Як підключити тп котел у допоміжному будинку?

Тема у розділі 'Твердотопливные котлы', створена користувачем a_gaz, 19 лип 2015.

  1. a_gaz

    a_gaz Новачок

    Повідомлення:
    3
    Симпатії:
    0
    Доброго дня!Хочу Ващої поради,як підключити тпк у допоміжному будинку.Я в цій справі не фахівець.В існуючому жилому будинка є газовий котел з відкритою системою і примусовою циркуляцією теплоносія.В допоміжному будинку хочу поставити тпк і від нього також обігрівати цей будинок.Прошу Ващої поради як зробити цю систему робочою.Чи потрібен додатковий циркуляційний насос?Схема додається.Дякую! Безымянный.JPG Безымянный.JPG Безымянный.JPG Безымянный.JPG
     
  2. sanya210806

    sanya210806 Майстер

    Повідомлення:
    129
    Симпатії:
    15
    Адреса:
    Украина
    Кинути теплотрасу під землею,поближче до подачі і обраткі гк,поставити насоса на тпк,для циркуляції в системі.
     
  3. andrij64

    andrij64 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    6.381
    Симпатії:
    6.893
    Адреса:
    Стебник
    Ставте теплоакумулятор. Мож твердопаливним котлом і ТА- природна циркуляція. Убезпечите себе від неприємностей коли світло пропаде.
     
    vs220 подобається це.
  4. Дональд78

    Дональд78 Бригадир

    Повідомлення:
    460
    Симпатії:
    222
    в зависимости от уровня мастеров, что будут монтировать : если существующая система из стальных труб с уклоном под естественную циркуляцию, можно попробовать сталь смонтировать без насоса, если пластик, то насос обязательно и утеплить трубы идущие по улице, если трубы в земле обеспечить их отличную гидроизоляцию, т.к. вода будет отбирать тепло из них в случае замоканияshaman:poet:
     
  5. L.fri

    L.fri Новачок

    Повідомлення:
    2
    Симпатії:
    0
    Доброго дня. Ражду Вам підземне прокладання теплотраси організувати "труба в трубі". Взяти каналізаційну трубу достатнього діаметру і в ній розмістити подачу, і обратку ТК. Внутрішній простір утеплити обов"язково (можна використати монтажну піну для цього). По-перше - Ваша труба не буде кородувати, по-друге - не буде теплових втарат, як це зазначив Дональд78.
    В додатковому приміщенні розмістити невеликий збірний колектор на 2 контури: перший - для обігріву додатковог оприміщення, 2-й - пустити на основну будівлю і врізатись в існуючу систему.
    Також рекомендував би використати циркуляційний насос,а не природню циркуляцію.
     
  6. a_gaz

    a_gaz Новачок

    Повідомлення:
    3
    Симпатії:
    0
    Дуже дякую Всім за відгуки.L.fri саме так хочу зробити з прокладанням теплотраси.Але не знаю,як зробити розводку у доп.будинку.
    Дональд78 існуюча система із примусовою циркулячією
    andrij64 теплоакумулятор планую поставити ,але напевне на слідуючий рік.
     
  7. Дональд78

    Дональд78 Бригадир

    Повідомлення:
    460
    Симпатії:
    222
    тогда думаю труба ф25(ду 20) армированная базальтовым волокном схема двухтрубная - одно крыло это отопление доп. дома а другое крыло основной дом,труба до бака аккомулятора мелалл после арм .вышеуказанный пластик;)
     
  8. Alien

    Alien Майстер

    Повідомлення:
    154
    Симпатії:
    29
    Адреса:
    м. Луцьк
    Один момент. А допоміжний будинок при вимкненому ТПК має обігріватись газовим? Відповідь - "має", щоб не розморозити систему. Сам зараз планую подібне.
    І наступне - теплотрасу треба закопати глибше промерзання грунту ( для прикладу на Волині ~80см) і бажано забезпечити постійну циркуляцію рідини в теплотрасі ( а ось тут я маю складність - залежно від того який котел гріє змінюється напрям руху рідини в теплотрасі тобто треба якось узгодити роботу насосів).
     
  9. Дональд78

    Дональд78 Бригадир

    Повідомлення:
    460
    Симпатії:
    222
    На мой взгляд вести теплотрассу по улице не обязательно ниже уровня промерзания, главное -хорошая теплоизоляция трубы:bratan:
     
  10. a_gaz

    a_gaz Новачок

    Повідомлення:
    3
    Симпатії:
    0
    Доброго дня.Допоміжний будинок може обігріватися пічним опаленням , коли в житловому буд. працює газовий котел.Мене цікавить питання ,як це все подружити?
     

Поділитися цією сторінкою