Льготный тариф на электроотопление и переход на него

Тема у розділі 'Электрика и освещение', створена користувачем Бригадир, 17 вер 2015.

  1. sanykrimea

    sanykrimea Firewall Команда форуму

    Повідомлення:
    25.885
    Симпатії:
    82.186
    Кстати - необязательно изготовление копий всяких документов на дом для РЭС, достаточно предъявить им лишь оригиналы для сверки.


    [​IMG]

    НАЦІОНАЛЬНА КОМІСІЯ, ЩО ЗДІЙСНЮЄ ДЕРЖАВНЕ РЕГУЛЮВАННЯ У СФЕРАХ ЕНЕРГЕТИКИ ТА КОМУНАЛЬНИХ ПОСЛУГ

    ЛИСТ
    від 05.08.2015 р. N 7990/15/61-15

    м. Київ
    Ш-ч Т. М.
    м. Київ​

    Шановна Т. М.!

    Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, розглянула Ваше звернення, надіслане листом народного депутата України Константіновського В. Л. від 24.07.2015 N 418НД/290, щодо надання копій документів для укладення договору на житлово-комунальні послуги та в межах своєї компетенції повідомляє.

    Відносини, пов'язані із захистом і обробкою персональних даних спрямовані на захист основоположних прав людини і громадянина, зокрема, прав на невтручання в особисте життя, у зв'язку з обробкою персональних даних регулюються Законом України "Про захист персональних даних" (далі - Закон).

    Згідно положень статті 6 зазначеного Закону обробка персональних даних здійснюється для конкретних і законних цілей, визначених за згодою суб'єкта персональних даних, або у випадках, передбачених законами, у порядку встановленому законодавством. Персональні дані мають бути точним і достовірними та оновлюватися в міру потреби, визначеної метою їх обробки. Склад та зміст персональних даних мають бути відповідними, адекватними та не надмірними стосовно визначеної мети їх обробки. Первинними джерелами відомостей про фізичну особу є: видані на його ім'я документи; підписані ним документи; відомості, які особа надає про себе. Не допускається обробка даних про фізичну особу, які є конфіденційною інформацією, без її згоди, крім випадків, визначених законом, і лише в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та прав людини. Персональні дані обробляються у формі, що допускає ідентифікацію фізичної особи, якої вони стосуються, не довше, ніж це необхідно для законних цілей, у яких вони збиралися або надалі оброблялися.

    Згідно з вимогами статті 26 Закону України "Про електроенергетику" та статті 26 Закону України "Про житлово-комунальні послуги" споживання електричної енергії та отримання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення можливе лише на підставі укладених договорів. Правила користування електричною і тепловою енергією для населення та форми Типових договорів затверджуються Кабінетом Міністрів України.

    Так, постановами Кабінету Міністрів України від 26.07.99 N 1357 "Про затвердження Правил користування електричною енергією для населення" та від 21.07.2005 N 630 "Про затвердження Правил надання послуг з надання централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення" затверджено форми відповідних типових договорів.

    Відповідно до вимог Типового договору про користування електричною енергією передбачається внесення енергопостачальником відомостей про споживача, а саме: прізвище, ім'я, по батькові, паспортні дані, ідентифікаційний код, адреса місця проживання, телефон. У Типовому договорі про надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води водовідведення зазначаються прізвище, ім'я, по батькові споживача, адреса його місця проживання та номер телефону.

    Таким чином, пред'явлення документів, які містять вищезазначені відомості про фізичну особу, мають здійснюватися відповідно до чинного законодавства України.

    Тобто під час використання споживачем електричної енергії, отримання житлово-комунальних послуг, сторона, яка надає зазначені послуги відповідно до укладеного між ними договору проводить обробку персональних даних.

    Слід зазначити, що компанії під час укладення договорів про користуванню електричною енергією та надання житлово-комунальних послуг, з метою підтвердження, що укладення цих договорів та обробка персональних даних заявників здійснюється відповідно до наданих цими заявниками документів, вимагають надання останніми копій цих документів. Однак, звертаємо увагу, що законодавством не передбачено обов'язковість надання заявниками вищезазначених копій документів. Тому, ненадання заявниками копій документи або ненадання дозволу на виготовлення таких копій не може бути підставою для відмови в укладенні таких договорів.

    З повагою,



    Член НКРЕКП

    В. Морозова
     
    Petko та andrij64 подобається це.
  2. AOZ1

    AOZ1 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.158
    Симпатії:
    1.384
    Адреса:
    Киев Бортничи
    Когда вам выкатят ценник за 500 метров СИП 7о квадратов с монтажем, захотите обратно кому в то мiсце. :)
    За кому чи крапку занести дешевле будет.
    Проходил этот ужас, когда подключал дом.
     
  3. andrij64

    andrij64 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    6.381
    Симпатії:
    6.893
    Адреса:
    Стебник
    dntknwНічого не зрозумів. До чого підключали дім- до електроопалення, до лінії?
     
  4. Khomenko_A_S

    Khomenko_A_S Бригадир

    Повідомлення:
    282
    Симпатії:
    189
    Адреса:
    Херсон
    Кондиціонер не знаю, а ОДИН настінний конвектор на будинок Херсонобленерго пропускає.
    Мій знайомий проектувальник навпаки запевнив мене що останій рік чудово пропускають (напевне і справді по областям по різному. Він проекти пачками відносить. Я поки тільки два відніс. Надіюсь підписати наступної неділі договір ( приватний будинок на тещі, вона цієї неділі в дні прийому працює)
    --- добавлено: 6 жов 2015 у 20:00 ---
    Я поспішаючи зробив 2 помилки. Поки не дали відповіді, але попередньо повині пропустити, або ж написати зауваження.
    Проектував копіпастом і не звернув уваги:
    1) В мене лічильник перед автоматами, а в прикладі навпаки ( неможливо переробити)
    2) Замість автомата вказано диф.автомат ( в разі необхідності придбаю)
     
    Останнє редагування модератором: 14 жов 2015
  5. sanykrimea

    sanykrimea Firewall Команда форуму

    Повідомлення:
    25.885
    Симпатії:
    82.186
    Перед счётчиком, для его безопасной замены, обязательно должен быть предусмотрен выключатель (автомат может выполнять роль выключателя нагрузки).

    Дифавтомат может и пропустят - вряд ли обратят внимание на цепи в электроустановке потребителя в которых дифзащита запрещена.
     
  6. andrij64

    andrij64 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    6.381
    Симпатії:
    6.893
    Адреса:
    Стебник
    А скільки коштує виробити ТУ на електроопалення?
     
  7. Бригадир

    Бригадир Заслужений майстер

    Повідомлення:
    10.968
    Симпатії:
    7.147
    Адреса:
    Одесса
    Автомат выполняет роль ограничителя потребления.
     
  8. andrij64

    andrij64 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    6.381
    Симпатії:
    6.893
    Адреса:
    Стебник
    Це вже в щитку, а не перед лічильником.
     
  9. sanykrimea

    sanykrimea Firewall Команда форуму

    Повідомлення:
    25.885
    Симпатії:
    82.186
    Ето распространённый и дозволенный "колхоз" от РЭС. Нормы обязуют установку лишь выключателя нагрузки без доп. функций.
    Перед счётчиком - на стороне ответственности РЭС
     
  10. Khomenko_A_S

    Khomenko_A_S Бригадир

    Повідомлення:
    282
    Симпатії:
    189
    Адреса:
    Херсон
    1. Приватний будинок 19мохнатого року. Автомати встановлені на місце "пробок". Лічильник в приміщені і його приєднання виконувалось суцільним проводом для неможливості краж. Я нічого не змінював, а просто в принциповій схемі вказав.
    Не робив. Згідно листа нкре наче й не потрібно, якщо хочуть- можуть погодити тех.завдання. При здачі проекта, заяви і акта технічні умови не просили
    --- добавлено: 6 жов 2015 у 21:14 ---
    Вимикач і краще за автомати, бо він надійніше
     
    Останнє редагування модератором: 14 жов 2015
    andrij64 подобається це.

Поділитися цією сторінкою