Порадьте систему опалення

Тема у розділі 'Отопление и горячее водоснабжение - общие вопросы', створена користувачем -Александр7, 14 тра 2015.

  1. -Александр7

    -Александр7 Стажер

    Повідомлення:
    28
    Симпатії:
    2
     
  2. Khomenko_A_S

    Khomenko_A_S Бригадир

    Повідомлення:
    282
    Симпатії:
    189
    Адреса:
    Херсон
    Ви скрізь робите тупикову розводку- дарма
    --- добавлено: 18 май 2015 в 13:59 ---
    Можна зробити попутню схему і все буде збалансовано
     
    Останнє редагування модератором: 26 тра 2015
    Володимир П подобається це.
  3. svd777

    svd777 Стажер

    Повідомлення:
    17
    Симпатії:
    1
    Конечно можно и даже нужно.Я не знал высоты порожка на входе,а то можно было получить контруклон на обратке.
     
  4. -Александр7

    -Александр7 Стажер

    Повідомлення:
    28
    Симпатії:
    2
    Высота порожка 80 мм.
     
  5. uden

    uden Підмайстер

    Повідомлення:
    51
    Симпатії:
    4
    Адреса:
    Украина
    --- добавлено: 25 сер 2015 у 13:25 ---
    Здравствуйте! Если вопрос всё ещё актуален для Вас :).

    Для дома, с подведенной мощностью электроэнергии, как основное отопление можно использовать инфракрасные энергосберегающие обогреватели. Бесплатный расчет электроэнергии в холодный сезон мы можем сделать по плану дома. По результатам расчета вам будет понятна необходимая мощность обогревателей и, расход электроэнергии в холодный сезон.

    По опыту наших клиентов, в подобных домах наши обогреватели в качестве основного отопления работают в среднем 5-7 часов в сутки, а по потреблению электроэнергии можно сказать точнее после индивидуального просчета, согласно условиям утепления, окон, дверей. Работа обогревателей регулируется терморегуляторами (1 на комнату) и/или программаторами (1 на дом). Будем рады проконсультировать вас более детально :).
     
    Останнє редагування модератором: 2 вер 2015
  6. viktor_sh

    viktor_sh Стажер

    Повідомлення:
    23
    Симпатії:
    13
    Не спішіть поєднати все зразу. Простіше визначитися по окремим елементам . До речі, Ви не уточнили де буде кухня після реконструкції і призначення інших кімнат, а також будинку - це дача, чи будинок постійного проживання?
    Від газу відмовлятись не потрібно, раз він у Вас підведений, і з ним розберетись пізніше. Питання каміну у Вас вже вирішене, тим більше лишати себе задоволення від спостнреження за вогнем у прохолодні вечори, у власному будинку, просто безглуздо. Чи варто робити просто камін, чи камін з водяним контуром треба подумати. Я рекомендую звернути увагу на те, що така система буде діяти поки Ви будете підкладати дрова. Такий самий недолік притаманний і системі з електрокотлом (без теплоакумулятора). Окрім того економічно доцільним є використання електроопалення у нічний період, коли діє коефіцієнт зниження 0,4, при тому на повну потужність, щоб накопичувати теплову енергію і в подальшому помірно віддавати її у приміщення, а для цього потрібен теплоакумулятор. Площа у Вас невелика тому раджу, в доповнення газової складової, розглянути варіант побудови сучасної теплоакумулюючої печі із скляними дверцятами, або каміно-печі у які можна вмонтувати два теплообмінники. Один з яких використовувати для підігріву води, а до другого підєднати декілька батарей або використовувати, як потужний конвектор. Такі печі можна доповнити електронагрівальною складовою і отримати в одному пристрої дві складові твердопаливну і електричну.
     
  7. -Александр7

    -Александр7 Стажер

    Повідомлення:
    28
    Симпатії:
    2
    Систему опалення зроблено. Камін продовжили губою водяної рубашки не робили. Газовий котел замінили на 10 кВт Зробили кільце і тепер кімнати які не зможе гріти груба-камін будуть грітися газом це десь 10 кв\м. Камін випробували фантастика дров півтора відра а груба тепла цілу ніч. Пізніше планую поставити це http://ecoauto.com.ua/product/kotel-indukcionnyj-3-kvt-analog-vin/. Залишилось одне питання. Грубу яка виходить в 2 кімнати з однієї сторони обклали плиткою з другої поклеїли шпалери які вдало повідпадали. Що робити ? Плитку не хочу
     
  8. Энки

    Энки Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    15.888
    Симпатії:
    15.562
    Адреса:
    Київ
    Порахуйте, скільки на ті ж гроші можна купити ТЕНів. В ТЕНі спіраль гріє кераміку, кераміка гріє метал, метал гріє воду. А в індукційному, котушка гріє метал, метал гріє воду - тобто в кінці - те саме, та саме тут проблеми: у місці нагріву металом води, осідає накип. ТЕНовий котел коштує сотні гривень, а не тисячі.

    Купіть плитку з дизайном під шпалери.
     
    WalterCV подобається це.
  9. ВолодимирЗ

    ВолодимирЗ Новачок

    Повідомлення:
    11
    Симпатії:
    0
    Не хочу создавать отдельную тему тому пишу здеся. Дом в два этажа, стоит газовый настенник Имергаз в 32 кВт. в полу-подвальном помещении, ориентировочно на нулевой отметке земли. Построил котельную и хочу установить ТТ-котел. И на будущее еще один гостинный дом в один этаж, который будет отапливатся только от ТТ-котла. Как мне верно врезатся в уже существующую отопительную систему с газовым котлом, что б в основном отапливать дровами, а когда закончится загрузка дров до утра тотянул газовый котел в двух этажном доме без подмеса ТТ-котла. (Система в доме такая - центральный стояк и от него ветка з возвраткой на первый этаж и также ветка с возвроаткой на второй этаж. Равномерность нагрева радиторов регулирую кранами на кажом радиаторе). ТТ котел планирую брать длительного горения типа Стропува. Трасы между котельной и домами в земле. Что до обвязки ТТ- котла уже решил - в два контура, то-есть с трехходовым и байпасом. А вот как далее. Хватит на два дома одного насоса 6-ки (в котельне), или нужно через гидравлическую стрелку и два насоса на каждый дом? Прилагаю схему, только без всех узлов. Если можно , обьясните на словах, думаю что пойму. Уже не одну неделю изучаю инфу в инете. Только главное чтоб работало это - в основном отапливать дровами, а когда закончится загрузка дров до утра тотянул газовый котел в двух этажном доме без подмеса ТТ-котла (тобто ТТ-котел выставлен на 65-70 град., а газовый - 40-45 град.)
     

    Вкладення:

    • Doc1.doc
      Розмір файлу:
      26,5 КБ
      Переглядів:
      9

Поділитися цією сторінкою