Сусіди. Боротись чи змиритись?

Тема у розділі 'Юридические вопросы, нормативные документы', створена користувачем razvedchik, 24 лют 2015.

  1. ЧД_

    ЧД_ Заслужений майстер

    Повідомлення:
    3.133
    Симпатії:
    5.166
    Адреса:
    Lwow UA
    При нынешних ценах, дешевле соседа заказать, чем потолок звукоизолировать. :)
     
    varmet, mandriy722 та andrew_b507 подобається це.
  2. лобзік

    лобзік Прораб

    Повідомлення:
    403
    Симпатії:
    426
    Адреса:
    Україна, м. Івано-Франківськ
    то хіба перед виконанням робіт з звукоізоляції.
     
  3. gam-ua

    gam-ua Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.146
    Симпатії:
    684
    Адреса:
    Чернігівська обл. Ічня
    поперше такої організації зараз немає. зараз це управління праці і ще там чогось. займаються інвалідами і пенсіонерами.
    в райдержадмінстрації є відділ у справах неповнолітніх. а ще є центр соціальних служб сімї та молоді. от вони і займаються неблагополучними сіммями.
    забуваєте про ментів. йдете до сусіда і по хорошу просите до 7:00 і після 23:00 не шуміти. і так кілька разів. понятно він не послуха. домовлятися у ранні години шуму. якщо ні, то знову поговорити і попередити.

    далі письмова заява до райдержадмінстрація, що ваші сусіди не виконують батьківські обовязки. заяву реєструєте. вони зобовяані перевірити. після пеервірки, яка не виявить нічого погано заява до прокурати на бездіяльність відділу райдержадміністрації.

    далі заява до міліції про підозру на сімейне насильство. мовляв здається що чоловік під час сімейних сварок бє жінку. далі знову заява до прокуратури про бездіяльність міліції.

    далі розмова із сусідом домовиться по хорошому і обіцянка зайнятися серйозно вилученням дітей із сімї. візит на роботу до чоловіка та жінки і розмова із начальником із проханням про вплив на нерадиву родину підсилить ефект.

    повторить коло заяв. адміністрація наступного разу більш грунтовно поставить до звернення. а там іще і торгівля наркотиками.... а ще вони можуть вас постійно заливати. хлюпнули відро води на потолок в районі санузла і викликали жеківців. і подали до суду. а ще двері можна вибити під шумок затоплення. а взагалі здається є книга "як дістати сусідів".


    але це нажити ворогів на все життя. але є люди які розуміють лише силу. ну тоді авто під будинком вже ніколи не поставите. бо прокинетесь, а колеса порізані. а взагалі можливо і ваша вина в чомусь є. це дуже схоже на конфлікт між укр і рос.
     
    Алекс Иваныч подобається це.
  4. Энки

    Энки Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    15.888
    Симпатії:
    15.562
    Адреса:
    Київ
    Замеры должна проводить аккредитованная лаборатория с поверенным оборудованием. Она не обязательно должна быть из СЭС. Поговорите с со спецами, може что-нибудь подскажут.
    С высновком, если он в Вашу пользу, уже можно ходить по архитектурам, собесам, горсоветам, мериям, судам..
     
    Т.М. подобається це.
  5. захар 1977

    захар 1977 Бригадир

    Повідомлення:
    234
    Симпатії:
    167
    Адреса:
    місто Лева
    Взагаліто з 22:00 до 08:00.
    З галасом і шумом через сусідські ремонти та нічні дискотеки – простіше. Потрібно знати, що з 22.00 до 08.00 у будинках «заборонений гучний спів і викрики, користування джерелами побутового шуму». А на ремонт ваші сусіди мають право тільки з восьмої ранку до дев’ятої вечора.

    Отже, якщо за вікном третя ночі, а за стіною дискотека, при цьому розмова “по-сусідські” не допомагає, – набирайте 102 або 5-34-04 (номер чергової частини м. Бровари). Будьте готові, що спочатку міліція прийде до вас – за поясненнями і заявою. Якщо сусід не відкриє двері, це його не врятує – правоохоронці мають 30 днів на розгляд звернення, і якщо є докази, що було порушення тиші, повинен складатися протокол за статтею 182 адмінкодексу. Тоді на галасливого сусіда чекає штраф – від 85 до 255 гривень. Якщо протягом року таке повториться, то він заплатить уже від 255 до 510 гривень, до того ж можлива конфіскація звуковідтворюючої апаратури.

    Вимоги законодавчих та інших нормативно-правових актів щодо захисту населення від шкідливого впливу шуму регулюються ст. 182 КУпАП, яка передбачає відповідальність посадових осіб та громадян-суб’єктів господарської діяльності у вигляді штрафу в розмірі від 15 до 30 неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян, тобтовід 255 до 510 грн. У разі повторного порушення протягом року розмір штрафу буде коливатися від 50 до 150 НМДГ (850 – 2 550 грн) з конфіскацією звуковідтворювальної апаратури, піротехнічних засобів, інших предметів порушення тиші.

    Коли скаржитися на шум не варто?

    Крім того, важливо знати і пам’ятати, що дія ст. 24 “Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення” не поширюється на такі «шумові» випадки:

    1) здійснення в закритих приміщеннях будь-яких видів діяльності, що супроводжуються шумом, за умов, що виключають проникнення шуму в прилеглі приміщення, в яких постійно чи тимчасово перебувають люди;

    2) здійснення в закритих приміщеннях будь-яких видів діяльності, що супроводжуються шумом, за умов, що виключають проникнення шуму за межі таких приміщень;

    3) попередження та / або ліквідація наслідків аварій, стихійних лих, інших надзвичайних ситуацій;

    4) надання невідкладної допомоги, попередження або припинення правопорушень;

    5) попередження крадіжок, пожеж, а також виконання завдань цивільної оборони;

    6) проведення зборів, мітингів, демонстрацій, походів, інших масових заходів, про які завчасно сповіщено органи влади або органи місцевого самоврядування;

    7) робота устаткування і механізмів, що забезпечують життєдіяльність житлових і громадських будівель, за умови застосування невідкладних заходів щодо максимального обмеження проникнення шуму в прилеглі приміщення, в яких постійно чи тимчасово перебувають люди;

    8) відзначення встановлених законом святкових і неробочих днів, днів міст, інших свят відповідно до рішення місцевої ради, проведення спортивних змагань;

    9) проведення салютів, феєрверків, інших заходів із використанням вибухових речовин і піротехнічних засобів у заборонений час за погодженням з уповноваженим органом місцевого самоврядування в порядку, передбаченому правилами додержання тиші в населених пунктах і громадських місцях.

    Надто гучні звуки – явний ворог, якого добре помітно – це нагальна проблема сучасного насиченого та динамічного життя. Проте і її можна вирішити, звернувшись, в одному випадку до санепідемстанції, в іншому – до міліції.
    Відділ у справах неповнолітніх нічого їм не зробить. Якби вони були брудні, голодні і кинуті на призволяще тоді МОЖЛИВО вони щось би зробили, а так навіть пальцем не порухають.


    Ви бажаєте щоб на ТС ще і в суд подали за наклеп?
    :facepalm:
    повторить коло заяв. адміністрація наступного разу більш грунтовно поставить до звернення. а там іще і торгівля наркотиками.... а ще вони можуть вас постійно заливати. хлюпнули відро води на потолок в районі санузла і викликали жеківців. і подали до суду. а ще двері можна вибити під шумок затоплення. а взагалі здається є книга "як дістати сусідів".


    але це нажити ворогів на все життя. але є люди які розуміють лише силу. ну тоді авто під будинком вже ніколи не поставите. бо прокинетесь, а колеса порізані. а взагалі можливо і ваша вина в чомусь є. це дуже схоже на конфлікт між укр і рос.[/QUOTE]
    :facepalm::facepalm::facepalm:Cherna-facepalm Ви ще досить в совку застрягли? Може ще в райком партії написати?rofl
     
  6. gam-ua

    gam-ua Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.146
    Симпатії:
    684
    Адреса:
    Чернігівська обл. Ічня
    @захар 1977, я в союзі лише зроблений. просто знаю цю систему і те як вона діє.

    порухають даби не звязуватись із прокуратурою. важливий не результат, а процес. а взагалі треба домовлятися. а щодо наклепу, то головне писати в що "вважаю", "здається", "імовірно". але не стверджувати. діти плигають на батуті, а здається чоловік жінку боксерською рукавицею бє. а сусід підтвердить, що в нього діти не плигають.

    а взагалі вони скоро виростуть. буде у вас шабаш. пропоную піти до сусідів і запропонувати їм новий ламінат із звукоізоляцією за ваш рахунок.
     
  7. Лисенко

    Лисенко Майстер

    Повідомлення:
    128
    Симпатії:
    24
    Лучше всего с глупыми людьми не иметь дела. Тоже у меня такая проблема была. Как переехали с женой на съемную квартиру (свою возможности купить не было) в хрущевке, 4 этаж - а на 5-м как будто круглосуточно кто-то прыгает. люстра с остальной мебелью только содрогалася каждый раз. Думали привыкнем, все таки, квартиранты. У соседей сверху был ребенок лет 5-6 и он без конца прыгал. Жена не выдержала, пошла и постучала в дверь. Ей открыла женщина. жена попросила, что бы вели себя немного тише. А та ей в ответ, стоит лыбится и говорит, что у нее ребенок. а ему надо где-то бегать и прыгать. Ну мы этот момент пережили - ребенок подрос, пошел в школу. Эта ненормальная каждый раз идет - я ей "Добрый день, она - молчит". И вот слышу после 23.00 как она садится с этим детем делать уроки и орет на него. Значит не немая)))) Но ребенка искренне жалко. И муж ее по-видимому выпивать стал.
    Но мы съехали. Сейчас вроде бы нормальные соседи.
     
    razvedchik подобається це.
  8. Т.М.

    Т.М. Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.405
    Симпатії:
    1.207
    Адреса:
    Дніпро
    Ну вы даете! Детям по 10 месяцев! Не 10 лет! Их двое. И они толком даже и не ходят еще. Какой график? Они могут ночью проснуться( оба) и возле них (двоих) надо поскакать чтобы уложить опять, они утром в 6 часов утра встают (оба) и их надо чем-то занять(обоих). А при этом надо собираться на работу, готовить кушать и убирать. И это все закончится только когда они женятся и съедут с квартиры. Здесь варианта только два-либо сделать пол, либо потолок.
     
    Erni та Беата подобається це.
  9. razvedchik

    razvedchik Підмайстер

    Повідомлення:
    67
    Симпатії:
    22
    Адреса:
    Стрий
    drel
     
  10. mandriy722

    mandriy722 Підмайстер

    Повідомлення:
    37
    Симпатії:
    14
    Адреса:
    Львів
    ...вкажіть, яка стеля, чи товста, чи можна зробити підвісну. А от думки про склад звукоізоляційного шару треба просити , хто має в цьому досвід. Думаю, цей дорогий і тривалий процес, є оптимальним рішенням !

    Нікуда не ходіть , не просіть і не принижуйтеся !!!

    Нехай цей процес буде коштовним, зате правильним, а головне нервів вбережете і здоров"я, гроші на ліки від нервів і бухло !
     

Поділитися цією сторінкою