Літній будиночок із сараю

Тема у розділі 'Строительство дома - общие вопросы', створена користувачем ann.dyug, 12 лют 2016.

  1. ann.dyug

    ann.dyug Новачок

    Повідомлення:
    2
    Симпатії:
    0
    Стара 100-річна хата розсипається на очах, і страшно там вже залишатись. Ремонт, чи реронструкція - дешевше збудувати нову (і у нас лише півхати). Грошей як завжди обмаль, тому було прийнято рішення оновити молодий 30-річний сарай до жилого стану. Буваємо ми там в теплу пору року.

    В наявності сарай ~5,5 х 2,8 із 2-метровими стінами в пів цеглини, розділено на 2 приміщення(цегла). Згори 2-скатний дах і горище забите дошкою/фанерою. Фундамент ще не відкопали, але з того що видно трохи ширше стіни. Земляний пол. Все зроблено з бу-матеріалів. За весь час експлуатації жодних змін, не тече, не сідає, тріщин немає...

    Думаємо брусом наростити стіни згори на 40см, зробити новий дах, підлогу, всередені піч-голанку (на прхолодні вечрори). Але боязко все це спирати на старі стіни. В майбутньому хотілося б і взимку мати можливість там заночувати, а тоді може і воду/каналізацію завести. Вдповідно в перспектив потрібно утеплення ітд... Із планувальних пішень- 1 приміщення "кухня-вітальня" в двасвітла з драбиною на "горище" де спатимуть діти, а в 2-му приміщенні спальня. Якщо вийде, вигородити куток для душу/туалету.

    Мо в кого які поради будуть. Цікаво вислухати сторонню думку.
     
  2. poligrax

    poligrax Підмайстер

    Повідомлення:
    33
    Симпатії:
    4
    Это, я так думаю, в вашем случае оптимальный вариант. У меня в деревне у бабушки было что то наподобие летней кухни.
     
  3. ann.dyug

    ann.dyug Новачок

    Повідомлення:
    2
    Симпатії:
    0
    зараз апетити все розростаються, і вже хочемо додати декілька колон і зробити дах "на виріст". щоб коли будуть можливості добудувати поруч ще об"єм, то він уже буде під дахом. а поки це крита терасса.
    із питань які бентежать - як прікріпити мауерлат до стіни в пів цеглини?
     

Поділитися цією сторінкою