Кахельна, варочна піч з теплообмінником

Тема у розділі 'Печи и камины', створена користувачем Діма Мiшко, 28 вер 2015.

  1. StepM

    StepM Стажер

    Повідомлення:
    1
    Симпатії:
    2
    Ви молодець Діма!
    Я якраз міркую як влаштувати гаряче водопостачання від кухонної плити, яка розташована в "літній кухні" (в лапках ,бо самі знаєте ,як у нас на західній Україні виглядає Літня кухня).
    У зв'язку з газовими перипетіями в державі , прийшлось перейти знову на дрова і комбінувати приготування їжі на газовій плиті із класичною кухнею.
    І саме головне ,що коли кухонне вогнище горить у "літньому" режимі велика доля тепла вилітає в небо, тому я вирішив вмурувати в топку теплообмінник з виходом на бойлер непрямого підігріву.
    Але тут виникла проблема, що робити з надлишком теплоносія в зимовий період, коли топка працює в "зимовому" режимі?
    Тому Ваш варіант теплообмінника з водяним колосниками ,якраз на часі.
    Розібрати тільки частину печі, а саме плити-не проблема,а інша (основна піч з пекарською топкою та лежанкою ) знаходиться ,як правило, за стіною.В мене власне так,і тому маю іншу проблему ,бо для влаштування пекарської печі та ефективності обігріву, колись прийшлось виконати хід газів з т.н. "нижнім ходом". Це дозволило прогрівати піч з першого ряду кахлів,але лежанка прогрівається не рівномірно (є холодні місця).А пропалювати піч до теплої лежанки не має сенсу,бо в кімнаті 15м.кв. не буде чим дихнути.
    Тому обговорення питання про холодну лежанку у Вашому варіанті наштовхнуло мене на спосіб вирішення обігріву лежанки.Просто частину тепла від теплообмінника ,за принципом "теплої підлоги" направлю в лежанку.Тут теж мінімум переробок самої печі.Та і роль вона буде виконувати теплоакумулятора. А в парі з терморегулятором та триходовим краном можна буде досягти максимального комфорту для будь-кого.
    А для тих хто ,буде вибирати Ваш варіант і хоче теплу лежанку,рекомендую просто в плиту лежанки вмонтувати труби підігріву і не заморочуватись з додатковими газоходами, бо і сажу незручно мести та і температуру лежанки хіба що кожУхом))) можна регулювати.
    Красно дякую Вам за ідеї!
     
    Останнє редагування: 21 жов 2015
    Вогнистый Владимир та Діма Мiшко подобається це.
  2. Діма Мiшко

    Діма Мiшко Бригадир

    Повідомлення:
    65
    Симпатії:
    194
    Адреса:
    Korouhev, Czech Republic - Тибава, Закарпаття
    Вогнистый Владимир та o.neymark подобається це.
  3. o.neymark

    o.neymark Майстер

    Повідомлення:
    157
    Симпатії:
    49
    А яка вартість такого щастя?
     
  4. Michaell

    Michaell Стажер

    Повідомлення:
    9
    Симпатії:
    2
    Адреса:
    Львів
    І красиво, і практично ...
     
  5. урк

    урк Стажер

    Повідомлення:
    26
    Симпатії:
    4
    і як себе показала ваша система ?, яку площу опалює, температуру яку віддає, скільки відбуваєтться процес горіня?, який розмір теплообмінника?, працює одразу в систему чи через ТА ?
     
    blossem та Вогнистый Владимир подобається це.

Поділитися цією сторінкою