Обв'язка Viadrus U22 + TA

Тема у розділі 'Отопление и горячее водоснабжение - общие вопросы', створена користувачем Cyrus, 30 кві 2015.

  1. Cyrus

    Cyrus Стажер

    Повідомлення:
    1
    Симпатії:
    1
    Добрий день.

    Осінню, коли була вся та лихоманка з курсом $ був придбаний котел Viadrus U22 D5. Чому саме цей котел був куплений обговорювати вже сенсу, напевно, немає. Вибір зроблений і гроші заплачені.

    Пізніше прийшло розуміння того, що опалювати ним будинок 160м2 (140м2 площа обігріву) буде доволі складно так як його потужність майже в два рази вища від необхідної, а розводка вже була зроблена під закриту СО і планувалась під газ. Прийшлось шукати рішення, як зробити опалення Віадрусом на дровах більш менш комфортним в такій ситуації. Звичайно все впирається в необхідність встановлення ТА.

    На пошуки ТА також затратив немало часу. В моєму регіоні знайти ТА не так і легко. Відносно недалеко знаходиться завод Теплобак, але ціна 600 Євро за "бочку" якось кусається. Тим більше хотілося ще й вирішити проблему з гарячою водою хоча би в опалювальний сезон. Тому прийшлося знову гуглити.

    В результаті було найдене підприємство в одному із промислових міст, яке займається виготовленням ТА і не тільки. Вони навіть безкоштовно запропонували намалювати схему обв'язки і порахували тепловитрати будинку, необхідний запас тепла і т.д.
    1.jpg 2.jpg 3.jpg
    Це файли, які мені скинув майстер. Я в цих речах не сильно розбираюся. Прошу поради чи має право на життя така схема. ТА в них ідуть з теплообмінниками. Хочу брати з 2-ма. Один на СО, а другий - гаряча вода. Також є питання що до самого ТА. Чи не мало буде 1т? Нюанс в тому, що вони роблять їх з листів сталі 1м. Тому, якщо робити на 1,5т то треба різати лист і залишається кусок 25см, який вони вже не можуть ніде використати. Тоді ціна на 1,5т і 2т однакова. Але 2т це вже забагато, напевно. Як тут бути - переплатити і взяти все таки на 1,5т? По тих розрахунках, що вони мені дали цикл від розтопки котла до повторої розтопки з ТА 1т коливається від 7,5 годин до 24 годин при температурах від -20 до +10. Є ще багато питань, але вони будуть в наступних постах.
     
    Alex__1970 подобається це.

Поділитися цією сторінкою