Подача повітря у камінній топці

Тема у розділі 'Печи и камины', створена користувачем B.B.King, 23 бер 2015.

?

У мене в каміні повітря регульовано поступає з:

  1. згори на скло

    0 голосів
    0,0%
  2. знизу зі сторони скла

    1 голосів
    33,3%
  3. вторинне догорання

    0 голосів
    0,0%
  4. рушта

    1 голосів
    33,3%
  5. як хоче, так і поступає!

    1 голосів
    33,3%
Можна вибрати зразу декілька варіантів.
  1. B.B.King

    B.B.King Майстер

    Повідомлення:
    137
    Симпатії:
    80
    Адреса:
    м. Стрий
    Доброго часу доби!
    Віднедавна попрацював з різними режимами і провів серію дослідів, з роботи каміна у відповідності до яких емпірично і, наразі, наближено встановив важливість повітряних потоків у процесі ефективного та чистого горіння.
    Графік подано нижче:
    Горіння1.jpg
    На графіку інтенсивність горіння описує криву, що відповідає горінні на одній закладці.
    Подача повітря на скло. Повітря на скло слід подавати у максимальній кількості до кінця горіння. Саме від подачі на скло залежить стабільність роботи топки, чисте скло, частково догорання газів, завдяки чому можна спостерігати відривання полум'я від жару та експериментувати з вогнем. Повітря зі скла рекоменую планувати у межах 70-100% у загальній пропорції подачі повітря. Користування виключно повітрям на скло є найменш видовищним при розпалюванні та найбільш ефективним та видовищним при горінні.
    Вторинне догорання. Для камінів воно носить зміст подачі повітря знизу дефлектора для догорання газів, що піднімаються і є важливим доповненням до повітря зі скла. Ефект вторинного догорання можна спостерігати відривом полум'я від жару та горіння під дефлектором. Слід тримати на рівні 5-10% від загального потоку.
    Подача повітря на скло знизу. Навіть не на скло, а зі сторони скла. Це повітря чудово заміщує роботу рушта і має значно кращі характеристики для збереження жару та повного згорання дров. 10-20% від загального потоку.
    Рушт. Розгорання завдяки рушту відбувається помітно швидше, та полум'я значно світліше і значно швидше коливається, що свідчить про надмірну кількість повітря та вигорання дров у центрі. Вугілля, що просипається через рушт, є втраченим паливом, а сам чавунний рушт є найвразливішим місцем топки. Загалом рушт, на наше переконання, є рудиментом, використання якого проктично зводить на нівець прагнення автоматизувати ефективну роботу топки, оскільки потребує мануального втручання у визначений момент часу. У відсотковому співвідношенні загальної подачі робить більше шкоди, ніж користі.

    Я сподіваюсь ці дані будуть корисними усім, хто планує мурувати камін з дверцятами, самотужки робити топку, чи просто обирати камін для оселі.
     

Поділитися цією сторінкою