Своїми руками Металошукач саморобний. Клон

Тема у розділі 'Своими руками - отчеты', створена користувачем gam-ua, 7 лют 2015.

  1. gam-ua

    gam-ua Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.146
    Симпатії:
    684
    Адреса:
    Чернігівська обл. Ічня
    можу викласти фото плати із двох сторін в зборі. десь є сайт автра. у нього є кілька версій прошивок мікроконтролера. із різними працює по різному. я купив готову спаяну плату. міг зробити і сам, але порахував, то вийшло дешевше взяти готове. прибор важко настроїти на максимальну чутливість. але реально. в мене золоте кільце по повітрю 25 см. а може і з 5 не бачити. дуже впливає заряд батареї на чутливість. виставляєш на повністюзаряженому чутливість. акум дав саморозряд і все. на 11 вольтах вже не та чутливість. хотя і може працювати до 8 вольт, але тоді вже починають ложні спрацювання. + залежить чутливість від температури. але якщо взяти хороші термостабільні деталі цього не буде.

    щодо плаваючої чутливості. це +/- 10 см. золоте кольце бачить по повітрю із 15-20 см гарантовано. 25 треба точно виставляти перед роботою. але 25 то дуже багато для такого халтурного прибору ціною менше 300 грн. півгодини попрацював, батарея підсіла і в же 20 см, починаються ложні спрацювання.

    але прибор дуже хороший. різниці із заводським окрім як у дискримінації металів я не побачив. ходив по перекопаному ставку. після ділків із заводськими приборами ще дещо понаходив.
    --- добавлено: 26 січ 2016 у 16:00 ---
    @knevech, пока є можливість беріть набор http://aukro.ua/metaloshukach-clone-pi-w-dlya-samostijno-zbirki-i5947209674.html деталей. головне все готово. можна взяти і готовий. але то вже плата від 400 грн.
     
    Останнє редагування модератором: 3 лют 2016
  2. Divak

    Divak Стажер

    Повідомлення:
    21
    Симпатії:
    2
    Я так розумію, зробили Ви такий пристрій виключно для себе. Чим можете похвалитися? Щось знаходили за допомогою пристрою. Я теж люблю проводити час за пошуком. Особливо захоплюють старі монети. Сам не колекціонер, а син щось збирає. Хотілося б для нього щось подібне зробити.
     
  3. gam-ua

    gam-ua Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.146
    Симпатії:
    684
    Адреса:
    Чернігівська обл. Ічня
    прибор для себе. на продаж нема сенсу робить. ціна за яку його реально продати/витрати між ними різниця гривень в 200. день треба звести.

    щоб щось знайти потрібно знати місце. стара дорога, село/городище, міце ярмарку, міст. з одного боку це трохи протизаконно. з іншого збирати металолом не хзаборонено.

    нічого крім залізяччя не находив. ходив по висохших ставках, переораних на осінь полях. із наймілчого історичного знайшов гвіздок від підкови, із найціннішого молоток, із найдорожчого кусок станини від станка кілограм 40.

    щоб знаходити щось корисне треба знати історіяю місця. там де вона загальновідома вже все перекопано вздож і в поперек. для цього діла потрібен ще навігатор і дореволюційні карти.

    якось ходив по старій узкоколійці. насипу нема, але на знімках супутника вона добре проглядається на загальному фоні. нічогісінько незнайшов. жодного цвяха. костиля. зато вздовж сучасної колії до двох десятків костилів.

    якщо є велике бажання можу спаяти плату за 300 грн. зекономите півсотні, а я зароблю 25 грн.
     
    Тарапунька подобається це.
  4. Divak

    Divak Стажер

    Повідомлення:
    21
    Симпатії:
    2
    Нажаль, 50 грн це не економія, а 25 грн вже не заробіток((((

    якось на городі під лопатою найшов монету, вже й не пам’ятаю яку і в прадіда свого на обісці дві, ще малий в полі десь одну, тай має невеличку колекцію)
     
  5. gam-ua

    gam-ua Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.146
    Симпатії:
    684
    Адреса:
    Чернігівська обл. Ічня
    @Divak, тож, 50 грн не економія, а 25 не заробіток. де одна монета. там і дві. у мене прадід закопав глечик золота у 1933. трохи куркулем був. казав як відчує що помиратиме то скаже. помер раптово. де закопав навіть приблизно ніхто не знає. а може навіть і не закопував, а в яке дупло всунув. так що шукайте, в радіусі метрів 20 від місця знахідки. бо воно як розорюється так за плугом далеко тягнеться.
     
  6. igor196514

    igor196514 Підмайстер

    Повідомлення:
    38
    Симпатії:
    13
    Адреса:
    Боярка ,Киевской обл.
    Іще рано про таке казати ! Земля ще мерзла ! А ось як потлепліє ,тоді і треба звати копачів ,щоб під картоплю землю підготовили .
     
  7. gam-ua

    gam-ua Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.146
    Симпатії:
    684
    Адреса:
    Чернігівська обл. Ічня
    минулого року такої пори я вже копав потроху. відчуття ніби на рибалці, чи по гриби пішов. охотою не займаюся, тому порівнювати нізчим.
     
  8. Юрій Миколайович

    Юрій Миколайович Підмайстер

    Повідомлення:
    40
    Симпатії:
    21
    Я випадково потрапив на Вашу тему,вітаю,це річ доволі цікава.Але як на рахунок селективності? Років 2 назад зробив собі імпульсний пірат,довольний був як слон,він ржавого цвяха бере на глубині 20см. пробки кришки і т.п. - чудово! Але за день копання великих ям за пошуком цвяха чи ржавої кришечки накопавши за день жменю металолому на 3 гривні (попадався і кольоровий метал) закинув те дєло. Хочу додати. Зацікавився термінатором3 він цветмет відрізняє. Можливо хто цікавився відпишітся, ніяк нехватає часу зібрати і друга проблема я не впевнений що він буде добре працювати.
     
    Останнє редагування: 21 жов 2016
  9. mugambo2005

    mugambo2005 Майстер

    Повідомлення:
    159
    Симпатії:
    67
    С Асей говна накопаешься, а с этим то и подавно, из тонны мусора мож чего и вылезет. Его вообще в свое время как глубинник использовали с катушкой метр на метр. При большой катушке он мелочь не видит. В гараже где то лежит тоже клон, вернее валяется, нету на него времени довести до ума чтоб работал стабильно с большой катушкой.
     
  10. gam-ua

    gam-ua Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.146
    Симпатії:
    684
    Адреса:
    Чернігівська обл. Ічня
    @Юрій Миколайович, ну вопшим то я теж награвся. ну десь на тисячу металолому накопав. гвіздки бісять. як і кришки від пива. по старинні треба роздільний пошук цвітняка. хотя знаю хлопця, то він нічого крім проволки коьорового і незнайшов за два роки. металошукач він брав за 10 тищ і котушку за три. все залежить від удачі. знаю мужика, так він як не хрестик серебряний у дворі знайде, так сережку. а якось серебряний столовий набір. чарочка, вилка, ніж. ходив з металошукачем, то нічого крім гвіздків.
     

Поділитися цією сторінкою