Стабілізатор напруги з двофазного зварювального апарата

Тема у розділі 'Электрика и освещение', створена користувачем mexanikcom, 17 кві 2015.

  1. mexanikcom

    mexanikcom Майстер

    Повідомлення:
    133
    Симпатії:
    48
    Адреса:
    Хмельницька область, Базалія
    Всім доброго вечора. Прошу поради у спеціалістів та "кулібиних"))) Маю двофазний заводський зварювальний апарат, марки не знаю здається їх випускали при "совку" в Хмельницькому, агрегат здається на 12 кв, робочий, там дві котушки з міді кілограм 50, і ще є ось такий "звір".
    Суть питання - чи можливо взагалі беручи за основу даний зварювальний агрегат та ще якісь комплектуючі зробити стабілізатор напруги, "стрибки" вже замучили, стоїть на кожну фазу реле напруги, і за добу мінімум 4-5 разів вибиває (стоїть мах - 250вт). І ще якщо стабілізатор неможливий в даному варіанті в принципі, то чи можна бодай для зварювального інвертера створити такий "стабілізатор". Буду дуже вдячний за поради та рекомендації.
    Фото0662.jpg Фото0660.jpg
    До речі, декількох знайомих "електриків" розпитував - лише розводять руками.
     
    Останнє редагування модератором: 20 кві 2015
  2. gam-ua

    gam-ua Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.125
    Симпатії:
    673
    Адреса:
    Чернігівська обл. Ічня
    що за реле напруги? саме напруги, не автомати-запобіжники від короткого замикання?
     
  3. mexanikcom

    mexanikcom Майстер

    Повідомлення:
    133
    Симпатії:
    48
    Адреса:
    Хмельницька область, Базалія
    Останнє редагування модератором: 25 кві 2015
  4. gam-ua

    gam-ua Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.125
    Симпатії:
    673
    Адреса:
    Чернігівська обл. Ічня
    його вибиває то напруга знижується, чи підскакує? у вас 3 фази чи одна?
     
  5. mexanikcom

    mexanikcom Майстер

    Повідомлення:
    133
    Симпатії:
    48
    Адреса:
    Хмельницька область, Базалія
    У мене три фази, заводське налаштування мін - 170вт і макс - 250вт, вибиває в основному через напругу більше 250вт:wild:
     
    Liolik подобається це.
  6. gam-ua

    gam-ua Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.125
    Симпатії:
    673
    Адреса:
    Чернігівська обл. Ічня
    на одній із фаз перекос. це проблема не ваша, а ресівців. на одній чи двох лініях бульше споживачів ніж лінія може забезпечити. у них відповідно напруга до 200, а у вас на одній із фаз більше 250.
    --- добавлено: 17 апр 2015 в 22:41 ---
    або несправний прибор.
     
    Останнє редагування модератором: 25 кві 2015
  7. mexanikcom

    mexanikcom Майстер

    Повідомлення:
    133
    Симпатії:
    48
    Адреса:
    Хмельницька область, Базалія
    Та я вже сам замучився і їх дістав, але у нас як завжди через "опу" все робиться, стрибки були, є і будуть - от і вирішив спробувати варіант стабілізатора саморобного, а купувати зараз семісторний стабілізатор на 8 - 10 кіловат "бардзе драго")))
     
  8. gam-ua

    gam-ua Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.125
    Симпатії:
    673
    Адреса:
    Чернігівська обл. Ічня
    я б не резикнув сам робити стабілізатор, хотя трансформатор і можу зробити. потрібно усувати причину.
     
  9. mexanikcom

    mexanikcom Майстер

    Повідомлення:
    133
    Симпатії:
    48
    Адреса:
    Хмельницька область, Базалія
    Та я сам не зроблю, хочу дізнатись чи з даних агрегатів можна це зробити в принципі, якщо так - буду шукати спеца)))
     
  10. gam-ua

    gam-ua Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.125
    Симпатії:
    673
    Адреса:
    Чернігівська обл. Ічня
    впринципі можливо. та навряд чи хто візьметься. робота муторна буде. і дорого обійдеться.
     

Поділитися цією сторінкою