Своїми руками Мій піролізний котел на 20-30 кВт

Тема у розділі 'Твердотопливные котлы', створена користувачем Dima91, 16 вер 2015.

  1. Thunder333

    Thunder333 Підмайстер

    Повідомлення:
    47
    Симпатії:
    3
    На самом деле 48см3 это ≈24кВт*ч, но у нас еще есть в КЗ конвективное и лучистое тепло. Так что если после форсунки правильно снимается теплота то ≈30кВт*ч...
     
    Останнє редагування модератором: 16 лют 2016
  2. Vorfolomey

    Vorfolomey Інженер

    Повідомлення:
    737
    Симпатії:
    836
    Адреса:
    Светловодск
    Можно узнать? Это размеры форсунки для котла с дымососом, или с нагнетающим вентилятором?
     
  3. Энки

    Энки Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    15.888
    Симпатії:
    15.562
    Адреса:
    Київ
    1355777405_34079-231346-d56897dc6f734a404cf429a7fe7ce145.gif
     
    Vorfolomey подобається це.
  4. Thunder333

    Thunder333 Підмайстер

    Повідомлення:
    47
    Симпатії:
    3
    С нагнетателем, но в принципе если котел сделанный под нагнетатель подключить к дымососу то в его работе измениться.... ровным счетом ничего. Ну разве что за пламенем уже не понаблюдаете)))
     
  5. Dima91

    Dima91 Майстер

    Повідомлення:
    171
    Симпатії:
    69
    Адреса:
    Харків
    цікаво де ви взяли такі цифри? це так, догадки мої. Але щось мені кажеться що там не 25 кВт. Треба міряти вихід газів. Все, крапка.
     
  6. Dima91

    Dima91 Майстер

    Повідомлення:
    171
    Симпатії:
    69
    Адреса:
    Харків
    Всім привіт! Як зима у всіх проходить? зробив я другу автоматику, викладаю відео
     
    Володимир П подобається це.
  7. Андрей 27 Андрей

    Андрей 27 Андрей Майстер

    Повідомлення:
    95
    Симпатії:
    27
    @Dima91, Скажите пожалуйста, а как вы узнали перед тем как делать котел соотношение сторон камеры загрузки-площадь форсунки-площадь тепло съемных труб и их диаметр? Я спрашиваю, потому что, допустим, если топить котлом без ТА, в придушенном режиме, то тепло съем должен быть один, а если с ТА, то другим. Чтобы не уменьшать, или увеличивать темпер. ДГ.
     
  8. Dima91

    Dima91 Майстер

    Повідомлення:
    171
    Симпатії:
    69
    Адреса:
    Харків
    @Андрей 27 Андрей, по перше в мене немає ТА і не придушений режим, в мене нагнітає температуру і виключається, падає температура і включається. Короче я не вникав в ці розрахунки при ТА. Я теж думав ТА ставити, але подивившись на роботу свого котла і різні нюанси то з ТА нічого не виграється. Поповоду разрахунків, точної формули немає, я читав форуми, дивився в чому суть системи. Розрахунок іде тільки форсунка і її отвори для повітря. Верхню топку я вираховував що б одної закладки дров вистачало хоч до 12 годин (так і є) , ви можете більшу зробити, або меншу. У меня вона 70 см у висоту і 50 у довжину і 50 у ширину. Комера згорання зробив би трошки більше, але і так норм. Просто я по заводських листах металлу уже планіровав. Площу зніманння робив вищитавши приблизно (головне що б більше мінімального було) на скільки мощності потрібно. Діаметер труб з яких знімається тепло не має ролі в теорії, на практиці малі будуть забиваться, погано чистити і т.д., великі також смислу не має тому що часть тепла буде проскакувати на вулицю. У мене була 50 труба і я з неї зробив, для мене це удобно получилось (чистив уже, можна вставляти уловлювачі), Кількість труб також брав приблизно, получилось 2 ряда по 5 труб. По діаметрі і висоті вищитуєте площу зйому і це буде ваша основна характеристика мощності котла. А рубашка це ще якийсь процент. формули вже не помню.
     
    Андрей 27 Андрей подобається це.
  9. Андрей 27 Андрей

    Андрей 27 Андрей Майстер

    Повідомлення:
    95
    Симпатії:
    27
    а у вас больше включен вент, или выключен по времени?

    а разве может котел поддерживать стабильно ровную заданную температуру в помещении не имея ТА? И как быть в межсезонье, когда ночью 0; -1 , а днем +5-10, и тепло потери дома составляют до 50 кВт в сутки?

    как вы их сделали? И не прогорят ли эти трубы со временем, ведь они без воды,а температура там не маленькая
    Я бы тоже хотел чтобы закладка дров была раз в сутки, или максимум 2 раза, да сейчас такие зимы, что сегодня -15 может быть, а через день +2. И получается что если на улице будет допустим +5, то котел, даже ваших размеров будет практически все время тлеть и засирать дымоход и котел, а меньших размеров топку тоже нету смысла делать, так как геморройно будет дрова колоть, резать на "спички" и в общем обслуживать котел. Или есть другие варианты?
     
  10. Dima91

    Dima91 Майстер

    Повідомлення:
    171
    Симпатії:
    69
    Адреса:
    Харків
    @Андрей 27 Андрей, я вас взагалі не розумію, в чому проблема? я автоматику роблю сам. Температуру держить в районі заданої. Наприклад зараз я виставив 40 включення і 45 виключення. При температурі +5 градусів загладаю тільки раз на добу. Димоход не засоряє, тяга є і він працює як сказать в малому піролізі) Звичайно при такій температурі включаться буде менше (хоча не факт) і буде втрачений піроліз, хоча цей процент малий, я думаю він не вартий уваги в моїх маштабах. При -15 я закладав цілу добу, тобто два раза на день, зараз як я уже казав раз на день, вечером коли приходжу додому. А смисл вам робити меншу топку , на квадрат такий як у мене? я наприклад менше закладаю дров в топку, тільки на вечір, хата прогріється а потім спать і зранку на роботу. я вторичку зробив з огнеупорного кирпича, правда зараз один розколовся і прийшлось приварити трубу з отворами. Первичка почуває себе прекрасно, а от вторичку треба робити з чогось вогнетривкого. Коли на вулиці буде +5 або вище я роблю атвоматику що б управлялася через інтеренет, виключив все, задавив вогонь і все. Хоч через телефон. А потім вечером добавив дров, і розтопив. Наніч холодно буде, як не крути)
     

Поділитися цією сторінкою