зробив іще один для більшого станка .
     

    Вкладення:

    • CAM00062.jpg
      CAM00062.jpg
      Розмір файлу:
      135 КБ
      Переглядів:
      58
    • CAM00063.jpg
      CAM00063.jpg
      Розмір файлу:
      138,7 КБ
      Переглядів:
      56
    • CAM00064.jpg
      CAM00064.jpg
      Розмір файлу:
      131,7 КБ
      Переглядів:
      58
    • CAM00065.jpg
      CAM00065.jpg
      Розмір файлу:
      129,7 КБ
      Переглядів:
      55
    • CAM00066.jpg
      CAM00066.jpg
      Розмір файлу:
      119 КБ
      Переглядів:
      57
    ванваныч та aluma подобається це.
  2. Рус Укр

    Рус Укр Майстер

    Повідомлення:
    90
    Симпатії:
    33
    Валявся двигун і деякі запчастини .Прикинув що може вийти невеличка свєрлілка.Ось що вдалося зробити.
     

    Вкладення:

    • CAM00067.jpg
      CAM00067.jpg
      Розмір файлу:
      121,3 КБ
      Переглядів:
      32
    • CAM00068.jpg
      CAM00068.jpg
      Розмір файлу:
      95,9 КБ
      Переглядів:
      30
    • CAM00069.jpg
      CAM00069.jpg
      Розмір файлу:
      117,3 КБ
      Переглядів:
      31
    ванваныч та slavko.malynovsky подобається це.
  3. Рус Укр

    Рус Укр Майстер

    Повідомлення:
    90
    Симпатії:
    33
    Почав робити делітєльну головку .Знайшов так звану трєщётку з гальмів авто ЗіЛ 131.Розібрав поки що і точу комплектуючи .Думаю в четвер дороблю і покажу результат.
     

    Вкладення:

    • CAM00072.jpg
      CAM00072.jpg
      Розмір файлу:
      147,7 КБ
      Переглядів:
      14
  4. Рус Укр

    Рус Укр Майстер

    Повідомлення:
    90
    Симпатії:
    33
     
    ванваныч, woxhol та slavko.malynovsky подобається це.
  5. Zhelezovski

    Zhelezovski Стажер

    Повідомлення:
    4
    Симпатії:
    1
    Адреса:
    Вінницький район
    Сподобалася конструкція вашого верстата. В першу чергу відходом від канонів - "я роблю так, як мені треба, а не так як прийнято".
    Якщо буде ваша ласка, розкажіть детальніше про станину і супорт. Станина, я так розумію, зроблена із двох двутаврів з'єднаних поперечками. Полка дальнього двутавру є плоскою опорою супорта, до краю полки ближнього приварено чи то призматичну, чи то циліндричну направляючу, по якій ковзає відповідна деталь супорта. Як ви оце все господарство підганяли одно до другого?
     
  6. Рус Укр

    Рус Укр Майстер

    Повідомлення:
    90
    Симпатії:
    33
    Зараз я живу у тещі далеко від дому де залишилися мої станочки .Спробую по пам,яті вам розповісти те що цікаво.Зразу скажу що конструкція потребує доступу до досить великого фрезерного і токарного .Хоча можна зробити і по іншому простіше .У мене не було двутавра , а був товстий (8 мм товщина полки )кутник 80Х80 здається і довжиною десь біля 800 мм (800 мм доречі ход продольної подачі фрезерного станка 6р12 на якому я тоді працював.У мене було тоді досить часу на роботі і станки щоб робити такі штуки .І я трохи цим скористався , хоча треба було зробити більше ,але і так добре .Я зробив 3 токарних 3 фрезерних і 3 свердільних ,ну іще там різного).Повторю що робив з того що є мало чого купуючи , бо на роботі його багатенько валялося .Отже одна полка обох кутників була обрізана і залишено десь міліметрів 30.Як видно на фото вони поставлені полками всередину щоб зручно було затискати задню бабку .До ближчої приварений був шестигранник на 19 з розрахунком щоб трапеція яку потім треба буде отфрезерувати була вища від площіни мілімеррів на 8.При сварці його обов.язково поведе і вигне дугою.Тому попередньо все кріпилося до столу фрезеного догори ногами .В паз куди ставлять кріплення на фрезерному столі клався шестигранник і затискався прижимами .Поруч затискався кутник такох 3-4 місцях і попередньо проварювалось по 10мм з одної сторони потім іншой і посередині .Потім отступити 15 -20 мм і знову .Після проварювались пробєли .Потім знімались зажими і варилось з іншої сторони так же.Як що все ж повело ,то на прессі приблизно по лінійці вирівнювалось.Потім знову на фрезенний стол (але також повинні бути підготовані і поперечні з,єднання )затискаємо знову догори ногами прижимами шоб потім було менше вирівнювати площини і не забуваючи перевірити паралельність і потрібну нам відстань між майбутніми направляючими варимо там де треба поперечини також не забуваючи просверлити отвори для винта подач на перечинах зробити виборки де порібно і залишити місце для нижньного прижиму задньої бабки.
    --- добавлено: 25 лют 2018 у 17:45 ---
    Після зварювання не знімаючі великою фрезою вірівнювалась вся підошва і потім переверталось виставлялось і вирівнювалось потрібними фрезами верх ,бока і низ полок.Також і супорт попередньо вирізалися заготовки і робилися потрібні виборки , а потім притискалися до готової станини і попередньо проварювалися зверху , потім повністю де потрібно .Для провара були зняті глибоку фаски .Ну а потім фрезерувалося із розрахунку поставити між поверхнями які труться пластинки з латуні , або що там найдеться антифрікціонного.Все це довго нудно і складно для людей які не мають доступу до перечисленого мною обладнання .Але треба виходити з того що є під рукою і коли бачиш що єнеобхідне обов,язково робити поки є можливість))
     
    Останнє редагування модератором: 5 бер 2018
    Zhelezovski подобається це.
  7. Zhelezovski

    Zhelezovski Стажер

    Повідомлення:
    4
    Симпатії:
    1
    Адреса:
    Вінницький район
    Дякую за пояснення, прояснилося.
    Ще один момент. Не дуже уявляю як фрезерувалася частина супорта, яка ковзає по шестиграннику. До речі, там пара тертя сталь-по-сталі і адекватне змащування, чи ще є якісь накладки на зразок бронзи/латуні?
     
  8. Рус Укр

    Рус Укр Майстер

    Повідомлення:
    90
    Симпатії:
    33
    Я вище написав що між парами тертя приклепані латунні пластинки які я брав з бачків старих авто радіаторів і вирівнював втулки які ставляться на ГАЗонах на поворотних цапфах .Тоді я працював в цеху який ремонтував вантажівки і цього добра було вдосталь .Зараз я теж як і ви мешкаю в вінницькій області .Як що перевезу навесні станки ,то можете приїхати подивитися)))Внутрішня трапеція фрезерувалася коротеньким сверлом заточеним під потрібний кут і хвостовик сверла який був з конусом морзе 2 був підрізаний щоб просверлити отвір і нарізати різьбу як на фрезах.
     
    Останнє редагування: 25 лют 2018
  9. Zhelezovski

    Zhelezovski Стажер

    Повідомлення:
    4
    Симпатії:
    1
    Адреса:
    Вінницький район
    Ловлю на слові. Залюбки скористаюся такою можливістю. :)

    Клас!
     

Поділитися цією сторінкою