Какова реальная цена каркасника?

Тема у розділі 'Предлагаем услуги: строительство, ремонт', створена користувачем Анатолий Семенов, 8 кві 2015.

  1. Анатолий Семенов

    Анатолий Семенов Стажер

    Повідомлення:
    13
    Симпатії:
    7
    Всем привет!
    Вопрос к тем, кто строился из сип-панелей или к тем, кто профи в этом вопросе. Заранее благодарю вас за помощь!
    Интересует реальная цена дома на выходе.
    Хотим строить дачный домик, одноэтажный, метров до 60. Поскольку кризис заставил переоценить возможности, остановились окончательно на варианте каркасников.
    Смотрю на цены http://servusbud.od.ua/category/dachnyie-doma/ цены в принципе ок - 110 баксов за квадрат, ну в среднем по городу до 150 баксов предлагают. Это за материалы, если я правильно все понял.
    Пока мы не обращались в фирмы за просчетами, хочется узнать у вас - в итоге сколько стоят такие проекты домов?
     
  2. radio

    radio Стажер

    Повідомлення:
    6
    Симпатії:
    4
    привіт. живу в сша. думаю що саме в сша треба вчитись як каркасні хати ставити. я планую зробити окрему тему про це але ще немаю достатньо фото. також планую зробити проект недорого будинку. і максимально все розписати і показати. просто є деякі але.. я живу на флориді і помоєму то є єдиний штат в сша де по закону зовнішні стіни треба будувати з пустотілих бетоних блоків.
    розкажу декілька переваг каркасного будівництва. наприклад. ціна. потім швідкість будівництва. для роботи треба мінімум людей. дуже легко і швидко проводити електрику, вентиляцію, сантехніку. не треба штукатурити. легке перепланування. для прикладу скажу що за два дня я можу в хаті зробити додадкову кімнату з гардеробом.
    окремо треба поговорити про двері і коробки.
    значить чому я ще досі не зробив толкової теми по цьому питанню??? є декілька проблем. забудем про байки що каркасні дома холодні. в мінесоті морози бувают крутіші чим в україні але люди живуть.
    просто в нас такий менталітет що треба будувати замки і обовязково з бронебійного моноліту.
    відійшов від теми. значить начну з фундаменту. на флориді заливають платформу. але не глибоку бо тут нема морозів. тому для україни таке не добре. в північних штатах часто копають котловани і роблять пів підвальні приміщення. і помоєму вони будують фундамент з пустотілих блоків а потім заливають бетон. помоєму то класний варіант враховуючи остані події на донбасі. другий варіант то ленточний фундамент а посередині хати 1-2 опори для лагів. про фундмант зараз не готовий писати бо маю мало інформації.
    стіни. на флориді стіна будують з бетоних пустотілих блоків. а на кутах, дверних і віконих пройомах армують і бетонують. плюс два верхніх ряда також армують і бетонують. попередню в верхній пояс бетону через кожні 2 фути (60см) вставляють металічні полоси ( страпи) для кріплення кроквів (криші). кришу ніякий ураган не зірве.
    потім на стіни ставлять ферми ( по анг. траси) . але той варіант для україни не піідхидить бо конструкцію ферм розраховують інженери. плюс вони забирають багато дерева і багато корисної площі. в північних штатах толковіша система але зараз ще немаю достатньо інформації. але в двух словах скажу що вони замість крокв ставлять доски розміром приблизно4х30 см ( в розрізі).
    кришу криють фанерою. потім застеляють плівкою і кладуть шингл. незнаю як по українськи буде. короче то такий матеріал як толь. класно горить. в україні такий матеріал є. багаті люди кладуть черепицю. пачками кладуть по всій криші і залишають на декілька тижнів щоб дах дав осадку. а тільки тоді кладуть черепицю. на мою думку для україни актуальніше металочерепиця.
    внутрішні каркасні стіни то моя стихія. я їх 2 роки ставив. короче то швидко і легко. через кожні 16 дюймів має бути доска ( стад) і плюс в пройомах має бути подвійний стад. і в місцях де стикуються стіни ще додадкові стади для крівплення гіпсокартону (дед-вуд).
    потім приходять електрики і сантехніки . сверлять стади фрезами і пропускають комунікації. легко і швидко. ніяких болгарок і пилюки на пів села і бетон замість соплів. конкретніше напишу пізніше.
    потім приходять мексиканці а гіпоскартон крутять (драйвол) . в них швидкість здуріти можна. 3-4 людей за 2-3 для можуть велику хату зробити. ( врахуйте що треба вирізати дирки для електричних коробок. штук 100 напевно. потім шпаклюють тільки шви і шурупи. і спеціальним пістолетом наносять текстуру . тоже дуже швидко. потім двері. 1 людина 1 день. плінтуса 1 день. карпет. плитка. ламінат .
    ладно. на сьогодні хватить. спати хочу. надобраніч
     
    Зємлємєр та Энки подобається це.
  3. Энки

    Энки Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    15.888
    Симпатії:
    15.562
    Адреса:
    Київ
    Таки Радио.
     
  4. andrij64

    andrij64 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    6.381
    Симпатії:
    6.893
    Адреса:
    Стебник
    Шведська плита.:)
     
  5. olly

    olly Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.283
    Симпатії:
    1.207
    Адреса:
    Украина Белая Церковь
    сделайте проще, возьмите фундамент и крышу как за "сталое число" которое не меняется от типа стен.
    Дальше открываете понравившийся проект и считаете, площадь стен наружных и внутренних.
    Затем в гугл расход материалов на м2 стены и считаете:
    1. Кирпич (цемент+песок+работа)
    2. Каркасник (тут сложнее но можно)
    3.Газоблок (элементарно)
    вы сами поймете и никто вас не переубедит, пока сами не посчитаете, а потом к нам на форум еще и теплопроводность поможем посчитать, это как по мне последний гвоздь.
     
    Энки подобається це.
  6. radio

    radio Стажер

    Повідомлення:
    6
    Симпатії:
    4
    та шо там я. от в мене є друг то я його боюсь, реально боюсь, щось спитати. бо то буде лекція від того як солома робиться до того як лікувати гангрену
     
    Энки подобається це.
  7. уматурман

    уматурман Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.788
    Симпатії:
    585
    Адреса:
    Киев
    Анатолий, настоящий каркасный дом не на много дешевле обычного каменного строительства из ГБ или кирпича, СИПдом - дешевле, но ИМХО не на столько, чтобы жертвовать пожаробезопасностью и экологичностью. про остальные "нюансы" промолчим.
    постройте не 60, а 55 метров, но качественного дома.
    например, стены в кирпич, фундамент - столбчастный и мелкозаглублённым ростверком, крыша - двускатка с МЧ. наружное утепление - есть варианты.
     
  8. radio

    radio Стажер

    Повідомлення:
    6
    Симпатії:
    4
    тут питання не тільки в ціні а в простоті будівництва. в проведеденні комунікацій. і навіть малоосвічена людина зможе сама збудувати собі будинок. і швидкість. за 2-3 місяця можна збудувати хату з цегли під фініш??? можна але то поодинокі випадки. а каркані будинки завжди швидко. але ще раз повторюсь я за то щоб зовнішні стіни будинку були з пустотілих блоків. а хата з новітніх пінобетонів помоєму по міцності поступається дереву. дерево як не як може "грати". а пінобетон відразу тріщить.
     
  9. olly

    olly Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.283
    Симпатії:
    1.207
    Адреса:
    Украина Белая Церковь
    малообразованного человека можно и в космос запустить, как в том анекдоте: "запускают обезьяну с человеком в космос, и проинструктировали, человек кивает головой и угукает, на что ему инструктор: не угукай, руками ничего не трогать, обезьяну кормить.
    все зависит от кривизны рук, с каркасником можно и не то натворить, если строить по видео с ютюб.
    А то что каркасник простой в сборке, сомневаюсь, очень много узлов, и нюансов. то что показывают в видео это верхушка айсберга, тем более если это видео снимают наши дельцы, как правило упрощая технологию.
    Газоблок не трищит, у газоблока есть один недостаток, как и у всех материалов, есть плюсы и минусы, он боится неравномерной нагрузки в связи с подвижкой фундамента.
     
  10. уматурман

    уматурман Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.788
    Симпатії:
    585
    Адреса:
    Киев
    из кирпича? - легко. метров на 120-140,а если в одном этаже, то ещё быстрее

    100%-ная правда. упрощают технологию зверски, особенно в местах примыканий, узлов. мало кто знает как толком делать пароизоляцию, предусматривать защиту дерева и пр. чтобы всё это знать и учитывать при строительстве своего дома - ютуба мало, нужен практический опыт и понимание ЗАЧЕМ нужно делать тот или иной узел и ПОЧЕМУ так. а большинство "спецов" - это в бывшем каменщики (исторически сложилось в нашем регионе), поэтому ЗАЧЕМ и ПОЧЕМУ их мало волнует
     
    olly подобається це.

Поділитися цією сторінкою