Своїми руками Розформовуючий станок власної консткрукції для виготовлення бруківки

Тема у розділі 'Станки', створена користувачем viktor28465, 13 бер 2015.

?

Голосуєте за цю тему?

Голосування закрито 24 тра 2015.
  1. Так

    100,0%
  2. Ні

    0 голосів
    0,0%
  1. bogdansv

    bogdansv Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.847
    Симпатії:
    1.985
    Адреса:
    Черкассы
    Дуже класно.
    мены також цікаво . Тимпаче якщо стоїть роками та не висипається.
    Я правильно зрозумів что для невеликого об.єму плитки (для свого двору) досить вібростола та мішалки?
     
  2. viktor28465

    viktor28465 Інженер

    Повідомлення:
    602
    Симпатії:
    900
    Досить.Розігрівати форми перед вибивкою влітку можна розклавши їх на сонці, -нагріваються достатно щоб вибити вручну. А плитку 30*30*3, взагалі можна і не гріти і так вибивається.По рецепту взавтра напишу, бо треба зфоткати матеріали для наглядності, і попереводити *відра* в кілограми та пропорції.
     
    bogdansv подобається це.
  3. Julla

    Julla Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.335
    Симпатії:
    3.793
    Адреса:
    Київ
    @viktor28465, !
    Я розумію, що Вам хочеться похизуватися своїм новим будинком поруч зі старою дачею, але поверніть "свій пальтрет" на аватарці [​IMG]

    І також цікавить рецепт суміші. Хочу якусь малу архітектурну форму наваяти для дачі. Та щоб не розсипаляся після першого морозу! :manikyur:
     
  4. Зазор

    Зазор Майстер

    Повідомлення:
    150
    Симпатії:
    75
    Адреса:
    Україна Рівненська обл
    viktor28465 Напевно всі присутні на вашій темі-і я в тому числі:-[ хотіли б бачити результат не той що для куми узорами а той що у вас у дворі. Мені дуже цікао- будуюсь. Вібростола прийдеця робити,блоків на сарай хочу наробити,отливи,перебрики, дякуючи Вам може ще й бруківочку получиться (книжечок трішкі почитаю) от плитка мене вразила(неможу догнати що нею можна обложити). Розумію що пропорції складу суміші, де придбати форми,який цемент та результат на виході-є результати єксперементу. Рано чи пізно- їх всі пройду хотілося б знати трішки більше тут люди які роблять і творять своїми руками. Як за бізнес не сприймаю- в ройоні троє грошовитих кинули грошенят, придбали заводські лінії -вжей лінії ржавчиною покрилися а бруківка ще стоїть на складі .
    З вашої розповіді зрозумів -що вибростол повинен бути вертикальним.
    А для себе, розумію який кусок роботі ви виконали тільки на одних вібростолах а про іншеCherna-facepalm молодциgood ЗА.
     
  5. viktor28465

    viktor28465 Інженер

    Повідомлення:
    602
    Симпатії:
    900
    Ну:cry:, якби він був моїм, то я був би Князем Костянтином Острозьким ,і жив би у XVстолітті:lulka:.Парадокс у тому, що чим більш замок реконструйовують, тим більше він стає схожим на "хату дяді в малиновому піджаку" Вершиною звісно є перекриття даху МЕТАЛО:stena:Да Да, palachМЕТАЛОЧЕРЕПИЦЕЮ.Хоч спочатку пробували глиняною черепицею, але вона виявилась мабуть недопалена, і дощ показав хто є головним.
    Якщо хто цікавиться історією -перші 30 сек можна пропустити.


    Не знаю як і бути, той афроамериканець мені надоїв трохи, та ще куди на різні техфоруми не зайдеш, то там є людина з таким "пальтретом",читаєш її пости і відбувається"роздвоєніє лічності"Crazy.А з іншої сторони Дама просить вернути.Ні Вашим ні Нашим, верну половину.

    Використовую такі інертні, якби було б де зберігати, то ще брав би митий щебінь фракцій 2-5 і 5-20.
    P1020845.JPG P1020843.JPG P1020841.JPG P1020838.JPG
    Не завжди возять місцевий пісок без глини, але коли він є, то даю в бетон його і митий порівну.Цемент 500
    Д20 (головне щоб не був бодяжений і був свіжий)Може й краще Д- нульвий але мене він влаштовує.І завод його рекомендує для дорожніх покриттів.
     
    Julla подобається це.
  6. viktor28465

    viktor28465 Інженер

    Повідомлення:
    602
    Симпатії:
    900
    Бруківку можна робити монолітну, і з лицьовим (верхнім)шаром ,тому рецепти різні, як у різних виробників, так і по регіонах, бо не скрізь є "однакові"інертні.На фірмі де я брав форми, дали такий рецепт,
    Цемент-98кг ,Пісок-96кг, Щебінь(5-20)-198кг, Пластифікатор, і (якщо є) то 25кг Щебінь(2-5) Тобто це класичний рецепт 1:1:2 тільки трішки змінений фірмою (шоб виглядав науково солідним)Хоч смисл у(2-5)є.
    Хоч советський гост дозволяв фракцію до 20мм у лицьовий шар, але якщо при вібрації крупний щебінь ляже щільно на дно форми то "тонка шкірка"може злущитись раніше як Ви того чекали, тому не раджу давати на лице більше 10мм.І щоб "шкірка"не могла стати тонкою то наявність зерен 2-5 мм буде ГУТ.Крім того є норма, що максимальний розмір зерна щебеню не повинен перевищувати 1/3 товщини.Дехто робив двохслойку верх 1:1 (цемент пісок)+пластифікатор, низ в залежності від жадібності аж до 1:4:5 і без пластифікатора, в рузультаті вона розшаровувалась.Тому така різниця в слоях недопустима.Тепер про свої рецепти.
    Плитку товщиною 4-6см я роблю двохслойну:
    ЛИЦЬОВИЙ ШАР-цемент 24кг(будівельне 20 літрове відро воно йде через вагу)+2 відра піску(12л без гірки-рівно це 28кг)+відро "крошки"(0,63-2 це 13кг)+пластифікатор.Приблизно 1:1:0,5
    ОСНОВНИЙ ШАР те саме тільки +4 відра(12л)щебінь 5-10 -це 60кг .Приблизно 1:1:0,5:2,5.
    Плитку товщиною 3см роблю "монолітом". Цемент 30 кг(важу у 2 відра по 15кг)+пісок 2 відра(12л-28кг)+відро крошки 0,63-2(13кг)+4 відра щебінь 5-10(60кг)+пластифікатор. Приблизно 1:1:0,5:2
    ВОДА ПО МІНІМОМУ .Для самого цементу потрібно лише 20л води на 100кг цементу, такий бетон майже сухий і його не "заллеш" тому дають лишню воду, яка потім висихає залишаючи капіляри *які осінню пють воду на зиму". Тому густина бетону максимально можлива, яку вимішає Ваша мішалка(в ідеалі це не *груша* а *принуділовка*,і яку Ви будете розкидати по формам (рідкий звісно легше).Для наглядності накидав Пезанську вежу.Заміс мусить бути розкиданий по формах відразу, бо особливо влітку дубне на очах.Надіюсь "Повесть Бетонних Лет" стане комусь у нагоді.Як шо не ясно то питайте:Hi:
    P1020872.JPG
     
    Vorfolomey, bodros, Archivarius та 3 іншим подобається це.
  7. viktor28465

    viktor28465 Інженер

    Повідомлення:
    602
    Симпатії:
    900
    Якщо Ви про ту червоно-чорну, то я робив її під замовлення ,бо людина хотіла памятник з червоного граніту обкласти подібною.Технологія проста-на дно форми була набризкана"шуба"з чорного розчину а по ній вже залятий червоний бетон.Мабуть таке треба робити на столі з строго вертикальною вібрацією, бо горизонтальна "розмазує"малюнок.
     
  8. Зазор

    Зазор Майстер

    Повідомлення:
    150
    Симпатії:
    75
    Адреса:
    Україна Рівненська обл
    viktor28465 Спершу хочу подякувати за історію замку. Я біля нього 5 років провчився в університеті , а ні разу не сходив. І тюрма є у вас цікава недавньою исторією -та зовсім не про це.
    Ваша" Повесть Бетонних Лет" мене прижала до бруківки і відкрутила два яйця- правду кажучи процес виробниства я уявлав по іншому і простішеO=-O=-O=- ,але то моя уява.
    Ну просто чарівна Пензанська вежа мені сказала- козаче якщо ти хочеш заслати свій двір, та двори своїх сестер та братів, дійсно красивою бруківкою, то пока не сходиш в розвідку та не проробиш ту роботу яку проробив viktor28465 непобачиш ні бруківкі і взагалі ні чого.
    Дуже вдячний за розповідь , відмінні фото, особливо митий пісочок, наче покритий лаком. :-D.
     
    viktor28465 подобається це.
  9. viktor28465

    viktor28465 Інженер

    Повідомлення:
    602
    Симпатії:
    900
    Процес скрізь однаковий.Замішуєте правильний бетон (або два), розкидаєте по формам, вібруєте (як двохслойка то два рази)докидаєте як невгадали(я поробив собі черпак-норма:-D), і складаєте щоб"задубла", як тепло то виймати можна і через добу.Головне аби бетон був "бетонний",бо гірших умов як у бруківки важко найти, мокне-висихає ,замерзає- розстає.Навіть в Сибірі умови легші, бо там хоть і мороз великий, але замерзає "один раз"на рік, а наші зими всі знають, тому "португальські"рецепти не канають.
    Для наглядності трохи можливих помилок, і можливих причин.
    Мало цементу, багато води, грязні інертні ,невірне співвідношення пісок-щебінь, забули линути пластифікатор, або поки курили, то бетон здуб і його розшевелили водичкоюCherna-facepalm
    IMG_1927.JPG
    Занадто зекономили на нижньому шарові, і вони з верхнім не зійшлись характерами:bratan:
    IMG_1931.JPG
    "Зажирний"бетон на дрібному піску і "сохла"плитка на сонці.
    IMG_1933.JPG
    Якби нічого складного і не має.:Hi:
     
    Vorfolomey, Степан1982 та bogdansv подобається це.
  10. bogdansv

    bogdansv Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.847
    Симпатії:
    1.985
    Адреса:
    Черкассы
    Интересует по поводу двухслойной плитки, как она вообще заливается?
    залили лицевую часть - вибро - залили основу - вибро?
    Или
    залили лицевую часть - вибро - отстой (какоето время?) - залили основу - вибро?

    2-5 наверное у нас называют гранотсев - мелкий щебень в перемешку с пылью.
    Щебень как кидать то его мыть надо ? Ну в смысле если я правильно понял про 2-5 , гранотсев идёт у нас с приличной долей пыли. Наверное лучше завтра на фото покажу.
     

Поділитися цією сторінкою