Гідрострілка: діагональне підключення

Тема у розділі 'Отопление и горячее водоснабжение - общие вопросы', створена користувачем hotray, 25 сер 2015.

  1. Энки

    Энки Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    15.888
    Симпатії:
    15.562
    Адреса:
    Київ
    Чого це? Чим це недобре?
    Що шлам, що повітря, краще збирати в інших місцях, більш до того пристосованих. Просто в стрілці, вони збираються, тому вона має бути забезпечена таким функціоналом. Але наявність стрілки, не виключає необхідність встановлення відстійників, і, тим більш, розповітрювачів. Тому моделі з гальмуючими перегородками для сепараціі повітря та сміття - це більш маркетингове рішення, аніж технічне. Та й весь цей абзац, стосується СО з кілометрами сталевих труб. Для побутових, та невеликих систем, із використанням полімерів та кольормету, це все геть не потрібне. І взагалі, в малих системах, присутність стрілки має обгрунтовану необхідність, лише в поодиноких виключних випадках. Переважна більшість малих систем систем, де вони вже стоять, можуть працювати без них, аж ніяк не гірше.
    Тому кожен, хто буде намагатись вштовхувати у побутові системи такі вироби, неодмінно буде стикатись із нерозумінням та спротивом. Йдіть у велику пром, де їм місце.
    --- добавлено: 7 вер 2015 у 12:46 ---
    Особливостей сприйняття технічними маркетйологами своєї ЦА- не намалювати, обов'язковий для балки дифбайпас, щоб обгрунтувати необхідність стрілки.
     
    Останнє редагування модератором: 15 вер 2015
    Khomenko_A_S подобається це.
  2. Uh0

    Uh0 Бригадир

    Повідомлення:
    579
    Симпатії:
    196
    Адреса:
    Lemberg
  3. Энки

    Энки Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    15.888
    Симпатії:
    15.562
    Адреса:
    Київ
    Істину може показати лише практика філософіі.
    Якщо автор "переконаний" в тому, що змінна витрата через котел йому шкодить, то схема ще не потрібна.
     
  4. hotray

    hotray Стажер

    Повідомлення:
    27
    Симпатії:
    2
    Завантажую
    --- добавлено: 7 вер 2015 у 13:20 ---
    Якщо автор "переконаний" в тому, що змінна витрата через котел йому шкодить, то схема ще не потрібна.

    Якщо ми маємо котел в якому потужності пальника та циркуляційного насоса модулюється тільки вручну (користувачем), як в більшості напольних газових та практично всіх твердопаливних котлів, то автоматична зміна теплового потоку в опалювальному контурі (радіатори, тепла підлога, тепловентилятори та інші групи) при відсутності гідрострілки може досить негативно вплинути на експлуатаційні особливості цих котлів.
     

    Вкладення:

    Останнє редагування модератором: 15 вер 2015
  5. Энки

    Энки Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    15.888
    Симпатії:
    15.562
    Адреса:
    Київ
    Я коли тогрував тим залізяччям, то такі ж схеми малював. Гарна схема.
    А можете вказати навантаження на контури, та типи-кількість секцій/радіаторів?
     
  6. hotray

    hotray Стажер

    Повідомлення:
    27
    Симпатії:
    2
    З приводу "закоротки" та "дифбайпаса" питання цікаве. Потік через перемичку можна регулювати з допомогою перепускного клапана в автоматичному режимі, та вентилем дивлячись на манометр постійно знаходячись в котельні. Перший спрацьовує лише при певному встановленому напорі, я їх використовую як захист насосів при повному перекритті протоку (наприклад перекрились одночасно всі термоклапани на радіаторах, або хто ненароком забув відкрити запірні сервісні крани), другий варіант - звичайно жарт. В інших випадках гідророзподіл системи при автоматичному включенні/виключенні насосів опалювальних груп знов працює не коректно.
    Зновуж таки, це на мій погляд.
    --- добавлено: 7 вер 2015 у 13:58 ---
    Навантаження на радіаторне опалення - 24 кВт, на теплу підлогу - 3 кВт
     
    Останнє редагування модератором: 15 вер 2015
  7. Энки

    Энки Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    15.888
    Симпатії:
    15.562
    Адреса:
    Київ
    Це знову ж, необгрунтовані припущення, та підстановка фактів. Поперше, пальники у побуті всі автоматичні, тільки мають різне регулювання: крокове, багатокрокове, із постійною модуляцією... Тобто витрата газа регулюється по різному. І та витрата не має безпосередньої залежності від витрати води. При різній витраті газа може бути різна витрата води, та навпаки, у нормальних умовах. Тип регулювання пальником не накладає обмежень на тип регулювання витратою носія.
    Подруге, насоси мають досить невеличку споживану потужність, та регулювання продуктивністю насоса, через управління його єлектричною потужністю - є також більш маркетинговим рішенням, ніж технічним. Регулювання продуктивністю значно дешевше, та не меньш єфективне та гнучке, через зміну спротиву - краном змінювати площу перерізу.
    Та третє, Ви знов сказали, що щось погано, але не кажете чому воно погано. Чим може зашкодить котлу змінна витрата носія? Які наслідки щодо

    ?
    --- добавлено: 7 вер 2015 у 14:25 ---
    Який, через функціі, пов'язаний із витратою.

    також є у каталогах виробників,
    та обидва варіанти дешевші за стрілку, швидше монтуються та займають меньше місця..

    Як саме не коректно? Коректно - то як?

     
    Останнє редагування модератором: 15 вер 2015
  8. hotray

    hotray Стажер

    Повідомлення:
    27
    Симпатії:
    2
    Хочу наголосити що я не є представником якогось з виробників гідрострілок, і розпочав обговорення лише через те, що сам маю де-які питання.
    Щодо різкої зміни протоку, то коли система має лише один насос, який керується безпосередньо автоматикою котла і при зміні протоку автоматично одночасно модулюється/вимикається як пальник котла так і вибіг/вимкнення насоса для плавної роботи пуск/зупинка, тут все гаразд. А коли ці фунції не залежать від автоматики котла (різка одночасна зупинка всіх насосів опалювального контура або повне перекриття змішувальних клапанів) то однозначно ми можемо спіткнутись з перегрівом теплообмінника, особливо у випадках з котлами з чавунними теплообмінниками та електрокотлами, для яких вибіг насосів є дуже важливою складовою безпеки.
     
  9. Энки

    Энки Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    15.888
    Симпатії:
    15.562
    Адреса:
    Київ
    Я знаю що таке одночасно заслуговано: мати зарплатню менеджера з продажу, мати відсоток з продажу, деколи відсоток від закупівлі, відсоток від малювання "проектів", відсоток за підбір обладнання, відсоток за складання кошторису, мати виконробський відсоток, та вибирати собі "блатні" шматки швидкого монтажу де мало роботи та багатий тариф, з якого теж мати ще й виконробський відсоток, та зватись, при тому всьому директором. Тому мені здається, що я добре розумію через що Ви розпочали обговорення. Ми ж нібито колеги?

    Не треба тих насосів виключати. У старт-стопі може працювати ну хіба зарядка бойлера, або ще рециркуляція котла. А насоси опалення треба включати восени, та весною виключати. Там 30-60 Вт, то сльози.
    Ті вибіги, мабуть, роблять у рамках ідеологіі призначення приладам та будівлям класу енергоефективності, який, окрім чисто ідеологіі, ще може мати вплив на умови держ кредитування та дотацій. Та воно навантажує логіку, ускладнює управління, збільшує ціну.. То роблять скоріш не тому, що "треба", а тому що "можем".
    Нема вибігу - нема питаннь.
     
    Володимир П та Jonic подобається це.
  10. Jonic

    Jonic Заслужений майстер

    Повідомлення:
    3.956
    Симпатії:
    3.713
    При желании можно посчитать и переходные процессы в системе, но для перегрева нужна однозначно неработающая автоматика котла.
     

Поділитися цією сторінкою