Поможіть підключити мотор

Тема у розділі 'Оборудование и инструмент', створена користувачем sutch, 8 лис 2015.

  1. sutch

    sutch Новачок

    Повідомлення:
    8
    Симпатії:
    1
    Доброго дня поможіть мені з підключенням мотору. З мотору виходять 4 дроти 2 товсті і 2 тонкі при чому один товстий дріт і один тонкий зєднанні між собою. На включателі підключено два дроти від резетки при чому там є дріт який одночасно підключений на дві клеми
     

    Вкладення:

    • 1.JPG
      1.JPG
      Розмір файлу:
      24,4 КБ
      Переглядів:
      27
  2. Jonic

    Jonic Заслужений майстер

    Повідомлення:
    3.681
    Симпатії:
    3.429
    [​IMG]
    --- добавлено: 8 лис 2015 у 16:11 ---
    [​IMG]
    --- добавлено: 8 лис 2015 у 16:12 ---
    [​IMG]
    Типа того.
     
    Останнє редагування модератором: 16 лис 2015
    Petko подобається це.
  3. sutch

    sutch Новачок

    Повідомлення:
    8
    Симпатії:
    1
    @Jonic, я вибачаюсь але підкажіть як вибрати конденсатор. Але в мене цей мотор працював і без конденсатора. якщо я змотаю по два дротики і підключу ?
    --- добавлено: 10 лис 2015 у 18:49 ---
    Скажіть , чи можна без конденсатора?
     
    Останнє редагування модератором: 18 лис 2015
  4. DINAMIT-UA

    DINAMIT-UA Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.607
    Симпатії:
    1.366
    Адреса:
    Україна
    @sutch, подивіться це відео

     
  5. Jonic

    Jonic Заслужений майстер

    Повідомлення:
    3.681
    Симпатії:
    3.429
    Швидше за все у вас асинхронний двигун з пусковою обмоткою. А ось запускатися він може як за схемою з конденсаторм, так і за схемою з пусковим резистором. Як варіант, власний опір пускової обмотки (та, що з тонкого проводу) може бути пусковим резистором. Для надійності подивіться на тип двигуна на шильдике.
    [​IMG]Схема застосовується в холодильниках, пральних машинах
     
  6. sutch

    sutch Новачок

    Повідомлення:
    8
    Симпатії:
    1
    @DINAMIT-UA, Нічого не получилось , підключав як показано на відео двигун взагалі не подає признак "життя"(((. Якщо якось по іншому підключати ці три дроти то мотор працює але зразу, ж починає грітись.
    Незнаю в чому справа , можливо краще купити новий.
     
  7. DINAMIT-UA

    DINAMIT-UA Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.607
    Симпатії:
    1.366
    Адреса:
    Україна
    @sutch, спочатку поміряйте опір обмоток щоб визначитись що за двигун, тобто роз'єднайте всі провода і між ними всіма переміряйте опір.
    @sutch, таке питання вимикач із трьома фіксованими контактами , чи коли відпускаєш кнопку після пуска двигуна то середній контакт відключається ?

    Двигун із конденсаторною пусковою обмоткою не можна підключати без конденсатора. На двигуні із конденсаторною пусковою обмоткою конденсатор приєднується послідовно з пусковою обмоткою.
    45.jpg
    --- добавлено: 10 лис 2015 у 21:10 ---
     
    Останнє редагування модератором: 18 лис 2015
  8. sutch

    sutch Новачок

    Повідомлення:
    8
    Симпатії:
    1
    вмикач з двома фіксуючими і середнім не фіксуючим контактом
    Завтра вже це зроблю так як вже ніч
     
  9. DINAMIT-UA

    DINAMIT-UA Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.607
    Симпатії:
    1.366
    Адреса:
    Україна
    спочатку спробуйте по схемі тільки без конденсатора , так як у Вас вимикач із не фіксуючим середнім контактом.
     
  10. sutch

    sutch Новачок

    Повідомлення:
    8
    Симпатії:
    1
    Ну, що ж підключив все як на схемі а мотор не включаєть, взагалі не чути ніякого гудіння. Почистив включатель підключив все так само , і нічого не змінилось мотор не працює. Я думав що якась обмотка розірвана чи ще щось, але ні. В чому справа незнаю
     

Поділитися цією сторінкою