Піч електро-дров'яна теплоакумулююча

Тема у розділі 'Отопление и горячее водоснабжение - общие вопросы', створена користувачем viktor_sh, 27 лип 2015.

  1. pechnik_sl

    pechnik_sl Стажер

    Повідомлення:
    11
    Симпатії:
    2
    Колпаковые - это печи Кузнецова, а печь с противотоком какой то пример для наглядности можете привести?
     
  2. viktor_sh

    viktor_sh Стажер

    Повідомлення:
    23
    Симпатії:
    13
    Ковпакові це не тільки печі Кузнецова. Він до них надає свій підхід- з вертикальним зазором у топочній камері. Ця ідея має багато прихильників і опонентів в Росії. Для вирішення спірних питань своєї теорії розділення газів він і його однодумці і організували потужний "startup" в Росії і у Європі. Що з цьго получиться побачимо? Але в популяризації сучасного підходу до деяких моментів у побудові сучасних печей відношусь з симпатією.
    На рахунок печей з противотоком , найбільше уваги заслуговують печі Tulikivi. Особливо по дизайну. Нажаль такий матеріал, як талькомагнезіт нам не доступний. Тому і ніхто не може їх потіснити на ринку печей преміум класу. Але для конкуренції у їхньому ціновому сегменті нам залишається розширення опцій. Наприклад можливість електрообігріву. Це також цікаво споживачеві.
     
  3. Володимир П

    Володимир П Інженер

    Повідомлення:
    216
    Симпатії:
    559
    Адреса:
    Ужгород
    Ідея гарна.Як собі уявляєте інтегрувати ТЕНи (чи якісь інші нагрівачі) у цегляну піч?В якому місці?
     
  4. viktor_sh

    viktor_sh Стажер

    Повідомлення:
    23
    Симпатії:
    13
    Це вже давно не ідея, а детально опрацьований продукт, для власного будинку особливо з точки зору енергоефективності.
    На сьгоднішній день ТЕН-елементи дійсно найбільш вживаний універсальний нагрівальний елемент, для виробів масового виробництва і його при бажанні можна також застосувати для електронагрівальної складової печі. Але скажу чесно, що я його не застосовую і надаю перевагу плоским товстоплівочним нагрівальним елементам. Взагалі сам продукт "теплоакумулююча піч, та ше й електро-дров'яна" сприймається мабуть з недорозумінням у споживача? Тому мабуть, поки що доходить тільки до замовника -інтелектуала думаючого , хоч і розрахований в першу чергу на споживача із середніми статками. По простій причині маніакального страху і не вмінням до використання електроенергії.
    Нагрівальні елементи розташовуються у нижній частині ядра печі. Кількість і місце росташування залежить від розміру, відповідно і конструкції печі.
     
  5. Володимир П

    Володимир П Інженер

    Повідомлення:
    216
    Симпатії:
    559
    Адреса:
    Ужгород
    Шановний пане Віктор,будьте такі ласкаві все-таки більш детально прояснити конструктивну складову Вашого проекту,оскільки Ви зареєструвалися на майданчику DIY,де персони,які виставляють свою тему,детально (за рідкісними винятками) обговорюють усі моменти своєї теми з форумчанами,незалежно від ''інтелектуального'' рівня останніх-це є специфіка подібних форумів.До речі,на цьому форумі є з десяток майстрів,які перфектно знають і про ковпакові печі та інші види конструкцій опалювальних приладів на дровах і не тільки,причому знають не лише теоретично,але й ''руками'',оскільки самі кладуть печі.На жаль, дотепер Ваші дописи носять поверхово-описовий характер.Очікуємо детальний опис,бажано з поетаптими фото та іншими матеріалами.
    В разі простої реклами і просування ''свого продукту'' без детального обговорення конструктиву з колегами,Вам слід просто створити свій сайт з малюночками і кількома цифрами тех.характеристик і таким чином ''просувати'' товар.
     
  6. viktor_sh

    viktor_sh Стажер

    Повідомлення:
    23
    Симпатії:
    13
    Навіщо так офіційно і з образами. Низька культура споживання електроенергії у нашому суспільстві, нажаль, це об'єктивна реальність.А допомогти сьгодні людям розібратись і знайти рішення заміни, чи доповнення газової складової , підсказати як здешивити витрати електроенергії - це обов'язок свідомого громадянина, тим більше форуму, якщо Ви його представляєте. І я роблю це, як можу.
    На рахунок "Do It Yourself ", то стосовно самостійної побудови електричних, а тим більше нагрівальних приладів по малюночкам чи фотографіям , то моя думка- так робити не можна. Це дуже небезпечно!
    А стосовно майстрів, то я готовий кожному персонально не те, що розказати, а і допомогти впроваджувати такі пристрої у своїй роботі. Тому давайте обговорювати питання організації гібридного опалення печі, використання електроенергії для обігріву саме у нічний час, нагрівальні елементи їх якість, сучасні нагрівальні елементи, теплоакумуляція і безпека..... Я думаю це питання не поверхнево описові. А інтригу питання "куди вставити нагрівальний елемент" залишемо для майстра і не будемо підштовхувати людей на небезпеку.
     
    Останнє редагування: 27 сер 2015
  7. Володимир П

    Володимир П Інженер

    Повідомлення:
    216
    Симпатії:
    559
    Адреса:
    Ужгород
    Прошу пробачення в разі, коли моє абсолютно,на мій погляд,корректне зауваження щодо поверхового та неконкретного освітлення теми Вас зачепило.Оскільки Ви зареєструвалися на форумі (який представляє КОЖЕН зареєстрований учасник,а керують напрямками і темами МОДЕРАТОРИ) лише пару тижнів тому,моя добра порада -хоча б поверхово ознайомитися з темами форуму,які споріднені з наданою Вами-печі,котли тощо.Ви побачите,що більшість авторів в повній мірі -з кресленнями,світлинами ітп подають матеріал для можливого повторення,або ж ,для можливого покращення конструкцій за допомогою широкого обговорення учасниками,які,до речі,в своїй більшості-досвідчені та компетентні майстри.В результаті, в багатьох випадках,народжуються та поширюються не тільки загальні знання,але й практичні речі до вжитку -оце і є,на мою думку,позиція свідомих громадян.Саме тому і пропонував перейти від загального обговорення (чим досі займалися Ви),до конкретних прикладів і демонстрації реалізованих проектів.Чи Ви вважаєте,що в разі,коли учасники форуму успішно повторюють (а часом,і вдосконалюють) описані тут девайси (піролізні ,шахтні та класичні котли,теплові насоси,цегляні печі+каміни+котли в них),вони поступають неправильно-так робити не можна .Це дуже небезпечно!Чи Ви просто пожартували?
    Нагадаю,що подібного кшталту форуми існують саме для того,щоб максимально детально освітлювати теми,з можливістю повторення бажаючими,тому мені не зовсім зрозумілий мессидж щодо "кожному персонально не те,що роказати,а і допомогти...."-наберіться сміливості-розкажіть усім,а люди зрозуміють,чи потрібно їм те ,чи ні.Абсолютно нормальна практика,коли зацікавлені особи уточнюють деталі у приватному листуванні.
     
  8. pechnik_sl

    pechnik_sl Стажер

    Повідомлення:
    11
    Симпатії:
    2
    Троллинг 100%. Кому интересны эти нравоучения?
    Но я хочу вернуться к теме.
    У меня конкретный вопрос, можно ваш электронагревательный блок от печки совместить с готовой каминной топкой? У меня конкретный заказчик, хочет установить металлическую каминную топку, я ему намекнул как то не в значай об електронагреве-он задумался. Подумайте, пожалуйстаю Можете отписаться на email: [email protected]

    ps. Печи премиум класса это круто, но только закзчик сегодня обмелел. Зарабатываем на монтаже готовых топок, а если печка, то лепим самый примитив.
     
  9. viktor_sh

    viktor_sh Стажер

    Повідомлення:
    23
    Симпатії:
    13
    Просто сумістити не получиться. Все ж таки металева камінна топка це довершений виріб, у який розробником вже вкладено варіант монтажу в залежності від того, яка вона - конвективного типу, чи з можлисістю під'єднання до водяної системи опалення. Як доповнити її електричною складовою важко сказати? Це потрібно побудувати навколо піч, але тоді навіщо потрібна металева камінна топка? Фактично потрібно залишити тільки дверцята зі склом.
    Я спостерігав за роботою двох печей(конструкції на фото) але з різною шириною топочної камери, в залежності від ширини дверцят із склом, та побажань замовника наблизитись ближче до каміну чи до печі. Так от піч з більш вузькою топочною камерою виявляється більш енергоефективнішою і економічною. Тому моя думка така, що камін всеж таки більше призначений для задоволення ніж для опалення, тим більше для економічного. Тому у вашому випадку, як ви кажете, треба "ліпити" щось по новому. Але чи варто проводити експеримент на замовнику? Можливо ще можна переконати? До мене звертався чоловік у якого вже збудований камін, але його задоволення вже не цікавить і не влаштовує те, що "перед гріється, а зад мерзне". Тим більше він хоче альтернативу газу. Я йому порадив розвалити цей камін. Я думаю для енергоефективності у сучасній печі, чи каміно-печі потрібно обов'язково ядро з шамоту, газові канали, щоб доходили як найближче до підлоги і теплоакумулюючу оболонку із повнотілої цегли, а тоді і електричну складову просто припасувати.
     
  10. pechnik_sl

    pechnik_sl Стажер

    Повідомлення:
    11
    Симпатії:
    2

    Спасибо, за совет. Сами знаете, как переубедить заказчика.Шамотный кирпич, денег стоит сегодня, если всю середину из него выложить? Сегодня с топкой из шамота никто не хочет возится, поэтому и спрыгнули на готовые металлические каминные топки.
    Я вот еще хочу спросить по поводу тэнов, почему вы ими не пользуетесь? И по плосим элементам можно по подробнее?
     

Поділитися цією сторінкою