Встановлення газової колонки і витяжки

Тема у розділі 'Водонагреватели', створена користувачем Rezentiv, 21 лют 2015.

  1. Rezentiv

    Rezentiv Стажер

    Повідомлення:
    9
    Симпатії:
    12
    Доброго дня шановні форумчани. Порадьте, будь ласка, я краще вирішити дилему з газовою колонкою.
    Маємо: приватний будинок на кухні встановлений газовий котел, плита та витяжка. Хочемо встановити додатково газову колонку. Кухня так би мовити неправильної форми, можна її можна умовно поділити на котельню та кухню, але так як між цими приміщеннями не встановлено дверей то вони мають спільний об'єм, і відповідно при встановленні колонки ми порушуємо вимогу
    4.5.18. У будинках, які обладнані приладами і апаратами з відводом продуктів згорання в димоходи, не допускається влаштування витяжної вентиляції з штучним спонуканням.
    (Правила безпеки газопостачання України)
    Питання як законно встановити колонку не знімаючи витяжку?
     
  2. djclyde

    djclyde Заслужений майстер

    Повідомлення:
    3.695
    Симпатії:
    3.446
    Адреса:
    Кропивницкий
    @Rezentiv, не вопрос ставте турбированую колонку и проблем не будет!
    турбо котлы и колонки работают на наружном воздухе
     
    Rezentiv подобається це.
  3. Vladimir1966

    Vladimir1966 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.110
    Симпатії:
    710
    Адреса:
    с. Нові Петрівці
    Не памятаю дослівно, але приблизно так:

    - на кухні ви можете встановити до 3 (трьо) газових приладів. Якщо у Вас це приміщення фігурує в тех.паспорті (будівельному паспорті .....), як кухня, то це єдине виключення з правил від 1977 року (дійсні на Україні дотепер), що дозволяє 3 прилади в одному приміщенні. Всі інші приміщення по 2 прилади максимально.

    - виберіть колонку із відведенням продуктів згорання не в димохідну систему, а на вулицю (зараз таких моделей дуже багато, є і класичні, без турбінного нагнітання)

    - виберіть колонку із підведенням вуличного повітря безпосередно в камеру згорання. Як правило, при потужності до 30 кВт вони зразу ж ідуть як комбіновані із відведенням продуктів згорання мерез стіну

    - забезпечте сумарне січення притічного повітряного каналу на кухню не меншим як сумарний вихід димових труб всіх змонтованих газових приладів

    - по правилах - повинні б звернутись в газову службу для переробки проекту.
     
    Rezentiv подобається це.
  4. Rezentiv

    Rezentiv Стажер

    Повідомлення:
    9
    Симпатії:
    12
    Дякую за поради!
    Коли проводили газ, колонку в проект внесли, але так ми її і не встановили, для неї навіть відвід від газопроводу встановлений. Якщо я правильно зрозумів, я можу обійтись без переробки проекту, просто прийти в газову службу з проханням заміни обладнання. Адже колонка буде встановлюватись згідно з проектом.
     
  5. Vladimir1966

    Vladimir1966 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.110
    Симпатії:
    710
    Адреса:
    с. Нові Петрівці
    Якщо навіть вона вже є в проекті, то можете і не звертатись в газову службу :)

    Більшість продавців газового обладнання або самі займаються встановленням та ЛЕГАЛЬНИМ підключенням газових приладів, або мають відповідний договір на їх встановлення та підключення з монтажною бригадою (як правило це тіж самі газовщики, які просто створили свою фірму чи як раніше казали кооператив).

    По правилах (в ідеальному випадку), повинен бути складено акт первичного запуску. Але на практиці достатньо запису з печаткою в гарантійному талоні про встановлення та підклюсення таким-то числом. Просто запитайте в спеціалізованих магазинах.

    І маленька порада - поставте колонку на стабілізатор. Зараз у них багацько електроніки - так що цей пристрій лишнім небуде (до того ж він коштує набагато менше колонки)
     

Поділитися цією сторінкою