Твердотопливный котел на улице

Тема у розділі 'Твердотопливные котлы', створена користувачем Dimas35, 4 жов 2015.

  1. Aleks dp

    Aleks dp Бригадир

    Повідомлення:
    62
    Симпатії:
    91
    Адреса:
    Дніпровщина
    А також, ще кілька обов"язкових нюансівhttp://garantus.at.ua/index/vimogi_do_kotelni_dlja_tverdopalivnogo_kotla/0-163

    Думаю, рано чи пізно в Україні буде жорсткіший контроль за котельнями, котлами і іншими нагрівальними пристроями і можливо прийдеться будувать котельню. А поки, можна розташувать котел під навісом, з можливістю пізніш "обставить" його котельнею, яка відповідатиме нормам. Це так собі думаю
     
    Останнє редагування: 12 січ 2017
    anapogo подобається це.
  2. Vasil77

    Vasil77 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.116
    Симпатії:
    1.126
    Адреса:
    Житомир
    @Aleks dp, Не нервуйте. Проблема не в "надуманих" нормах, а в розумінні людей. Ці норми вивірені 10-сяти річчями і від дотримання їх залежить ваше здоров"я, а в деяких випадках і жіття. Ромістивши котла на зовні Ви автоматично виконуєте цілий ряд нормативів 1 освітлення, 2 провітрюваність, 3 внутрішній обєм, 4 негорючість огороджувальніх конструкцій, 5 двері та їх розміри (їх просто немає)...
    Згадав анекдот: перевіряючий пише протокол і вказує 10 недоліків які знайшов у лопати на пож. щиті; відповідальний рознервувався (викинув лопату) "пишіть 1 недолік- немає лопати!".
     
    Aleks dp та полюс подобається це.
  3. Erni

    Erni Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.439
    Симпатії:
    1.856
    Адреса:
    Житомир
    правильно думаєте. мені дружина заборонила ставити котла в хаті, щоб не було сміття і проблем з димом. і це було категорично, бо маємо твердопаливну водяну колонку і знаємо, що це таке принести дров в хату...
     
    Vasil77 та Aleks dp подобається це.
  4. IrinaStasuk

    IrinaStasuk Майстер

    Повідомлення:
    134
    Симпатії:
    93
    Адреса:
    Одесса
    Это да! Пока тоже топлю грубу в доме (котел и котельная в проекте). Ну очень мусорно и периодически поддымливает. Уж лучше на улице, чем в хате.
     
    Aleks dp та Erni подобається це.
  5. Олександер_1

    Олександер_1 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.208
    Симпатії:
    3.210
    Адреса:
    Між поділлям і поліссям
    Я коли робив собі котел до останнього вагався де ставити. В хаті було б простіше і дешевше. Але зараз не уявляю котел в будинку. Шахтний котел це не камін, тут треба і диму понюхати і дьоготь побачити, можливо вперше в житті. :) Але здоровий глузд переміг, дякувати Богу, зробив маленьку кочегарку ( треба було б робити більшу, зараз думаю куди впихнути ТА :-D )
    --- добавлено: 12 січ 2017 у 18:54 ---
    Зараз, якщо знайду фото, загружу:)
    --- добавлено: 12 січ 2017 у 19:19 ---
    IMG_20151220_160553.jpg 2015-10-08 13.24.59.jpg IMG_20151220_160534.jpg
     
    Останнє редагування модератором: 20 січ 2017
  6. Aleks dp

    Aleks dp Бригадир

    Повідомлення:
    62
    Симпатії:
    91
    Адреса:
    Дніпровщина
    Абсолютно не нервую. То Ви щось не так зрозуміли. Я за котел на вулиці. Ну, чи під навісом. Може, топка знадвору, а камера допалювання з теплообмінником всередині. Мене таке більш спокушає, бо біля газового котла димар і поряд з ним ще дві труби стирчать. 150-ки. Одна для вентиляції, друга для газової колонки. Колонку давно відчепив і оця труба дуже проситься для димаря ТК. І років 4 тому вже б, зробив, але купа нюансів. Підлога в коридорі, де газовий котел, то є дах погреба. Під коридором погріб і треба дебело попрацювать, щоб розбить армовану бетонну підлогу, щоб нижче поставить котел. Інакше ПЦ дуже повільна. З цієї причини й не виходить з топкою знадвору, а решта котла в коридорі. Лишається тільки котел надворі. Але в цьому місці за димарями гараж в 1метрі. Як прохід нормально і тачка там проїжає, а якщо примостю там ще й котел, то його й обслуговувать буде незручно. В гаражі хотів але перехотів. Лишається тільки під навісом біля гаража і будувать там димаря. Навіс є, але звідти треба "вижить" двокубові ящики для зерна і ще всяке і десь його все подівать.
    В ютубі є відео Аміра Ахмадієва. Відео не бачив, а з інших форумів знаю, що в нього котел Бубафоня був вмурований у землю біля хати. Не зовсім Бубафоня, а за принципом цього котла. Викладений з шамоту циліндр в землі, де згоряє топливо, а теплообмінник - в хаті. Теплообмінник - якийсь котел. Не пам"ятаю. Не знаю, чи й досі, в нього так, але може комусь пригодиться такий варіант. Можна в ютубі знайти і спитать в коментарях. Певен, він поділиться.
     
    Алекс Иваныч подобається це.
  7. Алекс Иваныч

    Алекс Иваныч Прораб

    Повідомлення:
    538
    Симпатії:
    426
    Как говорил Кравчук: "маемо те що маемо". А котельная внутри дома, да еще и с отдельной дверью на улицу, да еще и чтоб тачка..... это как говорят в Одессе - шикарно. В моем случае котел работает на ТА, по теперешней погоде протапливаю раз в сутки . Курить не курю, но на улицу хоть раз в сутки (за дровами) все равно приходиться выходить (шутка). Так какая разница - все равно выходить на улицу.
    --- добавлено: 12 січ 2017 у 22:11 ---
    Ну вот, приехали. Оказывается и у вас мусор есть. У меня хоть не поддымливает.
     
    Останнє редагування модератором: 20 січ 2017
  8. Олександер_1

    Олександер_1 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.208
    Симпатії:
    3.210
    Адреса:
    Між поділлям і поліссям
    Ну куди ж бігати курити як не до котла? А ще якщо вай- файл в кочегарці.. Дружина починає нервувати.:-D
     
    predka подобається це.
  9. Vasil77

    Vasil77 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.116
    Симпатії:
    1.126
    Адреса:
    Житомир
    Не прив"язуйтесь до того димаря. Максимум на кінець сезону задумаєтесь про спроудження нового нормального з утепленням. Сучані котли не переварюють 150 азбестову трубу. Якщо хочете нормально опалюватись одразу орієнтуйтесь на сендвіч з металевою серцевиню або нержавійкою.
     
    renko та Aleks dp подобається це.
  10. Алекс Иваныч

    Алекс Иваныч Прораб

    Повідомлення:
    538
    Симпатії:
    426
    Тоже посещала мысль сделать топку с улицы, а теплообменник внутри дома. Чтоб не делать новый дымоход, и не сильно удалятся от ТА. До лета есть время все обмозговать.@Aleks dp, если у Вас 150 асбестноцементные трубы , то для твердотопливного котла их нужно обязательно гильзовать. Если внутри АЦ-трубы загорится сажа - труба растрескивается(взрывается).
     
    Aleks dp подобається це.

Поділитися цією сторінкою