Обкатка електродвигунів нових електроінструментів

Тема у розділі 'Аккумуляторный, пневмо, электро и бензоинструмент', створена користувачем zig-zig, 8 лют 2016.

  1. zig-zig

    zig-zig Новачок

    Повідомлення:
    1
    Симпатії:
    0
    За старою доброю звичкою обкатую новий куплений електроінструмент. З практика видно, що прилади, які були попередньо обкатані без навантаження, довше працюють, повільніше зношуються, слабше гріються.
    Цього разу перед покупкою заздалегідь домовився про те, що буду мати можливість повернути прилад, якщо його якість не буде влаштовувати. Міняв тричі. Вдома після прогріву і оглядів вибрав три, у яких початкові вібрації і биття вала були як найменшими. Вироби з вітрини, які включалися на морозі кілька разів, навіть на короткий час для показу покупцям, працювали з гуркітом, вібрацією і були повернуті як непотріб.
    Обкатку проводжу (по можливості) починаючи з малих обортів, ненапружених режимів, невеликого часу безперервної роботи. В паузах даю охолонути майже до кімнатної температури.
    Для спрощення процесу обкатки підключив мережу до станків через терморегулятор. Датчик температури прикріпив на корпус двигуна, що найбільш грівся. Температура вмикання і вимикання живлення підібрана на дотик руки (28 і 38 градусів відповідно). Абразивні круги були зняті для найменшого навантаження. Захисні кожухи та їх кріплення також прибрані. Відео процесу додаю:
     

Поділитися цією сторінкою