Допоможіть визначитись з системою отоплення

Тема у розділі 'Отопление и горячее водоснабжение - общие вопросы', створена користувачем Dental_master, 7 чер 2015.

  1. NikIN

    NikIN Бригадир

    Повідомлення:
    550
    Симпатії:
    170
    Піч це добре, який приємний дух стоїть від печі (без іронії). Але ж вона місця в будинку займає, як вся котельня. Зараз починаю будувати собі котеленьку і проблеми в цьому не бачу. Котел вже сам зробив, тепоакамулятор паралельно з приміщенням теж роблю. Піноблоки класти зовсім не складно, навідь для чайників, як я. Якщо товщина стіни 30см. то квадрат стіни обійдется 300-350грн. Теплоемність блоку Д400 замінить 65см стіни з червоної цегли. Блоки досить здорові, підйомні, кладуться швидко.
    А утеплювати будинок по-любому потрібно. В наступному році я теж буду стіни утеплювати. Зараз, задача Раз,- зпригнути з газу. Єлектрикою опалювати я бачу сенс, коли її добувати не дорого самому. Красти, в обхід лічильника, не в раховується :)
     
  2. uden

    uden Підмайстер

    Повідомлення:
    51
    Симпатії:
    4
    Адреса:
    Украина
    @Dental_master,
    Здравствуйте! Если тема всё ещё актуальна :).

    Для вашего дома, с подведенной мощностью электроэнергии, как основное отопление можно использовать инфракрасные энергосберегающие обогреватели. По плану дома мы можем сделать бесплатный расчет отопления. Из него вам будет понятна необходимая мощность обогревателей и, следовательно, расход электроэнергии в холодный сезон.

    По опыту наших клиентов, в подобных домах наши обогреватели в качестве основного отопления работают в среднем 5-7 часов в сутки, а по потреблению электроэнергии можно сказать точнее после индивидуального просчета, согласно условиям утепления, окон, дверей. Работа обогревателей регулируется терморегуляторами (1 на комнату) и/или программаторами (1 на дом). Будем рады проконсультировать вас более детально :).
     
  3. NikIN

    NikIN Бригадир

    Повідомлення:
    550
    Симпатії:
    170
    ...Але коли вони працюють по кімнаті ходити не можна. Якщо рідні не хочуть в хаті мати здорову шаурму :)))
     
  4. Dental_master

    Dental_master Підмайстер

    Повідомлення:
    53
    Симпатії:
    13
    Ми напевно говоримо з вами про різні речі, напевно я написав незовсім правильно раніше, я маю наувазі звичайну кахельну 4кутну грубку, ще на неі кажуть п'єц, розміром 90х45х185 см. Ніяких запахів диму і тд від неі немає, якщо вона нормально зроблена, по крайній мірі від староі грубки небуло ніколи, тепер піддимлює через то шо потріскалась від старості. Твердотопливного котла на даний момент не хочу, а там час покаже, всеодно буде з часом будуватись нова будівля збоку хати (невеличка майстерня, склад, місце під дрова і тд) от там відведу місце під котельню і поставлю котел якщо буде треба, зараз мені кошти на інші роботи більш потрібніші.
    --- добавлено: 19 сер 2015 у 17:40 ---
    От таке я маю наувазі. Приблизно такоюж пічкою отоплювалось(при потребі ізараз можливо обігріти) 2 сусідні кімнати, на добу вистачає 2 закладки дров-при морозі
     

    Вкладення:

    Останнє редагування модератором: 27 сер 2015
    Володимир П подобається це.
  5. NikIN

    NikIN Бригадир

    Повідомлення:
    550
    Симпатії:
    170

    Дійсно, спочатку я думав про піч з лежаком зверху, так звану "руську піч"... А специфічний дух в хаті все одно є. Не можна сказати, що він неприємний. Особливо у людини, яка в ранньому дитинстві росла на печі, а замість підЇзду будинку був припічок.
    Жінка моя вже багатсько років "торбить" збудувати "десь" піч. Згоден, але для цього треба збудувати літню кухню, а місця для цього зайвого нема. Хоча, колись думав, теплицю, яка вже є "закинути" на другий поверх. А перший поверх під літню кухню пустити. Звісно гарна гідро-термоізоляція між поверхами. В цьому є плюси і мінус. Мінус - сусіди і оточуючі з вулиці будуть краще знати d:), що в тебе в теплиці твориться, ніж сам. Дійде до того, що сусід задзвонить з запитаням: помідорів отих продаси кілограмів десять,- в тебе все одно їх багато :nozhovka:

    Це інша справа! А час покаже! Майстерня, гараж потрібні по любому. Приватна будівля - це така штука, що кожний рік щось хочеться перебудувати/добудувати. Люди "по житті з квартир" вважають, що ремонт зробили в двух-трьохкімнатці і це "навекі". А тут кожний рік - "навекі" щось будуєш.
     
    Останнє редагування модератором: 27 сер 2015
    Sufiy та Володимир П подобається це.
  6. Dental_master

    Dental_master Підмайстер

    Повідомлення:
    53
    Симпатії:
    13
    Гараж та літня кухня вже давним давно є, ще дід будував (як і дім який я зараз капітально ремонтую) от стара майстерня вже своє відслужила і на наступний рік, напевно, буду іі зносити, а на іі місці зроблю нову і більшу і ближче до будинку, от тоді буду думати за твердотопливник. Просто що таке грубка я знаю дуже добре, в міжсезоння завжди вистачало однієі закладки дров на добу, а в морози то одна закладка вранці, а одна ввечері і це все при фактично неутепленому будинку. Грубка ж по своій суті є і котлом і теплоакумулятором одночасно, і для іі роботи непотрібно ніяких додаткових приладів і електрики. Зараз доробляю фасад, потім буду утепляти горище, можливо навіть буде 30 см мінвати (від ідеі з пінополіуретаном,відмовився). На мою думку спершу раціональніше робити максимальне утеплення, а потім відштовхуючись від того робити отоплення
     
  7. NikIN

    NikIN Бригадир

    Повідомлення:
    550
    Симпатії:
    170

    У Ваших словах є сенс. Алеж топка всередині хати - це весь час потрібно замітати той бруд який несеться з дровами та довкола грубки. До речі, великі зАмкі опалювалися таким принципом, але щоб більше кімнат опалити димові канали робили в стінах, тобто деякі (особливо зовнішні) стіни являлися своєрідними коминами. Вам , як мешканцю Прикарпаття, мабудь це відомо. В ваших краях зАмків збереглося ще достатньо. Тож можна при побудові грубки це врахувати.
    А чому Ви відмовляєтесь від утеплення ППУ? Досить коштовно? Але можна штукатурити прямо по ППУ,він достатньо твердий , достатньо слоя в 4-5см замість 30см вати.
     
  8. Dental_master

    Dental_master Підмайстер

    Повідомлення:
    53
    Симпатії:
    13
    Буду робити таку кахельну грубку, це 100%, як не крути а річ по своєму практична, бруд мінімальний, це я говорю з того що знаю, коли буду робити грубку то якось врахую місце на невеликий запас дров і тому подібне, потім скину фото. Нарахунок ппу ще не вирішився якщо чесно, по моіх підрахунках, ціна на утеплення ппу(сам матеріал) вийде в районі 15 тисяч грн+зробити чорнову підлогу з осб(утеплятиметься холодне горище)ще 4-5 тисяч, ватою вийде 9тисяч за матеріал(шар 30 см). Економія в 6 тисяч виходить, плюс ппу це є дуже сильна хімія, ще він висихає і всідається до 2х місяців(говорив з людиною що це робить), чомусь всі відговарюють від цього матеріалу в жилому будинку. Можливо я чогось незнаю, тому буду радий чути ваші поради нарахунок цього, і якщо уьепляти то як краще?
     
  9. Dental_master

    Dental_master Підмайстер

    Повідомлення:
    53
    Симпатії:
    13
    Особисто я вважаю кахельну піч, дуже хорошою штукою. Як не крути, але вона акумулює тепло, тобто вже потрібно менше дров для обігріву, невимагає ніяких додаткових систем, непотребує електроенергіі і тд для своєі роботи, думаю багато хто погодиться в тому, що на даний час це немаловажно. Так можливо незовсім легкий спосіб обігріву, бо треба потратити трохи часу щоб розігріти іі, якщо думаєте що від неі багато бруду, це теж не так, завжди було так-приносили дрова, розтоплювали піч, і складали ще трохи дров між стіною та пічкою, а попіл чистили дуже рідко, бо було його небагато, запаху з неі небуло ніколи бо була хороша тяга і канали в ній були правильно зроблені. Тай якщо чесно, нехочу я звязуватись з газами і тд, а вкладати гроші в котельні, твердотопливники, системи в тд зараз я нехочу, тай плани трошки інші нарахунок цього, тимбільше якшо рівняти з твердотопливними котлами то я думаю що в котла розхід набагато вищий, а це також витрати.
     
    NikIN подобається це.
  10. NikIN

    NikIN Бригадир

    Повідомлення:
    550
    Симпатії:
    170
    Згодом відпишитесь, можливо окремою темою. А, якщо самі будите будувати грубку, той в конкурсі візміть участь.
     

Поділитися цією сторінкою