Саморобні станки по металу

Тема у розділі 'Станки', створена користувачем viktor28465, 14 тра 2015.

  1. viktor28465

    viktor28465 Інженер

    Повідомлення:
    602
    Симпатії:
    900
    А спочатку подібну роботу робив на "шліфувальному", не сподобалось, бо довго, хоч необхідного результату досягнув.Як не забуду то ще "розточного" покажу.
    P1030069.JPG
     
    volandemare2, Анатолій. та ANTIPARAZIT подобається це.
  2. bogdansv

    bogdansv Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.847
    Симпатії:
    1.985
    Адреса:
    Черкассы
    Яшото не понял.
    Фрезер ездил по профильным трубам или как? Я так понимаю профильные трубы лежали на уголках которые были приварены к изделию? и на них передвигался фрезер?
     
  3. viktor28465

    viktor28465 Інженер

    Повідомлення:
    602
    Симпатії:
    900
    Ні.Фрезер був прикручений "мертво", до рамки з профільних труб.Низ рамки і торці уголків, намазані "салом"
    Рамка з фрезером їздила по уголках, як паралельно уголкам, так і перпендикулярно до них.Якби треба було то і по діагоналі, і кольцами і вісімками - в одній плоскості.На рамці, для кріплення є три отвори з різьбами ,два видно на фото з болгаркою, просто як фотографував то не прикручував.
     
    avikoza, aluma та bogdansv подобається це.
  4. aluma

    aluma Бригадир

    Повідомлення:
    553
    Симпатії:
    228
    Если бы ещё обороты деревяшечного фрезера соответствовали требуемым для металла.
    Даже у асинхронного двигателя напрямую оно великоваты, можно посмотреть таблицу или графики выбора оборотов для метобработки в зависимости от диаметра инструмента и материала.
    Есть другой "привод"-шуруповерт, использую его вместе с самодельной приблудой на токарнике ( https://krainamaystriv.com/attachments/104627/ ), для мелких фрез до 6 мм по стали, момента крутящего более, чем достаточно и обороты в норме.
     
  5. viktor28465

    viktor28465 Інженер

    Повідомлення:
    602
    Симпатії:
    900
    Я теж спочатку думав, як воно піде, -за оберти знаю, бо металообробку вивчав, і теоретично і практично.На фрезері оберти регулюються, але як показала практика найкраще виходило при максимальних обертах.Суть думаю така ,"деталь" 10 мм, а фрези 16 і 19мм ,тому мав місце удар при різанні.Чим вищі оберти ставив, тим вібрація зменшувалася, стружка була тонша.При фрезеруванні тільки в деяких місцях на сварці(мабуть було підкалено)вилітали поодинокі іскри.А взагалі стружка світло синя.При нормальних обертах звісно фрези не так би швидко сідали, як при завищених, хоч я і подавав воду з милом.Але по перше маса "станка"маленька для нормальних обертів ,а по друге напайки "деревяної" фрези мабуть би виломлювались на малих .Взагалі то результатом я задоволений, до того ж буду знімати ще десь 15мм, бо зробив зависоку матрицю тоді обов"язково зніму відео.Знімав цими "везучими" фрезами.@aluma, Я так зрозумів Ви ту приспособу замісь різцетримача ставите, і виходить "фрезерний"?
    P1030097.JPG
     
  6. aluma

    aluma Бригадир

    Повідомлення:
    553
    Симпатії:
    228
    Виктор, вот это, получить желаемый результат при использовании того, что под рукой, самое главное, так думаю и уверен.
    (Сам такой, "на безрыбьи и сам раком станешь..." :) )
    А так, вся Ваша ветка, сплошное нарушение инженерной практики :) .
    Начиная с выпуклого таврового шва и выбранного Вами профиля его фрезеровки.
    Выпуклый шов, если не делать его специально, свидетельство малого тока сварки, прямые углы между полкой и швом-концентраторы напряжений, идеал-плавный переход.
    Но, наверное, красота стоит жертв и в данном случае это не критично.
    Про обороты уже говорил, но фреза-расходный материал, в общем-то, понятно, что иногда дешевле пусть её "на убой", чем городить ей надлежащие условия эксплуатации.
    А запустить 7,5 кВт в моем домашнем хозяйстве, по моему опыту энергетика, не получится.
    750 мкФ конденсатор для работы от однофазной сети (для пуска поболее, но не суть) собрать могу, но 10-ти кратный пусковой ток асинхронника, 16 А автомат под пломбой на вводе не переварит.

    А приспособа да, на место резцедержки
    фр_пр.jpg
     
    avikoza, Володимир П, yurcha11 та ще 1-му подобається це.
  7. Саша.

    Саша. Інженер

    Повідомлення:
    728
    Симпатії:
    1.450
    Адреса:
    Чернівці
    Нешодавно зробив стійку для шліфмашини. Аналог стійкі для сверрдління дрилем, лише замість дрилю - шліфмашина з прямим шпіндєлем. В шпіндєль кріпляться твердосплавні борфрези різних форм. Призначаеться для механізованого опилювання сталей, пластику та інших матеріалів. Опилювання легше і точніше ніж напилком. Раніше шліфмашину тримав в руках, але штатів зручніше.

    WP_000878.jpg WP_000879.jpg WP_000880.jpg

    Оберди регулюються. Максимум 27000 об/хв. Працювати треба в окулярах, бо стружка летить струменем.
    Борфрези дорогі, але доводиться терпіти заради зручності.
     
    шахматіст та viktor28465 подобається це.
  8. viktor28465

    viktor28465 Інженер

    Повідомлення:
    602
    Симпатії:
    900
    У мене червоний диплом інженера- мені можна:-D.

    Профіль фрезеровки півкруглий, діаметр фрези 18мм.Інший профіль там не піде, тому вибирати не приходиться.Наварювати потрібно було по 10мм ,на сторону.Струм підбирав такий, щоб не було "підрізів"по краях, щоб і їх потім не заварювати(раковин не має бути взагалі, і справа там не в красоті) В основному шви були під 45 градусів, у деяких місцях заварював "глюки", то там шов був випуклий.Але фреза "постригла" всі шви під одну гребінку:).
    І вийшло як Ви зазначали, ідеал-плавний переход.На рахунок двигуна ,я його взяв, бо інших фланцевих не мав, крім того його плюс, це маса, і наявність до нього відповідної ступиці для кріплення фрези.Сумніваюсь що він споживав більше кіловата.Пуск не проблема, є 3 фази і автомати на 25А. У Вашому випадку можна запустити навіть без конденсаторів, потрібно просто перед увімкненям розкрутити його, в ідеалі до номінальних обертів, маленьким двигуном(або дрелькою)ну треба якусь "муфту" придумати.Скільки кіловат з нього можна "вижати",поки він стане, або автомат виб"є -це вже інше питання:).Приспособу Вашу треба буде показати своїм місцевим токарям, а то виточити вони виточать, а паз під шпонку роби де хочеш, немає в них фрезерного, добре хоч розмітять(під болгарку )А як на кінці валу паз потрібен, то засверлюю під круглу шпонку.Працювати працює, але якось воно не по фен-шую:Hi:.
     
  9. aluma

    aluma Бригадир

    Повідомлення:
    553
    Симпатії:
    228
    Це вже занадто!
    "Лучше красная рожа и синий диплом..."beer
    А остальное, то такое...
    Про приспособу, так думаю, профи-токари в курсе дела, а паз под шпонку можно просто резцом прострогать.
     
  10. yurcha11

    yurcha11 Стажер

    Повідомлення:
    2
    Симпатії:
    10
    Адреса:
    украина
    Немного и я подразню Фото0130.jpg
    --- добавлено: 22 чер 2015 у 21:52 ---
    Фото090.jpg и вот такое для калибровки реек, но можно и шлифовать металлические детали, правда о точности в этом случае говорить не приходится. Но можно, например, ножи и сеточку на мясорубку поточить
    --- добавлено: 22 чер 2015 у 21:55 ---
    Ну и немного посерьезнее Фото0116.jpg
     
    Останнє редагування модератором: 30 чер 2015

Поділитися цією сторінкою