Продам Arduino / для новачків / любителів та профі

Тема у розділі 'Барахолка', створена користувачем Артем Коцеруба, 19 тра 2015.

  1. Артем Коцеруба

    Артем Коцеруба Стажер

    Повідомлення:
    27
    Симпатії:
    23
    Продам Arduino контроллери та доповнення="шилди" до них.
    для тих хто не знайомий з Ардуино:
    Ардуино являє собою електронній конструктор-платформу для всіляких розробок та пристроїв, завдяки простому для користувача інтерфейсу та спрощеному коду програмування ця платформа дозволяє з мінімальними знаннями електроніки та програмування "побудувати" готовий пристрій.
    в інтернеті є безліч інформації як для "зовсім зелених" так і для свідомих користувачів.

    на даній платформі можна побудувати такі практичні та потрібні речі в господарстві як:
    термостат, таймер, регулятор освітлення, охоронну систему, систему розумний дім та багато іншого.

    з іншої сторони ця платформа може бути корисна для того щоб Ви могли зайняти свою дитину чимось цікавим, корисним та дуже перспективним, так як в цікавій та не нав'язливій формі можна підштовхнути до освоєння програмування, здобути навички якими можна дуже і дуже не погано заробляти.

    платформа Ардуіно дозволяє познайомити на простих прикладах всіх охочих з радіоелектронікою, програмуванням та надихнути на створення усіляких корисних речей.

    основні Ардуіно плати від 48грн до 280грн
    датчики температури від 22грн
    дисплеї від 54 грн
    макетні плати від 50 грн
    провідники від 0,9 грн
    датчики: руху, вологості та температури, серводвигуни, двигуни та драйвери до них, платформи для роботів, набори для систем контролю доступу та інше за запитом.
    ціни помірні.
    можу проконсультувати, порадити та підібрати все для Вашої задачі. звертайтеся можна через форум або телефон 0507650027
    Артем
     
    Мирослав подобається це.
  2. bogdansv

    bogdansv Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.847
    Симпатії:
    1.985
    Адреса:
    Черкассы
    Здравствуйте, вот мне надо такой прибор : терморегулятор с влагомером и реле времени . Это получится сделать Вашим конструктором?
    Если да то ещё смущает вопрос
    Я в програмировании вообще не ориентируюсь.
     
  3. Артем Коцеруба

    Артем Коцеруба Стажер

    Повідомлення:
    27
    Симпатії:
    23
    Доброго здоров'я!
    головне щоб Ви орієнтувались в електриці/радіотехніці або мали час і бажання посидіти і трошки розібратися з тим "хто, що і як", в загальному вигляді це не є складно. у цих конструкторів є великий бонус: програмно зробити з конструктора "цеглину" важко (можна, але треба знати як :) але є інша сторона, подавши неправильно живлення або подавши занадто велику напругу "цеглиною" воно стане практично моментально... нормальне живлення цих контроллерів 3,3-5 Вольт. на платах зазвічай встановлені стабілізатори напруги які дозволяють підключати зовнішні блоки живлення напругою до 12 вольт.
    стосовно програмування:
    тут працює принцип "дай подивитись", в інтернеті є безліч аналогічних речей/пристроїв які побудовані за потрібним алгоритмом, завдяки відкритій ліцензії код програми зазвичай публікують (так звичайно є комерційні розробки, є і жлоби, але в основному код вільнодоступний). можна знайти такий пристрій як Вам потрібно, можна схожий, можна декілька, і зліпити то всьо до кучі і відсотків з 90 що воно буде працювати :)

    за Вашою задачею в гуглі (не думайте що я Вас відсилаю куди подалі!, просто розповідаю що і як шукати, пошукову систему можете обрати за смаком) є сила силенна посилань, для прикладу беремо ці 3:
    http://ihome.in.ua/termostat-na-arduino/ --тут термостат+вологість але без дисплею
    http://arrduinolab.blogspot.ru/2014/10/5-ds18b20.html --тут термостат з дисплеєм але без вологості
    http://zelectro.cc/TemperatureHumiditySensor -- а тут просто вологість без термостату :)
    і тут треба конкретизувати задачку: вологість та температуру чого міряємо і де. тобто для вибору оптимальних датчиків потрібно обмежити сферу використання.

    по першому посиланню для датчика (там датчик вологості і температура в одному корпусі) обмеження по вологості 20-90% по температурі 0-50 г.цельсію.

    по другому для ds18b20 міряє тільки температуру від -55 до +120 г.ц. з точністю 0,1г.ц. існує його герметична версія яка дозволяє використовувати датчик зануреним в неагресивне середовище (вода і все що не розчинює пластик і гуму)

    можна приліпити сюди і таймер, і дистанційку і щоб мильні бульбашки пускало :))
    головне щоб ніг і пам'яті вистачило.

    ціна питання.
    якщо Ви бажаєте міряти вологість і температура в приміщенні не нижче 0 і не вище 50 то підійде комплект схожий в третьому посиланню тобто:
    lcd1602=55грн
    плата Arduino= від 44 до 90 (треба глянути чи влізе в мінімальну версію чи ні)
    dht11=33 грн
    плата здвоєного реле=55грн
    провідники приблизно 15 шт=15грн

    ну дуже на пальцях але постарався просвітити :)
    існує інша цікава версія одного приладу, зараз собі такий збираю, але без гігрометра, розробка у вільному доступі для особистого використання: http://radiokot.ru/circuit/digital/home/177/
    зібрано на тих же компонентах, але з програмуванням там трішки не так просто ...

    дякую що дочитали :)
     
    Chikago, Володимир П, Энки та 3 іншим подобається це.
  4. Мирослав

    Мирослав Заслужений майстер

    Повідомлення:
    4.206
    Симпатії:
    4.272
    Адреса:
    м. Ужгород
    @Артем Коцеруба, дякую Вам за тему. Пишіть ще, і багато - може таки і я зрушуся з місця =)
    Два роки тому почав збирати інформацію по Arduino з метою використати його для створення "Розумного будинку" - багатофункціонального і багатоканального клімат-контролю в будинку з протоколюванням по часовим інтервалам і періодичною пересилкою даних на ПК. (он як сформулював! =) ), тобто мінімально 6-8 каналів контролю температури, з них 2-3 суміщені з контролем вологості, з 2-3-х - вибір управління виконавчими пристроями (2-3 канали, опалення і вентиляція, режими таймеру і термостату). Плюс проситься контроль по датчику СО (в приміщенні з каміном). Плюс таймер і годинник. Плюс флеш-пам'ять і USB ...
    Отаке собі нафантазував і вже два роки іноді медитую над своїми фантазіями =) - у вільному часі сильно обмежений ... Правда, маю стимул - вже один колега підключився (теж над подібним думає, і йому легше: він комп'ютерщик (я можу бути його доповненням: електроніка - то моє, зате в програмуванні зовсім не розуміюся =) ) А тут ще й Ви мене підштовхнете - то може таки зрушу з міста.
    Якщо без жартів - розумію, що треба починати з малого, так що обмірковую варіанти на Arduino-mini з USB і, може, з загрузчиком. Ну і до купи з датчиками подібно до DS18B20 ...
    Ну що, щось розкажете?
     
  5. Артем Коцеруба

    Артем Коцеруба Стажер

    Повідомлення:
    27
    Симпатії:
    23
    дякую! радий бачити що жага творити не у одного мене, хоча останнім часом я як чоботар без чобіт :)
    сам займаюся Arduino досить таки недавно. дуже сподобалась середа розробки, де, як для новачка немає взагалі нічого зайвого.
    дійсно, починати варто з простого. якщо Ви маєте на меті побудувати таку систему, то я би сильно радив Вам відпрацювати алгоритми роботи кожного вузлу окремо, поступово поєднуючи їх в одну систему. чому? все досить просто: легше відпрацювати правильний алгоритм роботи, тим самим легше обрати необхідний контроллер (його кінцевий варіант).
    потрібно не забувати про топологію такого пристрою: одна справа коли маєте щойно зведену коробку й голі стіни і можна кидати проводку як заманеться, а інше діло якщо проводки під це все на стінах немає, але є венеціанська штукатурка :):):) для варіанту 1 можна брати одну "голову" і багато датчиків/виконавців. для варіанту 2 більше підійде система у якої у кожного датчика/групи датчиків свої "мізки і руки" і вони можуть спілкуватися між собою, тут вже доцільніше використовувати або 2,4ГГц радіозвязок між ардуінами або взагалі використовувати ESP8266 (це вай-фай контроллер, точніше контроллер у якого є апаратний вай-фай, ним можна як підключатися до існ. мережі так і будувати мережу на ньому, навішати на нього декілька датчиків чи виконавчих пристроїв і вперед. по ним є деяка специфіка, але навчатися працювати з ним не так і складно, головне взяти кирку і молот :) так щоби заохотити: вони не дорогі приблизно 4$. але то потім.
    самим простим і потрібним в народному господарстві є дві речі: 1. таймер
    для повноцінного добового/недільного/і т.д. таймеру необхідний годинник ds1307=27 грн (це вже зібрана платка зі слотом для батарейки) і плата ардуіно (ціни на них вкажу трохи нижче з поясненням). для повного щастя можна дисплей 1602=55грн, але не обов'язково. для відпрацювання алгоритмів можна користуватися комп'ютером (ком термінал)

    2. термостат
    в якості датчиків підходять DS18B20=25грн
    lm35=25 грн
    DHT11=33грн
    ардуіна=від 44 до безглуздих 900 грн :)
    реле= від 27грн
    кнопки/дисплей: знову ж таки, якщо відпрацьовуєте, можна і без дисплею, той же ком термінал Вам розповість все що відбувається з температурою. але якщо хочете мати налаштовуваний без комп'ютера пристрій тоді без дисплею і кнопок нікуди.

    повірте на слово, з тією кількістю матеріалів яка є доступною і головне в дуже доступній формі, освоєння чогось нового не займе багато часу ;)

    список не повний, але ардуіни бувають:
    без бутлоадера (=мікорсхеми яка завантажить Вашу програму безпосередньо в контроллер, її потрібно 1 раз купити (приблизно 50грн, або матиардуіно з бутлоадером і через нього записувати програму в контроллер ="прошивати контроллер"="заливати скетч", вигідно це тоді, коли хочете зробити закінчений пристрій, просто це дешевше виходить)
    pro mini 168=44 грн
    pro mini 328=55 грн
    з бутлоадером
    nano=70грн (маленька платка з усім необхідним на борту)
    uno= 85-95 грн (залежно від встановленого роз'єму) - плата стандартного нормального розміру,зручна для побудови нових пристроїв, на неї можна ставити стандартні шилди(=розширення) і робити з них справжнісінький бутерброд :)

    mega2560=приблизно 250грн-суперпотужний контроллер має величезну кількість доступних для роботи виводів, багато памяті,
    esplora цікава штука але досить таки безглузда в н.г. хіба що для пультів, іграшок і т.п. =25-28зелених

    є питання - пишіть! що не є комерційною чи державною таємницею- розповім :)
     
    Володимир П, Мирослав, sanykrimea та 2 іншим подобається це.
  6. Мирослав

    Мирослав Заслужений майстер

    Повідомлення:
    4.206
    Симпатії:
    4.272
    Адреса:
    м. Ужгород
    Дякую, завтра відпишуся.
     
  7. Энки

    Энки Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    15.888
    Симпатії:
    15.562
    Адреса:
    Київ
    Красиво пишете :vo:. Надихає.
    Надихнуло, на такую идею: робот пылесос домашний- всё как положено, с голосовым управлением, простым манипулятором, и как небольшая активная составляющая системы охраны дома - как ещё один передвижной комплект беспроводных датчиков, с камерой.., ну и над тазером, или газовым баллончиком можно подумать, И в корпус в форме R2D2 в масштабе - диаметром 30-40 см и высотой 60-70 см.
    Какой примерно нужен набор компонентов и кишков на такую систему - до 12 беспроводных охранных датчиков, GSM связью с хозяинами (возможно 3G) + робот пылесос ?
     
  8. Артем Коцеруба

    Артем Коцеруба Стажер

    Повідомлення:
    27
    Симпатії:
    23
    дякую!
    про робота пилососа було непогано написано тут: http://robocraft.ru/blog/3350.html
    десь на тому ж сайті було про інші саморобні пилососи. стосовно пересувної камери- ідея досить цікава :) знайду посилання, скину, розроблена охоронно-сповіщувальна система яка фоткає і надсилає на е-пошту того хто підходив до дверей.
    про газовий балончик-раджу відмовитися, глюки все ж таки трапляються, а здоров'я близьких дороге...
    відразу кажу, що у зв'язку зі збільшенням кількості радикально налаштованих ідіотів, я не продаю GSM, як альтернативу раджу використовувати інтернет зв'язок, частенько він надійніший та інформативніший, хоча і не завжди доступний.
    можна зробити таким чином:
    1 "сервер"=pro mini328=55грн підключений до інтернету (або ві-фі=приблизно 120грн або шнурком=80-90грн) який опитує за допомогою nrf24l01 12 безпровідних датчиків (руху,температури, газу, вологи, тиску, вібрації, відкртих/закритих дверей/вікон тощо), який або вмикає сигналізацію, або шле по пошті фотки, з допомогою інтернету можна віддалено вмикати пристрої за якими не потрібний нагляд (лампочка але не верстат :) + для керування цією штукою використовувати або кнопки (паролик ввести) або "таблетку" прикладати щоб вмикати/вимикати охорону.
    1 датчик являє собою комплект: сам датчик, тобто та його частина яка безпосередньо реагує на середовище+pro mini168 (оброблює сигнал)=44грн +nrf24l01(відправляє сигнал на сервер)=приблизно 30-35 грн і таких у Вас 12 шт.
    треба робити поправку на відстань/перешкоди. без перешкод на вулиці відстань приблизно 20-30метрів.

    плюс у тому що топологія "клієнт- сервер" розжована до дрібниць, організація її не потребує крутих знань.

    якщо ж не вистачить 328 контроллера, можна взяти 2560.

    на разі я має лише годинку і то не кожного дня, щоб відповісти на питання, згодом постараюся викладувати фото, відео і подібні речі про які запитують люди, щоб можна було реально глянути як працює/як виглядає.. але трохи згодом, бо зашиваюся в папірцях...

    що не ясно - питайте!
     
    Энки та Мирослав подобається це.
  9. Петро Тернопільський

    Петро Тернопільський Бригадир

    Повідомлення:
    235
    Симпатії:
    138
    Артем Коцеруба
    Цікава тема, я ставлю деякі експерименти на платформі Лего:

    Ще трошки програмую робота:


    Цікаво чи можна до мого робота Лего підєднати ваші датчики відстані - хочу зробити робота для змагань роборейс?
     
  10. Артем Коцеруба

    Артем Коцеруба Стажер

    Повідомлення:
    27
    Симпатії:
    23
    Доброго дня!
    чи могли б Ви вказати посилання на опис цієї платформи, на чому вона побудована (електроніка), тоді дам відповідь на Ваше питання. по Вашим дослідам є деякі питання, зокрема по алгоритму запуску мотора, як саме нарощується потужність? просто вмикається з обмеженням верхньої межі, чи є ступені/крива наростання потужності? + для рахування тягового моменту, завжди потрібно враховувати коефіцієнт ковзання, коефіцієнт зчеплення з поверхнею. з якою ціллю робляться досліди? на які фактори хочете вплинути отримавши їх результати? знаючи це, можливо дам підказку або сам піду думати :)
     

Поділитися цією сторінкою