Своїми руками Эргономичный курятник

Тема у розділі 'Живность', створена користувачем tvoymir, 1 бер 2015.

?

Голосуєте за цю тему?

Голосування закрито 24 тра 2015.
  1. Так

    100,0%
  2. Ні

    0 голосів
    0,0%
  1. blossem

    blossem Прораб

    Повідомлення:
    754
    Симпатії:
    334
    Адреса:
    Черниговская обл. г.Новгород-Северский
    Секретом поделитесь? Как на курах заработать? Я вот держу 20 кур и размышлял над увеличением до 100 штук но посчитал доход и расход вышло один к одному, что вложил то и заработал.
     
  2. orwe

    orwe Інженер

    Повідомлення:
    669
    Симпатії:
    1.130
    Адреса:
    Киев.
    У меня тоже с десяток куриц и пара петухов. Летом было штук 30.
    Ведро перебитого зерна 35 грн. Если бы не паи у тещи в селе, то было бы грустно... Домашняя птица дорогая получается, но вкусная..:)
    Сейчас месячных цыплят штук 40 в брудере сидит, только успеваю им насыпать пожрать...:))
    Еще одна партия яиц заложена в инкубаторе. Подготавливаю второй брудер. Скоро вылуп....
    --- добавлено: 18 мар 2015 в 22:17 ---
    У меня...:))
    --- добавлено: 18 мар 2015 в 22:20 ---
    Этой зимой было не холодно. Неслись нормально, лампочки для подогрева не включал. Горела энергосберегающая. Крыс в курятнике не было. Пол из оцинкованного металла свою работу выполняет на отлично.
     
    Останнє редагування модератором: 26 бер 2015
  3. bogdansv

    bogdansv Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.848
    Симпатії:
    1.987
    Адреса:
    Черкассы
    Не подскажете тогда набор витаминов какойто для перепёлок? Покупал Чиктоник, подорожал он сильно, но витамины вижу надо, слабое потомство. Или любой комплекс покупать?
     
  4. Makaliska

    Makaliska Бригадир

    Повідомлення:
    97
    Симпатії:
    118
    Адреса:
    Київська область, Бориспільский район
    Какую породу Вы держите? В прошлом сезоне средняя цена на породистых куриц и петухов была 250-300 грн., а на некоторых особо породистых и до 600-800 доходила. А в этом сезоне я гусиные и утиные яйца в инкубатор заложила, а что делать с куриными пока думаю. С такой ситуацией в стране и ценами на всё они и на самом деле золотыми выйдут.
    --- добавлено: 19 мар 2015 в 01:04 ---
    Вы знаете, я никакого лечебного эффекта от ветпрепаратов для птиц не наблюдала. Поэтому раньше при необходимости покупала человеческие витамины группы В, рыбий жир, тривитамин, толкла глюконат кальция и т.д. Но самое главное, это как ни крути, но молодняк перепелят или курчат всё таки нужно 2-3 недели поднимать при помощи качественного комбикорма. А его найти очень сложно. Мы обычно ищем фирму, которая только появилась на рынке, новички всегда начинают правильно, всё, что положено в комбикорм добавляют и поэтому необходимости в дополнительных мерах нет.
     
    Останнє редагування модератором: 26 бер 2015
    bogdansv та blossem подобається це.
  5. blossem

    blossem Прораб

    Повідомлення:
    754
    Симпатії:
    334
    Адреса:
    Черниговская обл. г.Новгород-Северский
    Самые обычные домашние куры. Порода? Незнаю они все разные смесь разных пород наверное. Я считал доход от продажи куриных яиц.
     
  6. Юрій_

    Юрій_ Стажер

    Повідомлення:
    10
    Симпатії:
    3
    Додайте ще вартість вашого часу, піклування та нерви. А якщо продавати, то додайте транспортування та місце на базарі.
    Якщо немає додаткових пільгових ресурсів, типу паїв, то мабуть вигідніше купувати домашню птицю та яйця на базарі. Не враховуючи першопочаткових вкладів на створення самого курника, треба записати абсолютно всі витрати, закупку птиці, кормів, вітамінів, ліків, витрати електроенергії, бензину, амортизацію автомобіля пов'язану з доставкою кормів та до базару, плата за місце на базарі, розмір своєї праці (у гривнях, як ви оцінюєте свою працю) і т. ін. Та порівняти ці витрати з доходами від продажу та власного споживання. Було б цікаво подивитися на розрахунки.
     
  7. Makaliska

    Makaliska Бригадир

    Повідомлення:
    97
    Симпатії:
    118
    Адреса:
    Київська область, Бориспільский район
    Як що це моя основна зайнятість, то це не так багато часу займає, як Ви тут малюєте. І поспати можу і серіали подивитись і іншими справами зайнятись. Це ж кури, а не немовлята в ясельній групі в садочку. Гузно їм підтирати не треба.
    Своїх курей, гусей, качок, та іншу живність ми по базарах не возили. Ну може пару разів на рік на якусь виставку в межах Києва вивозили. В основному люди самі до нас приїжджали.
    Тут з Вами згодна, з паями легше. Нам доводилось купувати відсів різного зерна на елеваторі. В останнє в грудні купили 48 мішків кукурудзяної мучки по 50 коп/кг. в грошах віддали 1200 грн. Один гусак коштує 100 доллярів, гадаю корм окупився.
    Курник в нас вже був, ще коли купували будинок він входив в вартість :)). Птицю закупали дуже давно, зараз тільки раз в декілька років купуємо інших гусаків, півнів та качурів, щоб уникнути імбридінгу. Частіше просто обмінюємося крашенками. Наприклад два дні назад попутками отримала 30 яєць з Германії, а вчора так само відправила 30 від своїх курей "алаверди". Ліками не користуємося. Лікована птиця, то вже неякісне яйце і слабкий молодняк. Птиця повинна отримувати якісну, різноманітну, натуральну їжу і просторий вигул і тоді їй буде досить натуральних вітамінів і хворіти вона не буде. Пам'ятаю як ми колись, з городу на літо в село, далеке від траси, відправили мого молодшого 12 річного хворобливого братика. Коли він від'їжджав, то ледве діставав до мого плеча. Ручки та ніжки в нього були як шпички. А 30 серпня забрали такого собі дядька на пів голови вищого за тата. Батьки були в шоці:))) Натур продукт і ніяких штучних вітамінів. І взагалі... для мене і моїх знайомих, птиця, це не тяжка праця, як Ви описали, а хобі, яке попутно приносило непоганий заробіток без всяких там розрахунків. Як все буде в цьому році поки не знаю. Але люди потроху телефонують... цікавляться, замовляють... Господь допоможе, якось проживемо. До речі... враховуючи працюючі інкубатори, брудери, електроплиту і постійно працюючий телевізор і ноут, за електроенергію за березень я сьогодні заплатила 130 грн. Але це все в селі. Як при нинішніх цінах виживати в місті, навіть не уявляю.
     
    Володимир П, Odissey та blossem подобається це.
  8. Зазор

    Зазор Майстер

    Повідомлення:
    150
    Симпатії:
    75
    Адреса:
    Україна Рівненська обл
    Шановний tvoymir. Приємно що Ви відкрили цю тему, те ж будуюся, але про правильний сарай для хозяйства, ще не задумувався .Дякую вам -шановні майстри за обговорення теми. І як воно там дорого- чи не дорого, а курочка в хозяйсві чудова штука з самого дитинства памятаю:-D. Щось коментувати, цікавиця , не берусь- ще будинка не збудував.
     
  9. Юрій_

    Юрій_ Стажер

    Повідомлення:
    10
    Симпатії:
    3
    Це ви купили гусака за $100 щоб уникнути імбридінгу чи продали свого вирощеного?
     
  10. Shpak

    Shpak Прораб

    Повідомлення:
    505
    Симпатії:
    420
    Адреса:
    Львов
    Я хоть ничего не понимаю в курах (только гриль), но работа сделана и это главное.+
     

Поділитися цією сторінкою