Купівля будинку у селі. Багато питань

Тема у розділі 'Строительство дома - общие вопросы', створена користувачем Pixie, 30 лис 2015.

  1. Pixie

    Pixie Майстер

    Повідомлення:
    35
    Симпатії:
    26
    Вибачте, якщо пишу не там, це моя перша тема на цьому ресурсі, але мабуть не остання. Хочу попросити допомоги теоретичної по багатьом питанням щодо ремонту будинку в селі. Дуже сподіваюсь, що знаючі люди мені підкажуть хоча б приблизно що робити :)

    Не можу зрозуміти у вас тут прийнято всі питання в окремі розділи писати окремими темами, чи можна все скопом в одну тему? Вибачте, якщо роблю не так, прошу модераторів тоді тикнути носом як зробити правильно.

    Дано: Ми з чоловіком обидва міські мешканці, вирішили що хочемо жити в селі. Придивились будинок, який дуже хочеться купити, але є сумніви що вкладемся в бюджет.

    Будинок 90 м2. Стіни - піщаник обкладений цеглою, подвійний дах залізо+шифер. Частина будинку - це добудова (з тильного боку). Вимощення є, але потріскане трохи.
    Проблеми:
    1. Навколо добудови вимощення нема. Між добудовою і стіною старого будинку досить великі щілі.
    2. На фасаді в кутовій кімнаті є тріщина над і під вікном. Варіанти - або кут просідає, або там старе дерево його підірвало, але дерево достатньо далеко (точно не скажу, метри 2-3 точно є)
    3. В будинку нема води, провести - одне з першочергових завдань. Проводити воду треба буде у добудову (там де нема вимощення і вона мабуть просідає) і звідти ще у кухню, у старішу частину будинку
    4. Каналізації звісно теж нема. Я хочу септик, наскільки я зрозуміла, найдешевший варіант буде з бетонних кілець. 2 кільця буде достатньо чи ні?
    5. Треба міняти проводку по будинку + 3 фази робити.
    6. Опалення - головна проблема. В домі є піч, дровяний і газовий котли (старі). Недавно в будинок вдерлися і зрізали радіатори, вирвали з печі чавунну плиту і дверцю, тобто вона зверху зруйнована. Газом на старому котлі ми топити точно не будемо, ввагаємось між варіантами а) твердопаливний, б) електричний котел(перехід на двотарифний лічильник), в) комбінований котел (газ+електро чи газ+тв.паливо), найменш бажаний варіант - г) сучасний газовий котел. Крім цього ще треба забезпечити теплу воду хоча б у душову кабіну.
    Поки що план такий: знайти пічника, щоб полагодив розкурочену піч і перевірив димарі, після цього заїхати в будинок і поступово займатись іншими питанням.
    Друге на черзі - вода і каналізація. Тут питання чи не нашкодить проведення труб тій добудові, що і так на поплившому фундаменті стоїть.
    В цей же час треба міняти проводку. Тут основне питання - скільки це взагалі коштує, от просто зробити на весь будинок нову безпечну електрику, яка буде витримувати будь-яке навантаження. І ще питання - чи завжди можна зробити три фази там, де була 1, чи це з якихось причин може бути неможливо?
    По опаленню взагалі ніякої уяви не маю, що вийде дешевше в майбутньому. Найбільше схилялись до твердопаливного котла, але я не можу зрозуміти як літом ним гріти воду для ванни і наскільки це зручно. Чи вигідно зараз топити і гріти воду електрикою при умові переходу на нічний тариф? Чи можна розглядати варіант залишити старий дровяний котел і комбінувати його з електричним чи газовим? Старі дровяні котли набагато менш ефективні ніж сучасні, чи +/- так само і будуть дрова туди йти.

    З фундаментом в принципі все ясно, треба посилювати кути почергово, посилювати добудову і робити нове вимощення по всьому периметру. Але чи зможе та добудова достояти до пізньої весни, при умові що ми через неї будемо заводити-виводити воду?

    Буду дуже вдячна за приблизні розцінки на роботи (+/- 1-2 тис грн на кожному пункті ролі не грають):
    • облаштування каналізації-септику, скважина (десь 15-18 метрів) + заведення води в будинок і підключення душу і туалету
    • заміна проводки, встановлення розеток, вимикачів, заміна лічильника на багатотарифний (і чи треба якісь платні документи на це, якщо так - скільки це коштує)
    • встановлення котла+розводка труб і встановлення радіаторів
    • ну і скільки може коштувати перекласти пічку
    Якщо потрібні фото тріщин та всього іншого, завтра загружу.
     
  2. buddybuild

    buddybuild Заслужений майстер

    Повідомлення:
    5.307
    Симпатії:
    6.176
    Адреса:
    Черкассы
    1) шурфуванням треба встановити наявність фундаменту (глибина, матеріал)

    бюджет реконструкції може бути розтянутим на роки.
    основна економія - виконання власноруч. від вартості матеріалів все рівно нікуди не втечете.

    сподобалась місцевість та будинок = купляйте.
     
    Тарапунька, Игорь Домб та Pixie подобається це.
  3. leshiy_40

    leshiy_40 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    8.806
    Симпатії:
    10.846
    Адреса:
    Зах. УкраЇна
    @Pixie,

    Якщо подобається, то варто брати.
    Зараз зробити можна ВСЕ, питання лише в коштах і часі. Набагато веселіше справа рухається якщо знаходишся на місці.
    (а іще мало інформації і фото якесь дайте):Hi:
     
  4. Pixie

    Pixie Майстер

    Повідомлення:
    35
    Симпатії:
    26
    Дякую, що прочитали стільки тексту і відповіли :)

    Звісно, своїми руками ми плануємо багато чого робити - те ж посилення фундаменту, всі внутрішні косметичні ремонти, вікна-двері. Але є речі, які я боюсь робити самостійно, бо помилка може коштувати життя або здоров'я. Ну або будинку Crazy. Це електрика, кладка печі, розводка труб опалення з підключенням котла і каналізацію туди ж, бо ми просто не зможемо самі тягати бетонні кільця, та і труби розвести краще зразу по-розумному, а не як нам там може здатися краще. В таких речах краще покластись на спеціалістів з досвідом.
    Але є одне але - бюджет після покупки будинку у нас буде обмежений, тому я хочу знати хоча б приблизно, без чого прийдеться перетоптатись іще рік.
    Припустимо, цей рік ми будемо жити тільки в половині будинку і опалювати його пічкою + інфрачервоний обігрівач. Але все одно треба міняти проводку терміново, бо там навіть готувати нема на чому, значить будуть працювати електроприбори, я боюсь замикання.
    До наступної зими точно треба буде вирішити питання з опаленням.
    Каналізацію можна відкласти до весни, але все одно хотілось би знати скільки зараз це коштує. Я знаходила інформацію за 2012-13 роки, але ж ціни могли змінитись в 1,5 рази, а могли в 4.

    Поставлю питання інакше.
    Чи можна вкластись скважина+заведення води+каналізація+септик у 1000 $ включно з матеріалами?
    Заведення 3 фаз, зміна лічильника, проводки, установка десь 30 розеток і 10 вимикачів - це хоча б оріентовно з матеріалами буде 500, 1000 чи 1500 $?
    Підключення уже купленого котла до труб, прокладка труб, встановлення радіаторів (без матеріалів) - теж, яка орієнтовна ціна за роботу?

    І додаю фото
    Тріщина з боку фасаду всередині
    [​IMG]
    [​IMG]
    І зовні
    [​IMG]

    Щілина між добудовою і стіною будинку
    [​IMG]

    Стан вимощення
    [​IMG]
    [​IMG]
    Стан стелі
    [​IMG]
    [​IMG]
    Стан даху
    [​IMG] [​IMG] [​IMG]
     
    Светлана Морозова подобається це.
  5. buddybuild

    buddybuild Заслужений майстер

    Повідомлення:
    5.307
    Симпатії:
    6.176
    Адреса:
    Черкассы
    а як буде коштувати мільон то будете робить чи ні?
    питання вартості привязується до місцевості та обсягів робіт.
    обсяги робіт залежать від стану та\і потреби.
    одному хватає і 100 тугриків за квадрат загальної площі. іншому і 1000 фунтів не вистачає.

    навіщо Вам одразу 30 розеток і 150 виключателів?
     
  6. leshiy_40

    leshiy_40 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    8.806
    Симпатії:
    10.846
    Адреса:
    Зах. УкраЇна
    @Pixie,
    Якщо подобається, то беріть.
    Після переселення пріорітети поміняються кардинально. Зараз Ви думаєте як містянин, після зимівля в селі все може помінятися.(тим більше, технології не стоять на місці)
    Удачі!!!:Hi:
     
    Останнє редагування: 30 лис 2015
    Petko та Pixie подобається це.
  7. Pixie

    Pixie Майстер

    Повідомлення:
    35
    Симпатії:
    26
    чого 150))) 10. Будинок чималий, розетки потрібні в основному для кухні та комп. техніки, там по 5 штук в рядок одразу треба робить, щоб потім не тягатись з фільтрами, які зараз у нас по всій квартирі. Два компа + кухня=уже 15 штук, плюс в інших кімнатах і надвір парочку розеток вивести.

    Ми з чоловіком обоє працюємо за компами, кухонної техніки в мене теж багато. Ці нюанси нашого життя не зміняться в найближчі років 10-20 точно. З роботи за компом, ми власне і заробляємо на життя, тому і маємо можливість і бажання переїхати в село, бо не прив'язані до міста роботою.
    Краще зразу зробити так, щоб було з запасом, чим потім штробити вже відремонтовані стіни чи кидати під ноги фільтр.
    --- добавлено: 30 лис 2015 у 14:11 ---
    ні :( Якщо не буде змоги нормально працювати, щоб заробляти на подальший розвиток власного господарства і при цьому нормально жити (із базовими зручностями), ми будемо шукати інший варіант.
     
    Останнє редагування модератором: 8 гру 2015
  8. buddybuild

    buddybuild Заслужений майстер

    Повідомлення:
    5.307
    Симпатії:
    6.176
    Адреса:
    Черкассы
    то Ви хочете, щоб ми Вам робили вартісну оцінку будинку\ів та оцінку технічного стану конструкцій?
    я підожду фрази "осьо купили", а тоді і буду роздивлятись.
    а щодо вартості реконструкції або капремонту "варіантів" то Ви вже самі по телефонах підраховуйте. для орієнтиру згодиться.
     
  9. Jonic

    Jonic Заслужений майстер

    Повідомлення:
    3.956
    Симпатії:
    3.713
    Купить такой дом и с такими соседями? Только менять на Горловку.
     
  10. Pixie

    Pixie Майстер

    Повідомлення:
    35
    Симпатії:
    26
    ну ми на 95% вирішили, просто знайомий спеціаліст розкритикував фундамент, це крім видимих проблем у вигляді зрізаних батарей і відсутності опалення.
    Я абсолютно не можу прорахувати хоча б приблизно витрати - скільки обійдуться базові потреби - 2 тисячі доларів чи 6-10 тисяч різниця все ж таки є. У нас вільний бюджет до 4 тисяч. Хотілось би просто знати, чи можна вкластись в ці гроші з тими проблемами які вже є в наявності. Без косметики і всяких забаганок, просто зробити тепло, воду і електрику.
    --- добавлено: 30 лис 2015 у 15:15 ---
    не дуже зрозуміла ваш комент. До чого тут Горлівка? Які сусіди?
    --- добавлено: 30 лис 2015 у 15:16 ---
    Електрику вже з'ясували, маємо вкластись в 15 тисяч, якщо брати по максимуму, а може і за 10 повезе
     
    Останнє редагування модератором: 8 гру 2015
    buddybuild подобається це.

Поділитися цією сторінкою