Повітряне опалення індивідуального будинку: як варіант Булер’ян

Тема у розділі 'Отопление и горячее водоснабжение - общие вопросы', створена користувачем Vudracom, 27 вер 2015.

  1. Дед Хоттабыч

    Дед Хоттабыч Заслужений майстер

    Повідомлення:
    3.445
    Симпатії:
    4.857
    Друзья! Ваш разговор нерпиносит форуму девидендов! Вносите предложения, что бы форумчане, нуждающиеся, смогли конкретно что то для себя осмыслить и внедрить дома.И если получится, то вам-:sps:и:friends:
    И это приятно!:-[
     
    Voyutichi та Andrii_M подобається це.
  2. Энки

    Энки Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    15.888
    Симпатії:
    15.562
    Адреса:
    Київ
    "Читай ДБН!!!", або "шонеясно?".
    Хороший дивиденд, по-моему.
     
  3. тепловик

    тепловик Інженер

    Повідомлення:
    1.506
    Симпатії:
    390
    Адреса:
    Черкассы
    Я согласен с Энки.Он наверное в курсе моего аналогичного конфликта-- типа вы которые учились это пыль.А Я (типа килав) не учился знаю только алфавит вас взуваю с конвертом.Так вот мой бой со Штирлицем.Он пропал ему внятно и понятно рассказали что он не прав.Тут человеку тоже мозги вправили-он не верит. Насчет пасочек для отопления.Каждая приблуда дает комфорт или Я не прав так вот ваш кум поставив регуляторы и всякую дребедень-в первую очередь обеспечил себя комфортом.А ты килав наверное ганяеш к трехходовому крану и регулируеш температуру . Теперь о самом главном в этой беседе ты почитал о Руфтопах и расчетах таких систем.Если нет тогда за борт.
     
  4. Килав

    Килав Бригадир

    Повідомлення:
    413
    Симпатії:
    164
    Адреса:
    Мироновка
    @Энки, В нас розмова йде як глухий з сліпим ))) .
    Про проекти мені не треба розповідати ,я їх набачився море і по всім розділам і ГІПів перебачив море ,а скандалів з теоретиками-проектантами взагалі було ого-го))). От може через це і таку практику я навчився визначати багато чого на око.Не кажу ,що я супер-пупер спец ,але дещо робиться без розрахунків так як вже є практика .Труб ППР всього три діаметри ))) ,що підходять для малих будинків ,та й то перегнув ))),думаю два 20та 25мм.ТО ,ЩО ТУТ МОЖНА ЗОРАХОВУВАТИ? Я вважаю це понти перед людьми ,що не розуміються в цьому.
    Саме цікаво ,що в Швайнфурті я побачив одну дивну річ ))) .Ось ми ТА розраховуємо так то і в нас виходить як не куб то два ))),а в них я більш чим 0,3 куба не бачив .Так може в нас розрахунки не правильні чи підхід,а може ДБНи ГОСТи? Проекти в них більш наближені до конкретного об"єкту ,а в нас це нонсенс .От ви хоч раз бачили НАШ проект-конструктор для СО ? А в них я бачив ,не до міліметра ,але наближено.
    --- добавлено: 10 жов 2015 у 16:49 ---
    Ага ,ніхрена ти толкового не написав ,тільки бла-бла-бла ))).А далі промовчу ,щоб не переходити на особистості і вас попрошу про те ж.Дякую.
    П.С. Трьохходовик стоїть ,працює і не кашляє . Прибабаси - цяцьки сам люблю ,але без перегинів )))
     
    Останнє редагування модератором: 18 жов 2015
  5. Энки

    Энки Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    15.888
    Симпатії:
    15.562
    Адреса:
    Київ
    Це шо? Типовий?

    Наскільки знаю, німці живуть великими окремими шарами. Наприклад, потрапити у частину міста-селища, де живе один з прошарків багатих німців, пересічному вийде, тільки якщо він там в саду працює, або пошту, чи піцу даставляє.
    Там є багато різного життя, і Ви могли бачити лише одну якусь з сторін. В них там недороге, "соціальне", середніх прошарків житло - переважно типове, однакове, у кожній із "земель", із своїми особливостями, диктованими економічними передумовами.
     
  6. Килав

    Килав Бригадир

    Повідомлення:
    413
    Симпатії:
    164
    Адреса:
    Мироновка
    @Энки, Та ні не типовий .Колись потаскало мене до дядька на роботу він працює в одній фірмочці по монтажу СО,ВП та відвід стічних вод. Від в бригаді по водопостачанню . Значить в них один німець тупо сидить і ріже труби по розмірах ,видає пронумеровані фітінги і ці нарізки ,а вони паяють по кресленню з пронумерованими запчастинами. Зразу я подумав ,що це не нормально ,але все ж сходиться .Ну не без того ,що буває всяке ,але рідко .
    Про прошарки ,це ви про штати ,а в німців є тільки німець-чужий русак . Зрозуміло є всякі маргінали ,але в більшості вони демократичні + з своїми прибамбасами .
    А в іншому ви 100% праві в них соціальне типове житло і правильно ,що взяли в лапки "соціальне" ))).Про економічні передумови то це ні. Наприклад інший дядько будував собі новий будинок ,то назнався горя ))). І стеля не вище чим 2500мм і лінія розділу повинна бути між першим і другим поверхом таких то розмірів і висоті + дах такої то форми ,АЛЕ в інше не лізуть ,в середині ,що хочеш те і роби - згідно проекту))).
    Я був в різних будинках і соціальних і середніх і багатих ,все одно хазяйни на час реконструкціїї десь відпочивають . По техначинці визначити не можливо якого достатку хазяїн ,там в них в цьому урівняловка .Дядьковий шеф мільйонер їздить на роботу на вєліку в шлемі і.т.д. ,заходить через ту ж проходну і будинок в нього як в дядька і дача як у дядька без електрики )))) (В тих землях заборонено на дачі підключення електрики). І сцикливий до "порушення" законів ))). Дядько роблячи йому ремонт на дачі ,старі меблі не вивіз на платну утилізацію ,а поки робив ремонт топив камін )))) ,то шеф неділю поліцію ждав і трусився . Ще й хотів дядька здати ))))
    П.С.Блін купив KG elektronik CS-07C на ТП - не вмикає насос і все! Зараз піду ще пороздуплююсь.
     
    Voyutichi та Энки подобається це.
  7. Энки

    Энки Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    15.888
    Симпатії:
    15.562
    Адреса:
    Київ
    Ну то тоді мабуть, мені про квартал мільярдерів розповідали, бо там і огорожа, і охорона, і прислуга з шоферами трапляється, й будується хто як хоче, та набридлу техніку й меблі просто виставляють на вулицю біля хати,- хтось з персоналу обов'язково забере, вивезе.
     
  8. Килав

    Килав Бригадир

    Повідомлення:
    413
    Симпатії:
    164
    Адреса:
    Мироновка
    Меблі + електроніку ,та весь непотріб в Швайнфурті кожен останній четвер місяця виставляють біля двору ,чи гараж відчиняють і там все складено. Їм дешевше продати чим здати ,а в сміття якщо викинуть то штраф і не маленький.
    А квартали мільйонерів - Є! З кацапії,України і інших 15ти республік ,15ти сестер))) ,ось вони себе ведуть як і вдома ,але на них закривають очі так як вони вбухали по мільйону баксів на розвиток міста .А от будуються ,хто як хоче - то це по за межами міста.
    І на вулицях наших видно ))) ,хто в шубі чи дубльонці ))),сережки по пів кіла ,чи хрест як у Батюшки ,то не прошибеш - наш!Німці дуже скромні .Он Ангела Меркель в них в банальній квартирі живе і не кашляє і не запарюється понтами в них так прийнято ,виховання таке .Зрозуміло ,що в сім"ї не без урода ,але таких мало.Статками вони не понтуються ,а жлоби повні ,за цент вдавляться . Колись попав на чисто німецьке день народження - весь вечір в животі урчало. На 10 чол штук 30 канапе + пару бутилок шампанського ,а точніш вина ігристого і всі переливають з пустого в порожнє. Єлі дождався ,щоб вирватись та наїстись ,тітка якраз тоді піцу спекла ,а я відмовився - на днюху ж іду !!!!!
     
    акула941 та Энки подобається це.
  9. тепловик

    тепловик Інженер

    Повідомлення:
    1.506
    Симпатії:
    390
    Адреса:
    Черкассы
    Как то красиво отшвартовались от темы шановный так как насчет руфтоп.Или попишем о Нидерландах
     
  10. Colombo

    Colombo Майстер

    Повідомлення:
    223
    Симпатії:
    72
    Адреса:
    Павлоград
    Нечто подобное делали лет пятнадцать тому назад на небольшом производстве. Двухэтажное здание + полноценный нулевой этаж. В итоге - не пошло, но дело было в мощности булерьяна - оказалась прогнозируемо маловата. Если еще актуально - могу дать совет по коллектору.
    Мы изготовили огромный условно герметичный ящик из уголка на верхнюю половину котла, обшив его оцинковкой, а к нему уже подключили выходной канал разводки теплого воздуха. Обратка была самотеком через установленные решетки в дверях. ВСе работало, хотя тепла было и маловато - котел максимального типоразмера обеспечивал только половину необходимой мощности, девушки мерзли.
    Однако спустя некоторое время ночью загорелся деготь в дымоходе, изготовленном из обычной оцинковки. Обошлось, но коррида была еще та. Как говорится , охранник "узнал, откуда выходит адреналин" - дымоход раскалился докрасна!
    Так что с этим аккуратнее, в булерьяне главная и самая дорогая деталь - дымоход. Исключительно с кислотостойкой нержавейки и с теплоизоляцией. Без него - никак.
    В итоге шеф проект закрыл и поставили газовый котел. В сухом остатке - бесценный опыт.
    З.Ы. Эрмитаж, к стати, отапливался именно таким способом. Не булерьяном, конечно, но именно теплым воздухом, который поднимался самотеком с подвала, где его специально подогревали.
     
    Останнє редагування: 19 жов 2015

Поділитися цією сторінкою