Неприємний запах води в бойлері

Тема у розділі 'Водонагреватели', створена користувачем Павло Михайлович, 22 січ 2016.

?

Вже років 2 з бойлера тече вода з неприємним запахом.Почищу бойлер-кілька днів нормальна вода,далі з

  1. Може хто стикався з таким?

    4 голосів
    66,7%
  2. Чи можна щось зробити?

    6 голосів
    100,0%
Можна вибрати зразу декілька варіантів.
  1. WalterCV

    WalterCV Заслужений майстер

    Повідомлення:
    3.757
    Симпатії:
    4.038
    Адреса:
    CV UA
    А з Волновахи чи з Маріуполя привезти? Нє?
     
  2. Alex1980

    Alex1980 Підмайстер

    Повідомлення:
    45
    Симпатії:
    13
    Адреса:
    Львов
    Це все, звичайно, дуже чудово. Ви молодець!! Варіант підійде для приватного будинку. Але як усе це змонтувати у квартирі???
     
  3. LVV

    LVV Прораб

    Повідомлення:
    431
    Симпатії:
    425
    Адреса:
    Закарпатська обл., Свалявський р-н
    Звичайно, що твердопаливний котел заборонено ставити в квартирах, але тема не про котли.

    Я показав, що є інший, більш надійний і здоровий спосіб нагріти воду. Чомусь всі сучасні бойлери працюють по принципу нагрівання тієї води, якою користуєшся, в обємі ємності бойлера. Відповідно в таких бойлерах вже на самому початку закладений механізм швидкого старіння і негативного впливу на здоровя людини.

    А можна інакше: нагріваємо воду(теплоносій) в ємності бойлера, якою не користуємось, а потім, коли потрібно, пропускаємо воду з водопроводу через змійовик і на виході змійовика маємо нагріту воду. При цьому теплоносій відкладає солі в ємності бойлера тільки один раз, тільки при першому нагріванні . Також повітря з теплоносія виходить при першому ж нагріванні і в подальшому в теплоносія повітря немає і метал бойлера не окисляється, бо свіжого повітря не надходить.

    Перевагою сучасних бойлерів є тільки можливість включити декілька кранів водночас і отримати стабільну одну температуру, але для окремо взятого користувача у якого одна ванна кімната і кухня це не потрібно. При цьому недоліків багато: вода, яка нагрівається, по мірі використання, постійно відкладає солі і постійно в бойлер приходить свіже повітря з холодною водою з водопроводу і метал інтенсивно окисляється і швидко зїдаються аноди, а все всередині покривається солями. Також вода всередині може довгий час не використовуватись і в ній розмножуються патогенні бактерії, які мають хороший захист від температур при нагріванні води в товщі солей, які накопичуються і дають домівку ще більшій колонії бактерій.

    Для квартир, замість нагрівання теплоносія твердопаливним котлом, нагріваєте теплоносій електричним теном, а вода яка використовується для миття посуду чи в душі, проходить через змійовик, який знаходиться в ємності з теплоносієм, який нагрівається теном. Головне щоб ємність бака була якомога більша і тоді буде більший запас гарячої води і більш стабільна температура на виході змійовика. Також, щоб можна було водночас відкривати 2 чи три крани і мати гарячу воду, то змійовик повинен мати достатню довжину, щоб забезпечити швидкий теплообмін. В мене довжина мідної труби змійовика становить 8 метрів при зовнішньому діаметрі 18мм, а бак ємністю 95 літрів + 130 літрів обєм в котлі.
     
  4. Энки

    Энки Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    15.888
    Симпатії:
    15.562
    Адреса:
    Київ
    З ваших слів так виходить, наче всі дурні.
    Є багато різновидів ВНів, до багатьох випадків. Та зазвичай широко використовуються найзручніші, найдешевші, найрозумніші варіанти, для кожного випадку.
    Доречі, сморід болота повернувся на четвертий день.
    Ніби дісно постачання там зі скважини. Якщо скважина закоцана, то після кожної зливи з грунту туди будуть потрапляти не тільки сульфат редуктори, а взагалі все, що на Оболоні водиться. Тоді був дощ якраз.
    Але щоби йому там жити, і від температури спорами ховатися, потрібен субстрат. Багато субстрату, значно більше площі поверхонь, ніж чистий бойлер може надати.
    Отже поліз я туди за субстратом. Виявилось його пів відерця, не менше трьох літрів насипом.
    Пошкрябав, попилососив, ганчіркою протер, зібрав. Дотепер запаху нема, хоча знов були дощі.
    Отже якщо є сморід, то вже час чистити бойлер, кличте спєців - це поперше.
    Подруге, пишіть листи постачальнику води, нехай беруть аналізи, щось роблять. Бо на чистій по стандартам воді, у бойлерах відрами накип, роками не чистять, а смороду нема.
    Поки наче так.
     
    Alex1980 та Іван 55555 подобається це.
  5. Alex1980

    Alex1980 Підмайстер

    Повідомлення:
    45
    Симпатії:
    13
    Адреса:
    Львов
    Підтримую на всі 150% і усе що сказав Энки далі теж!!!

    Погоджуюсь за умови якщо вода м"яка, тобто містить мало солей кальцію та магнію. Стандарти допускають певну присутність їх у воді (нажаль не пригадую скільки тре погуглити). Крім того, в бойлерах стоять аноди, а вони магнієві, частина цього магнію прореагує із розчиненим у воді вуглекислим газом і випаде в осад. Звичайно, один анод не дасть і четвертої частини відра осаду, але трошки буде.

    Той субстрат, який ви витягли, неорганічного походження і є в більшій мірі домівкою для бактерій, яку не так легко продезінфікувати. А їдять вони органіку, яка могла потрапити у скважину, із підшкірними грунтовими водами у результаті дощів і за умови покоцаності самої скважини. Отже це, скоріш за все, проблема скважини.
    Усі органічні сполуки дуже добре витягуються із води активованим вугіллям. Можливо у даному випадку є сенс підшукати і встановити якісний вугільний фільтр, особливо на питну воду?? Маю таку підозру, що писання у водоканал швидкого покращення якості води не дасть...
     
  6. Энки

    Энки Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    15.888
    Симпатії:
    15.562
    Адреса:
    Київ
    Справа в тому, щи ми, з викруткою та ключем, не маємо змоги перевірити ані хімічний склад осаду, ані що їдять і як проводять дозвілля бактерії, і що то за бактерії. Тому тут щось стверджувати - це хіба себе розважати здогадками.
    Ми можемо стверджувати лише те, що можемо перевірити. А це - ковдра з осаду, за походженням накип, бо тим самим обліплені ТЕНи. Ця ковдра має розвинену поверхню великої площі, бо пориста за структурою, і перебуває нижче ТЕНа. Через термоізоляцію та площу, в бойлері може бути життя, навіть за умови критичних температур вгорі бака. Це ми можемо перевірити, побачити, помацати, виміряти.

    Таки легко. Справа лише за концентрацією дезінфектанта.
    Отже наразі виходить, що для уникнення болотного смороду з бойлера, достатньо тримати його чистим від осаду, навіть за умови БАК брудної води.

    Розмова ніби не про пиття води. З бойлерів воду зазвичай не п'ють. І давно вже вода з крана не сприймається питною. Там, наприклад, беруть буньки і ходять до бювету, що від тієї ж скважини, і вже ту воду із задоволенням вживають. rofl
    Ну наче не всі, не дуже добре, і не "витягуються".
    Вугілля фільтрує, бо має пористу структуру, та розвинену поверхню. А це, як ми бачили, не завжди добре. І вугілля з фільтра може легко і швидко перетворитися на отруту.
    Так саме осмотична мембрана не є запорукою чистої води. Вся техніка добре працює, за умови контролю її праці.
    Індивідуальна фільтруюча установка може непомітно для споживача вийти з ладу, і для стабільного результату потрібен контроль на виході.
    Саме тому, у постачанні сучасного міста питною водою, є кращим варіантом - централізоване. Де виконується очищення/доочищення на станціях, що постачають воду на немалу кількість точок.
    З оцінкою на місці, постачати воду: на район, чи на куст, чи на будівлю, чи на поверх, чи на окрему точку, - з урахуванням вартості. Де вже недорого забезбечити належний контроль, та ще не дорого далеко транспортувати. Саме на це слід спрямовувати зусилля.
    В той же час, слід прикладати зусиль до розвитку і здешевлення засобів контролю очищення води. Бо чим дешевше і краще зможе бути контроль, тим дешевше буде транспорт.
    Але це сусідня тема.
     
    Володимир П подобається це.
  7. Сантехнiк Ваня

    Сантехнiк Ваня Стажер

    Повідомлення:
    22
    Симпатії:
    3
    Адреса:
    Киïв, Троєщина
    Наткнувся ось на Форумхаус.ру
    Пост вiд користувача СерБор, (2011)

    Ну, в общем, поимел я год назад эту проблему вместе с новым поселковым водопроводом из новой скважины. На старом водопроводе из старой скважины, что в 500 метрах от новой, бойлер отработал 4 года без проблем. Как только подключились к новой, через месяц попер в бойлере сероводород.[…]
    Промывка гипохлоритом проблему не решила - вода чернела и сероводород все равно пер.. […]
    Поэтому решил, все-таки, докопаться до сути. А суть оказалась, хоть и в самом аноде, но с другой его стороны.
    При отмывке бака и нагревателя от накипи лимонной кислотой обнаружилась интересная реакция - магниевый анод даже в слабом растворе лимонной кислоты вступал с ней в бурную реакцию и выделял... сероводород. Сначала от данного факта вошел в ступор, даже появились какие-то мысли, что на аноде осталась еще сера или ее соединения от годичной эксплуатации и что она и дает такую реакцию. Но что-то тут не вязалось, реакция шла около часа и не думала прекращаться. Повторный эксперимент с опиленной до чистого металла поверхностью анода привел в еще больший ступор - при контакте блестящего металлического анода (магниевого, заметьте!) с кислотой, она тут же начинала чернеть и шла реакция с выделением сероводорода. Сомнений не оставалось - в ЧИСТОМ металлическом аноде присутствовали сульфиды!! Сразу стало понятно, как образовывался сероводород в баке. Т.к. в скважинной воде нет кислорода, то типичная для подмоковья углекислота не разлагается, а доходит до бойлера и реагирует с сульфидом магния на аноде. Все...
    […]
    У меня бак Аристон, анод штатный, а вот оказался "некачественный"
    […]
    Так что, по результатам экспериментов даю навоку, как отличить чистый магиевый анод от "некачественного". Берете раствор лимонной кислоты и опускаете в него испытуемый анод. Если начинается шипение, анод чернеет и прет сероводород, то анод... типа выбрасываем. Если нет - смело ставим в бак и наслаждаемся чистой водой...


    В анодi вiд виробника бойлера – готовi сульфiди…
    Експериментатору – слава.
    Хоча деякiйого висновки i рекомендацiï, на мiй погляд, сумнiвнi.
    Для мене новиною стало те, що анод за певних обставин може смердiти H2S без допомоги бактерiй.
     
  8. Іван 55555

    Іван 55555 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.306
    Симпатії:
    1.140
    Адреса:
    калуш
    забув відписати.срібло не допомагає без щоденного користування бойлером.із щоденним XЗ.
     
  9. Сантехнiк Ваня

    Сантехнiк Ваня Стажер

    Повідомлення:
    22
    Симпатії:
    3
    Адреса:
    Киïв, Троєщина
    Весь мiй досвiд застосування срiбла для подолання запаху з бойлера базується на експериментi, проведенному в квiтнi-2016. Вiн виявився вдалим. Мiсяць потому розмовляв iз замовником по телефону i той був щасливим, навiть дуже, що i дає менi пiдстави для оптимiзму щодо доцiльностi такого методу.

    Iван55555, а чому б тобi не започаткувати нову тему щодо свого бойлера зi смородом (на зразок котельнi, що не вдалася), де ти обмалюєш деталi. Мiзковий штурм часто допомагає
     
  10. Іван 55555

    Іван 55555 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.306
    Симпатії:
    1.140
    Адреса:
    калуш
    шановний @Сантехнiк Ваня, не радили б Ви,що мені робити,не рекомендував би я ,куди Вам іти.сто грам з тобою не пив,тому на "Ви"і певно що,за правилами форуму.до чого тут Ваш досвід зі сріблом?читайте уважніше пости.
     
    meroro та Володимир П подобається це.

Поділитися цією сторінкою