Своїми руками Променева система опалення своїми руками

Тема у розділі 'Отопление и горячее водоснабжение - общие вопросы', створена користувачем Bohdan19, 5 кві 2015.

?

Голосуєте за цю тему?

Голосування закрито 24 тра 2015.
  1. Так

    95,2%
  2. Ні

    4,8%
  1. Энки

    Энки Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    15.888
    Симпатії:
    15.562
    Адреса:
    Київ
    Только надо заказать новое колечко сразу - второй раз, оно через раз не держит - болты упёрлись, а вода капает. Пойти подобрать на базаре не выйдет, бо в насосе колечки не гостовские, и размеры там с десятыми миллиметра в сечении, и не округлённые до 5мм в диаметре.
     
    sno подобається це.
  2. Micro80

    Micro80 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.266
    Симпатії:
    2.070
    Адреса:
    Винница
    Тут как повезёт. У меня такого опыта нет. Даже подвальный Китай через год поворачивался.
    Может везло.
    Да и так оставлять нельзя, сдохнет насосик, пробьет в самый лютый мороз (как обычно).
     
  3. Bohdan19

    Bohdan19 Бригадир

    Повідомлення:
    221
    Симпатії:
    188
    Дякую дуже гарно. Сьогодні спробую.:Hi:
     
  4. Любко

    Любко Підмайстер

    Повідомлення:
    97
    Симпатії:
    23
    Адреса:
    Львовская обл. Міженець
    Мої вітання шановні панови форумчани. Робота виконана на відмінно, я у 2004 році також робив сам систему опалення в будинку на два поверхи, інформацію брав по польських журналах "Муратор" (інтернету не було) приблизно так як у Вас комбінована-радіатори + підложне, помилку зробив, що контури підложного взяв з загального рознощика і не поставив окремий насос на ПО. Вже помилку виправив, а зараз працюю над монтажем ТП котла і теплового акумулятора. У системі 45 л. води (10 радіаторів "Пурмо" 22 + 30 м.кв. ПО) площа до опалення 170 м.кв. Бачу Ви роботи проводили 2012 році, ціна на газ була доступна, а що Ви скажете тепер, чи будете ставити ТП котел?
     
    sno та Bohdan19 подобається це.
  5. Bohdan19

    Bohdan19 Бригадир

    Повідомлення:
    221
    Симпатії:
    188
    В мене стоїть турбо котел. тому димохід не передбачено. Тобто він будувався, але всі три канали використовуються в якості вентиляційних. Ще й до того не маю придатного приміщення під ТП котел. якщо його ставити, то тільки в гаражі (гараж в будинку через стіну котельні). Там же доведеться влаштовувати теплоакумулятор на випадок відключення електроенергії. Ще й димохід будувати окремо. Це дуже суттєві затрати. А ціна дрова у нас приблизно 2500 грн. за машину (ЗИЛ 131). Для такого будинку однієї машини буде зщамало, тим паче холодна пора затягнулася суттєво. Минулого року до 2000 м3 вклався. Дім утеплений пінопластом, перекриття мінеральною ватою, ще й підлога утеплена пінопластом. Сам остаточне не вирішив. Придивлявся до піролізного котла, але ціна :stena:.
     
    sno подобається це.
  6. Любко

    Любко Підмайстер

    Повідомлення:
    97
    Симпатії:
    23
    Адреса:
    Львовская обл. Міженець
    У мене так само як і у Вас стіни пінопласт 10 см, під підлогою 5см. стеля 15 мінвата. вкладаюсь у 2000, але по нових нормах, як що буде -15- -20 у 200 м.куб в зимовий період не вкладуся і платити по 1500 грн. не збираюсь. Комин виводжу через стіну з котельні на зовні, купив звичайний ТП котел з автоматикою за 15 000 грн (Турецький "Бівер") , а дрова у нас можна купити 1600-1800 за 10 складометрів. Думав ставити вітряк, але коли дізнався, які дозволи потрібні і що вони ще можуть придумати, передумав, Карпати великі дров хватить на довго.
     
  7. Bohdan19

    Bohdan19 Бригадир

    Повідомлення:
    221
    Симпатії:
    188
    А можете трохи детальніше про вітряк: дозволи, документація, який планували робити чи купувати? Можна інформацію кинути в приватні повідомлення щоб не флудити в темі, або можливо є створена Вами тема.
     
    sno подобається це.
  8. andrij64

    andrij64 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    6.381
    Симпатії:
    6.893
    Адреса:
    Стебник
    Ага. І мені було б цікаво. А що зроблять мені, якщо я в себе на подвір'ї поставлю вітряк?
     
    sno подобається це.
  9. Любко

    Любко Підмайстер

    Повідомлення:
    97
    Симпатії:
    23
    Адреса:
    Львовская обл. Міженець
    Відповідно до пункту 5 постанови Кабінету Міністрів України від 15.07.98 № 1094 "Про державну експертизу з енергозбереження" та доповнення №3 до "Інструкції про порядок передачі документації та здійснення Державної експертизи з енергозбереження" вітроенергетичні установки енергоємністю до 75 кВт не підлягають обов'язковій державній комісії з енергозбереження. Імпортовані вітроустановки також не підлягають сертифікації. Ви можете в Україні без проблем установити на власній території для себе вітрогенератор потужністю до 75 кВт і висотою до 30 метрів для особистого некомерційного використання. Для цього не потрібні ніякі документи, довідки або дозволи. Але у на є але, фундаментна споруда, потрібно проект, значить відведення землі (рішення сільської ради), проект-санстанці, пожарник і плюс екологія (европейські генератори дорогі іхнім сертифікатам довіряють, а китайським ні) і ще "зеленим" шкодить (пташкам, комахам) пікет можуть влаштувати.
    такий вітряк я хотів купити, а генератор зняти з бензоренератора ( маю 3 кВт). Інформація з перших джерел. Випадково на мойці зустрів людину, яка стикнулася з цією проблемою, біля Розлуча, має власний будинок, який здає віддихаючим і вирішив законно поставити вітрогенератор.
    --- добавлено: Apr 28, 2015 5:36 AM ---
    Як що поставите на дах своєї хати, то думаю нічого, а на подвір'ї рано чи пізно будуть проблеми, у якій державі ми живемо (рішення, постанова, доповнення) у нас як два пальця о......сяти і доброжичливі сусіди (жаба давить). (Я в проекті маю воль'єр і альтанку і зате прийдеться платити податок)
     
    Останнє редагування модератором: 6 тра 2015
    sno, andrij64 та Bohdan19 подобається це.
  10. Bohdan19

    Bohdan19 Бригадир

    Повідомлення:
    221
    Симпатії:
    188
    Даною тематикою давно цікавлюсь. Та поки нема зайвого часу і коштів. В перспективі планую будувати пристройку (банька, сарайчик, курятни), от якось можна до неї підшаманити стойку на вітряк - окремого фундаменту не буде. Стосовно генератора, то сподобались власноручно виготовлені асинхронні з неодимових магнітів та мідного дроту. Такий генератор працює при малих обертах. Для генератору з бензогенепратору потрібні велики оберти. От і редуктор необхідно. Найбільш лякає ціна акумуляторних батарей.
     
    sno подобається це.

Поділитися цією сторінкою