Інфрачервоні обігрівачі

Тема у розділі 'Радиаторы', створена користувачем Петро1978, 1 кві 2015.

  1. LVV

    LVV Прораб

    Повідомлення:
    431
    Симпатії:
    425
    Адреса:
    Закарпатська обл., Свалявський р-н
    Більше 5-и років назад була потреба опалювати добудоване приміщення розміром 5х5х2.5 метрів. Стіни із гіпсоблоків товщиною 30см, а всередині приміщення на стінах пінопласт 25мм закритий гіпсокартоном. Стеля з досок, всередині приміщення на стелі гіпсокартон, а на горищі скловата і ще дсп плити.

    Витрачатись на підключення приміщення до загальної системи опалення на дровах не хотів і тому вирішив спробувати екзотику у вигляді інфрачервоного плівкової підлоги. Щось схоже на оце http://hotpol.com.ua/dir/file/tepliy_pol_rexva_xica.html.
    Купив 4 метри, тобто 880Вт. Змонтувати вирішив на стелі, щоб працювало як сонце і лікувало спину, бо робота сидяча за компютором. Отож змонтував там де найбільше знаходився і при цьому ніяких регуляторів не ставив, а просто поставив перемикач.

    Можу сказати, що обігрівач працює. Взимку можно зайти в холодну кімнату і вже через 5хв відчуваю себе комфортно під цим штучним сонцем, а виходжу з під плівки і зразу відчуваю холод кімнати. Щоб кімната повністю прогрілась, то потрібно не менше 5-и годин і більше. Єдиний недолік, це оплата рахунків за електрику...Все ж дровами дешевше.
     

    Вкладення:

    WalterCV подобається це.
  2. andrij64

    andrij64 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    6.381
    Симпатії:
    6.893
    Адреса:
    Стебник
    Оце і є основний недолік інфрачервоних обігрівачів- вони гріють тільки ту частину тіла, на яку спрямовані. Їх добре використовувати тільки для локального обігріву самого себе. І це є плюсом, коли нема змоги організувати опалення, або потрібно швидко і локально зігрітись.
     
    LVV подобається це.
  3. LVV

    LVV Прораб

    Повідомлення:
    431
    Симпатії:
    425
    Адреса:
    Закарпатська обл., Свалявський р-н
    До недоліків можна ще віднести і їх вартість:-( До скачка курсу долара ціна була прийнятна і становила біля 150грн за якісну надійну плівку, а зараз вище 400грн за м.кв. Але думаю 2м плівки можна і біля постелі на стіну змонтувати і комфортно спати, чи біля крісла де телевізор дивитесь, одним словом де найбільше часу проводите. Хоча не знаю як в довготривалій перспективі воно буде впливати на здоровя. Все це ще нове і не обкатане часом, тільки газові інфрачервоні обігрівачі вже давно відомі.
     
  4. михаил58

    михаил58 Підмайстер

    Повідомлення:
    60
    Симпатії:
    19
    Адреса:
    Украина.г.Полтава.
    Доброго дня .Нарисовать план для меня сложновато .Так как есть помещение чердачное с лоджией.Гараж.Может както по другому. Это займет время ,для точного перенесения с плана дома чертеж .вам по ссылке.Этим надо заниматься.Надо время. А цели то переделывать отопления нет .ПОКА НЕ УВИЖУ РЕАЛЬНОЙ ЭКОНОМИИ ЗАТРАТ НА ОТОПЛЕНИЕ. Мне думается в моем вопросе все изложено. Сколько надо использовать эл .энергии.Используя UDEN-S. Что бы заместить тепло от сжигания 12 м.куб.газа в сутки.Которые я трачу для поддержания температуры 20 гр.в доме ??????????. Здесь как я понимаю уже все учтено и окна мои пластиковые в три нитки.потолки.двери.наружные стены.пол.цоколь.утепление пенопластом с наружи .Отопление,турбированый котел,пластиковая система,батареи стальные 22 тип. Все сделал для экономии,на сколько смог.И ВОТ СЖИГАЮ ЧТО ВЫШЕ УКАЗАЛ.Вы заявляя о 60 % уменьшении платы за отопления прощитали,так думаю,это . Почему вы не хотите ответить .Тем самым Доказать свою экономию.Это конкретно ДЛЯ МЕНЯ и ДЛЯ ВСЕХ.И ЕСЛИ ЭТО ДЕЙСТВИТЕЛЬНО ТАК.(экономия в оплате на 60 % меньше)ВАС ЖДУТ ЗАКАЗЫ И ДЕНЬГИ.От которых вы отказываетесь не ответив.НЕ ПОНИМАЮ ВАС ???.
     
    WalterCV подобається це.
  5. LVV

    LVV Прораб

    Повідомлення:
    431
    Симпатії:
    425
    Адреса:
    Закарпатська обл., Свалявський р-н
    Хоча і дуже приблизно, але порахувати можна:
    1)калорійність природнього газа приблизно 6-8 тис.ккал. Нехай приймемо 7000ккал.
    2)кпд газового котла нехай 90%, тоді ваш газовий котел видасть 0.9*7000=6300 ккал з 1м3 газу
    3)12м3 в день, то тоді ви маєте 12*6300=75600ккал в день
    4)якщо прийняти, що інфрачервоний обігрівач перетворює електроенергію в теплову енергію з ефективністю 100%(хоча пишуть 95%), то тоді кожна 1 кВт*год затраченої енергії електрики дає вам 860 ккал

    Тобто, щоб отримати 75600ккал ви повинні витратити 75600/860= 88 кВт*год в день щоб замінити 12м3 газа, який ви спалюєте.

    Ось http://monocrystal.com.ua/ український виробник інфрачервоної плівкової підлоги дає розрахунки порівняння газу і обігрів інфрачервоними обігрівачами, але я так і не зрозумів чому для газу день він рахує 24год, а для інфрачервоного обігрівача тільки 8год...Може хтось зможе пояснити?
     
    ЧД_ подобається це.
  6. WalterCV

    WalterCV Заслужений майстер

    Повідомлення:
    3.757
    Симпатії:
    4.038
    Адреса:
    CV UA
    Звичайні маніпуляції. Типу іч-обігрівач працює не всі 24 год, а періодично вимикається. Про те, що газовий котел також періодично вимикається,вони мовчать.
    --- добавлено: 19 січ 2017 у 19:47 ---
    михаил58 про це знає, як і всі ми.
    Питання поставлено було горе-менеджеру з продажу іч-обігрівачів.
     
    Останнє редагування модератором: 27 січ 2017
  7. михаил58

    михаил58 Підмайстер

    Повідомлення:
    60
    Симпатії:
    19
    Адреса:
    Украина.г.Полтава.
    Я дiйсно це так же прораховую. Розумiю що число 88 квт /сутки эл.энергii на опалення - экономiя де ??? Отже жду конкретноi як у
    LVV
    вiдповiдi.Вiд UDEN. Прошу пояснiть по запытанню.
     
    WalterCV подобається це.
  8. WalterCV

    WalterCV Заслужений майстер

    Повідомлення:
    3.757
    Симпатії:
    4.038
    Адреса:
    CV UA
    Відповідь буде приблизно така: дякуємо,що цікавитеся нашою продукцією. всі переваги наших обігірвачів розписані на сайті ...... Якщо у вас виникли додаткові питання, надішліть нам план своєї кваритири, і ще бажано адресу, ПІБ, ідент. код, а ще краще і ключі відквартири, і наші "спеціалісти" проведуть безкоштовно розрахунок для вас... бла-бла-бла...
     
    Владмир подобається це.
  9. LVV

    LVV Прораб

    Повідомлення:
    431
    Симпатії:
    425
    Адреса:
    Закарпатська обл., Свалявський р-н
    Так, справді, не дочитав.:Hi:
     
    WalterCV подобається це.
  10. михаил58

    михаил58 Підмайстер

    Повідомлення:
    60
    Симпатії:
    19
    Адреса:
    Украина.г.Полтава.
    Один из ответов на мой выше изложенный вопрос с приведенным расчетом.:"Михаил, как Вы и сами понимаете, больше чем 860 к.кал с 1 кВт Вы не получите. Экономия достигается в комплексе (работы по монтажу, обслуживанию, надежность и т.п.)."Они заявляли экономию до 30%. ( Все те же керамические обогреватели ). Я ОТВЕТИЛ :"Спасибо за смелость и честный ответ."
     
    WalterCV, ЧД_ та rondlyk подобається це.

Поділитися цією сторінкою