Гідрострілка: діагональне підключення

Тема у розділі 'Отопление и горячее водоснабжение - общие вопросы', створена користувачем hotray, 25 сер 2015.

  1. hotray

    hotray Стажер

    Повідомлення:
    27
    Симпатії:
    2
    Єдина причина по якій створювалась тема - професійна цікавість. В сучасних умовах ціль не втому щоб здорожчувати систему, а навпаки здешевлювати. Зараз мало хто готовий платити за незрозумілі цяцьки та навороти, але питання надійності і функціональності актуальна завжди. В принципі певні висновки з обговорення теми я для себе зробив. Дякую всім хто приймав і тим хто, можливо, ще прийматиме участь в обговоренні
     
  2. Энки

    Энки Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    15.888
    Симпатії:
    15.562
    Адреса:
    Київ
    Скажіть яка площа опалювальних приладів у тій схемі? Скільки яких радіаторів?
     
  3. Micro80

    Micro80 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.266
    Симпатії:
    2.070
    Адреса:
    Винница
    Может Вам интересно будет прочесть.
    http://infobos.ru/str/718.html
     
    Володимир П та hotray подобається це.
  4. Энки

    Энки Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    15.888
    Симпатії:
    15.562
    Адреса:
    Київ
    Якось не дуже давно, мене неофіційно запросили на оцінювання пропозицій, щодо модернізаціі з енергозбереження немалої будівлі, з потужними великими розгалудженими системами, із сторони замовника. Неофіційно, бо не маю печатки аудитора, та ті, хто мають, хочуть багато грошів. По знайомству, щоб заощадити. В мене було багато часу, щоб повимірювать все, що можна: всі витрати, температури, потужності, на кожній дільниці, та разом. Я міг те все порівняти із платіжними документами за енергоносіі, та з проектною документацією.
    В мене "на бумазі" була достатньої точності модель систем по факту, з відокремленим споживанням електро машин та теплових, у різних погодних умовах, із витратами по кущу.
    Далі я почав шукати архів погоди. Виявилось, що аеропорти фіксують цілодобово погодинно погодні умови. Я скачав архів за рік вимірюваннь в АП Жуляни. Переробив в зручну мені форму в екселі. Переніс на ту погодну базу числову модель систем будівлі - в клітинки вставляєш дані, в інші клітинки вписуєш формули залежностей з посиланням на дані, береш клітинку за куточок та розтягуєш формулу донизу, то все дуже просто, але нудно. В мене вийшла погодинна модель поведінки всіх систем за минулий рік, я міг показувать графіки, на любий день та годину, куди тікали гроші, їз достатньою точністю, для якихось фінансових висновків.
    Та на кожну пропозицію з модернізації, із даних від виробників обладнання, я будував табличку моделі із змінами, та міг, хай не до копійки, але достатньо оцінити ефективність кожного рішення, якби воно було встановлено рік тому - в яку сторону змінилися би рахунки, ну й звісно, з оглядом ціни модернізаціі.
    Я з тією моделлю багато набавився, попроганяв на ній свій будинок в селі, сусідів, свої колишні "об'єкти". На ній дуже добре видно, чи потрібен ТН, до якого часу можна грітись кондішином, до якої температури треба знижувать, щоб заощадити певну суму, и чи треба житомирський котел з євросітом міняти на конденсаційний, та коли воно одне на одне вийде.
    Незважаючи на те, що всі свої проекти я будував через подібні моделі в екселі, але добавити до них реальну минулу погоду до мене доперло згодом. То виявився дуже корисний досвід. На деякі речі довелося змінити погляд. Та після тої забавки, багато речей, щодо єфективності технічних рішень, вже можна визначати "на око", бо десь таке вже декілька раз вираховував, у кілька варіантів, та приблизно можеш вгадати результат. В мене було навіть бажання зробити такий сервіс, типу калькулятора по погоді за минулі роки, у мережі, але швидко відпустило, бо кому треба, той в тому мало що зрозуміє, а спеціаліст може кожен сам собі таку свою модель зробити, бо то не складно.
     
    Останнє редагування: 7 вер 2015
    Володимир П подобається це.
  5. hotray

    hotray Стажер

    Повідомлення:
    27
    Симпатії:
    2
    Радіатор сталевий KERMI FKO 22 300х3000 шт. 2
    Радіатор сталевий KERMI FKO 11 500х500 шт. 1
    Радіатор сталевий KERMI FKO 22 500х1600 шт. 1
    Радіатор сталевий KERMI FKO 22 400х1100 шт. 3
    Радіатор сталевий KERMI FKO 22 400х1000 шт. 1
    Радіатор сталевий KERMI FKO 11 500х1000 шт. 1
    Радіатор сталевий KERMI FKO 11 400х2000 шт. 2
    Радіатор сталевий KERMI FKO 11 400х1800 шт. 2
    Радіатор біметалевий секційний 350мм х8сек. шт. 1

    Разом - 14 шт.
    --- добавлено: 7 вер 2015 у 20:27 ---
    Особлива подяка Вам. Всім раджу заглянути на вказану сторінку.
     
    Останнє редагування модератором: 15 вер 2015
    Micro80 подобається це.
  6. Энки

    Энки Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    15.888
    Симпатії:
    15.562
    Адреса:
    Київ
    В середньому 1,7 кВт на штуку. Тобто по номіналу. Тобто по дельті, між кімнатною та середньою прилада, - 60 градусів, при дельті між кімнатною та вулицею в 40 градусів.

    Більшу частину часу, конденсація буде, але більша частина газу буде спалена без конденсаціі, бо для неї не буде умов. Т.Е. обгрунтування для наявності конденсаціі, більш за все, немає, тобто вона дуже сумнівна - скоріш за все, та економія загубиться у експлуатаційному періоді. Якщо хочете заощадити, викидуйте зі схеми насамперед стрілку - вона не потрібна у будь якому випадку, там нема чого гідравлічно розділяти. Подруге, міняйте котел на звичайний, без конденсаціі, бо нема великого сенсу в ній. Викиньте змішувач на радіаторний контур, він також не потрібний, без конденсаціі. Справжня економія, як з фейрі victory
    Якщо не хочете нічого викидувать ( стрілка все ще непотрібна), то або додавайте ще мінімум стільки ж радіаторів, або збільшуйте, мінімум раз у п'ять, площу теплої підлоги. Тоді ціна схеми, буде збігатися із її цінністю.
     
  7. Micro80

    Micro80 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.266
    Симпатії:
    2.070
    Адреса:
    Винница
    @hotray, схему мне тяжело рассмотреть, возможно поэтому не понял - а зачем на батареи смеситель?
    И что за второй котёл?
     
  8. Энки

    Энки Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    15.888
    Симпатії:
    15.562
    Адреса:
    Київ
    Чтоб в конденсационник шла вода похолодней - контур не будет отдавать в котёл воду, пока не остудит до температуры конденсации выхлопных газов. Но с такой площадью батарей, этот фокус будет прокатывать только в тёплую зимнюю погоду, в холода в доме будут или мёрзнуть, или КПД котла будет ниже 100%, как у житомирского с евроситом.

    Электро на ночной тариф.
     
    Micro80 подобається це.
  9. Micro80

    Micro80 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.266
    Симпатії:
    2.070
    Адреса:
    Винница
    Я бы строил систему для себя любимого, а не котлу создавал комфортные условия.
     
  10. Uh0

    Uh0 Бригадир

    Повідомлення:
    579
    Симпатії:
    196
    Адреса:
    Lemberg
    Наскільки я зрозумів гідрострілка - розвод для лоха. Радіатори підібрані на режим 90-70 і для конденсаційного котла вони не підуть бо замалі. Та й сам конденсаційний котел - какашка для заробляння на недалеких клієнтах.
    Про регулювання протоку насоса через закривання краника, мовчу
     

Поділитися цією сторінкою