Плануємо купити квартиру в новобудові

Тема у розділі 'Строительство дома - общие вопросы', створена користувачем Timofey, 17 лют 2016.

  1. Пітон

    Пітон Друг Команда форуму

    Повідомлення:
    6.874
    Симпатії:
    12.735
    Адреса:
    з Київщини, з діда-прадіда
    На землекористування, бо часто багато претендентів а потім загайно/дорого узаконювати. Найкраще брати вже введену в експлуатацію тоді хоч якась гарантія але ціна відразу значно зростає.
     
    Petko подобається це.
  2. ElectroDED

    ElectroDED Стажер

    Повідомлення:
    18
    Симпатії:
    4
    Адреса:
    Киев
    Да еще не забудьте пункт про "обязательный ЖЕК(ОСББ)" без права выбора с нереальными тарифами
     
  3. Saper<<<

    Saper<<< Підмайстер

    Повідомлення:
    62
    Симпатії:
    14
    Поцікавтеся з якого матеріалу будують, яке утеплення, яке опалення планується в будинку, коли здача... важливо також розглянути всі будинки, які забудовник, якого ви обрали, будував до цього. Також запитайте куди виходитимуть вікна (хоча це у відділі продажу можуть і самі розповісти, адже ціна квартир коли вікна виходитимуть у двір, і на проїзжу частину може бути різна. Якщо цікавить розстрочка по виплатах - можете запитати, але в більшості випадків, якщо дають розстрочку, то і дають нормальний відсоток.
    Важливо також і каналізація. Знайомий випадок був, коли рівень каналізації будинку, був нижчий від рівня міської каналізації і все стікало відповідно куди непотрібно...
     
  4. SergiyK

    SergiyK Підмайстер

    Повідомлення:
    45
    Симпатії:
    8
    Адреса:
    Дніпро
    Мої 5 копійок.
    1. Опалення. В жодному разі неможна брати з вертикальною розводкою труб (це коли зі стелі у підлогу у кожній кімнаті), бо будете платити за себе і сусідів. Хоча зараз так напевно і не будують, але. Або автономне опалення з газовим котлом, або централізоване з особистим лічильником у квартирі. На мій погляд другий варіант краще, бо менше обслуговування та вище надійність. У Вас будуть дві труби: подача та обратка. На них лічильник. Скільки витратите — стільки заплатите. А там хочете робіть водяну теплу підлогу, хочете вішайте радіатори. Так само і з газовим котлом.
    2. Внутрішні комунікації. На мій погляд, краще без них. Забудовники не будуть Вам робити гарно. Усе буде аби як. Про це вже писано-переписано та години відео знято. Усі комунікації (розводку водопостачання, каналізації та електрики) краще робити під себе самостійно/наймаючи спеціалістів. Те, що Вам наробить забудовник доведеться переробляти, бо там розетка буде не на тому місці не тієї потужності, а там кран буде заважати поставити пральну машину і т. ін. Чи треба за це викидати гроші на вітер віддаючи їх забудовнику? Ідеальний варіант: стояки опалення, водопостачання з лічильниками і силовий кабель у квартирі. А далі танцюйте як хочете. Чи «повний фарш», чи економ-варіант.
     
    Володимир П подобається це.
  5. Specialist_7sorok

    Specialist_7sorok Новачок

    Повідомлення:
    8
    Симпатії:
    1
    Обязательно обращайте внимание на воду, газ, электричество и т.д. К нам часто обращаются новоиспеченные жители новостроек, т.к. проблемы возникают одна за одной. Будьте внимательны с этим!
     
  6. ЧД_

    ЧД_ Заслужений майстер

    Повідомлення:
    3.133
    Симпатії:
    5.166
    Адреса:
    Lwow UA
    Маю оба варіанта бо дві хати. По грошах спочатку виходило що дешевше центральне. Зара вийшло на то саме, але по геморойності, перший варіант набагато меньший. Поясню чому:
    В нас в пятницю зняли теплолічильникі на повірку. То треба кожні 4 рокі робити. Забудовник не робив, пройшло 2 рокі. зїявилося ОСББ і підняли питання повірки. з 28 лічильників мого підїзду не працюють 8. Нові коштуе 5т.грн. в середньому і невідомо які брати. На повірку 650грн сертіфікат 250 батарейка. 150грн вуйкові що знімав. Далі попандос був, що жоднаа фірма яка займается теплолічильниками не резекнула знімати іх с пластікових труб. Знімали самі. Основний гемор в тому, що частина мешканців класть хтіла на оплату ЖКХ, в ОСББ нема грошей на газ і грей сам свою батарею.

    По котлу. В мене Бош. Поміняв расширітельній бак, ще якусь х-ню, і електроника працюе через сраку (терморігулятор). По грошам з обслугованням виносило дорожче центрального, зара я думаю по грошах то зрівнялось.
     
  7. Specialist_7sorok

    Specialist_7sorok Новачок

    Повідомлення:
    8
    Симпатії:
    1
    У вас проблемы именно с терморегулятором? А какой фирмы аппарат?
     
  8. ЧД_

    ЧД_ Заслужений майстер

    Повідомлення:
    3.133
    Симпатії:
    5.166
    Адреса:
    Lwow UA
    @Specialist_7sorok, Котел Бош модель на память не помню, он старенький 10 лет ему. (модель могу сегодня глянуть) Там терморегулятор механический. Что бы выставить температуру, надо искать место где он сработает. Заменить его, я уже сейчас точно не помню цифры, но достаточно дорого. Заменить всю плату управления, на что то другое не возможно.
     
  9. Бригадир

    Бригадир Заслужений майстер

    Повідомлення:
    10.968
    Симпатії:
    7.147
    Адреса:
    Одесса
    ЩА он тебе к терморегулятору предложит новый котёл.
     
    ЧД_ подобається це.
  10. Specialist_7sorok

    Specialist_7sorok Новачок

    Повідомлення:
    8
    Симпатії:
    1
    Котел новый имеет смысл покупать только тогда, когда старый уже совершенно в нерабочем состоянии. Если у человека Бош, то он может и 15 лет прослужить. А терморегулятор заменить - не проблема, его средняя цена - 500 грн.
     

Поділитися цією сторінкою