Как правильно выбрать дисковую пилу, посоветуйте

Тема у розділі 'Аккумуляторный, пневмо, электро и бензоинструмент', створена користувачем Seryy, 24 вер 2015.

  1. Seryy

    Seryy Майстер

    Повідомлення:
    118
    Симпатії:
    38
    Здравствуйте, уважаемые форумчане.
    Имею возможность прикупить дисковую пилу, да и желания тоже имею.
    Вот, только, я совсем не знаю какую покупать. Еще беспокоит вопрос - как правильно выбрать, на что обратить внимание в первую очередь при покупке, что бы не купить какую-то "какашку".
    буду очень благодарен за дельные советы!
     
  2. Zik_zik

    Zik_zik Майстер

    Повідомлення:
    100
    Симпатії:
    28
    як мені розповідав колисьт знайомий фахівець (теж стикнувся із вибором такої пилки), то потрібно звертати увагу на:
    1. потужність,
    2. глибину розрізу.
    відповідно до останньої характеристики є три типи: 40-46 мм, 50-55 мм и 65-70 мм. якщо Ви берете для себе (для дому так сказати) то краще брати 2-й тип, тому що вона завжди знайде скрізь застосування. Але для дуже грубих колод вони не підійдуть.
    Варто також звернути увагу при виборі на частоту обертів диска. Чим більше її значення, тим з твердішими матеріалами вона справлятемиться.
    НЕпогано б було мати на пилці таку функцію, як плаваючий пуск. Вона дозволить уникнути стрибків в роботі двигуна, що продовжить роботу інструмента.
    Не зайвим буде також і гарна гарантія на інструмент)
     
    Petko подобається це.
  3. Андрій Т.

    Андрій Т. Стажер

    Повідомлення:
    11
    Симпатії:
    4
    Если есть возможность подержать в руках несколько пил и оценить удобство каждой конкретно под себя-то обязательно попробуйте в каком-нить супермаркете инструмента.При покупке для дома и дачи-очень хорошее соотношение цена-качество у "зеленого боша" и "скила". Глубина пропила-55мм наиболее предпочтительна.Такая машина и не будет слишком тяжелой, но и с нечастыми продольными резами доски 50-ки(наиболее тяжелая работа) справится уверенно. Если решите выбрать мутного китайца- лучше избегайте компоновки передней рукоятки в виде грибка на корпусе мотора-пластик там невысокого качества .при работе нагреется,станет податливым-не сможете держать ровную линию реза.Мотор тоже выбирайте с большим запасом мощности-там кпд невысок-процентов 30-40,может не потянуть тяжелые работы.Не скупитесь на хорошую расходку-тут точно экономить не стоит, тем более - если купите дешевую пилу.
     
    Seryy та Petko подобається це.
  4. Petko

    Petko Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.121
    Симпатії:
    3.683
    Адреса:
    Івано-Франківськ
    Було б непогано перевірити пилу в роботі- при включенні на холостому ході звук мотора повинен бути чистим, без стуків, ривків і заїдань, без металічного присмаку та скрежету, близький до шиплячого.
    На початку різу оберти не повинні різко падати- це говорить про недостатню потужність двигуна- швидко згорить.
    Перевірте, як пила тримає напрямок різу при розпилі на максимальну глибину. Якщо задня ручка пили невдало розміщена, зусилля від неї спрямовується не вздовж осі різу, і пила норовить зїхати вбік. Стикнувся з такою халепою на Фіолент ПД3-70. Ніби й потужна, а вбік тягне. Ручка хоче бути розміщеною на кожусі диска. До того ж важка. Цю модель не раджу.
    зверніть також увагу на якість направляючих планок, зручність їх фіксації та регулювання.
    Як виявилось, при тривалій роботі має значення і маса, і збалансованість інструмента. Тому вибирайте під себе, обовязково беріть в руки- наскільки зручно сидить. В цьому плані, та й взагалі в роботі мені подобається Макіта- ні один із інструментів цього виробника не розчарував. З дешевших інструментів можна придивитись до фірми Stark http://e-1.com.ua/catalog/display/manufacturer/4 . Це щось німецько-італійсько-китайське. Друг працює в магазині-давав помацати. Досить непогані якість і ціна.
    Зверніть також увагу на доступність та сумісність витратного матеріалу- який посадочний діаметр під диски, який їх асортимент доступний у продажу.
    Для себе давно вирішив: краще не пошкодувати грошей на хорошу річ і потім одержувати задоволення від роботи, ніж купити щось задешево і потім щоразу плюватись.
     
    Останнє редагування: 24 жов 2015
    Seryy подобається це.
  5. Seryy

    Seryy Майстер

    Повідомлення:
    118
    Симпатії:
    38
    Здравствуйте))
    Очень всем благодарен за помощь))
     
  6. mexanikcom

    mexanikcom Майстер

    Повідомлення:
    183
    Симпатії:
    65
    Адреса:
    Хмельницька область, Базалія
    Я біля півтора місяці "висів" на сайтах та форумах, перечитував відгуки в мережі, прицінювався, пив каву та валідол (по черзі)))) двічі находив те, що на мою думку найбільше мені підходить і... в результаті придбав AEG 66-2. Як і всі інструменти початкової сходинки профінструменту - зроблений в Китаї, до речі, MAKITA 7601 теж випускається в Китаї, хоча на шильдику Великобританія))). Спочатку схилявся до Метабо 55 (теж Кентай), але відгуки не навіяли належного настрою, подумував про Спаркі, в мене їх "шурик" та електропила, але все ж вирішив робити вибір в сторону профінструменту, Макіта сама розрекламована та випробовувана часом модель 7601 (до 2015 року мод. 5704) майже переважила вибір в свою сторону, але... глибина пропилу 65мм і 1200вт двигун... Так пройшло ще дві неділі пошуків і таки знайшов АЕГ)))
    аег.jpg

    Диск 190мм і потужність двигуна 1600вт. Скажу я вам, панове, машина потужна, все таки 1200 і 1600вт то велика різниця + гарантія до 3 років продовжується на оф. сайті. Єдиний мінус в цієї "звірюки" сервісний центр лише в Києві(((. Хоча маю надію не скоро знадобиться їх допомога))) В тім мою УШМ БОШ 125 СІЕН по гарантії з Хмельницького сервісу відправляли теж в Київ, так що... Можливо комусь стане в нагоді, брав тут - http://techstroy.com.ua/elektroinstrument/3670-diskovaya-pila-aeg-ks-66-2.html. Ціна більш ніж адекватна, на сьогодні, в принципі там можна і замовити інший інструмент, якого не має на сайті.
     
  7. mexanikcom

    mexanikcom Майстер

    Повідомлення:
    183
    Симпатії:
    65
    Адреса:
    Хмельницька область, Базалія
    Забув додати, якщо цікавитесь Спаркі, зверніть увагу - моделі ТК40, ТК55, ТК63, ТК75 збираються в Болгарії, щоправда по комплектуючих невідомо, Китай чи власне виробництво.
     

Поділитися цією сторінкою