Своїми руками Металошукач саморобний. Клон

Тема у розділі 'Своими руками - отчеты', створена користувачем gam-ua, 7 лют 2015.

  1. igor196514

    igor196514 Підмайстер

    Повідомлення:
    38
    Симпатії:
    13
    Адреса:
    Боярка ,Киевской обл.
    З нетом усе у нормі .Якщо переходжу на головну форума ,зявляється реклама , закриваю її і усе - білий єкран .
     
  2. gravis

    gravis Стажер

    Повідомлення:
    20
    Симпатії:
    4
    Адреса:
    украина
    Що до живлення - берете старий акумулятор від ноута, потрошите і з живих банок формуєте таку батарею, яка вам потрібна. Єдине - це прийдеться зробити зарядне.
     
  3. gam-ua

    gam-ua Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.146
    Симпатії:
    684
    Адреса:
    Чернігівська обл. Ічня
    вопшим металошукач приніс вже мені енну кількість сотень гривень. вчора з 11 ранку до 7 вечора + година-півтори на обід. щось назбирав. вийшло 140 грн. нормально. тяжкувато, але легше ніж із 8 ранку до 6 вечора на стройці підсобником за 150 грн цеглу тягати і раствор місити.

    зробив висновок, що потрібно обовязково мати при собі під час копу (чорний метал):
    1) пляшка води.
    2) монтіровка
    3) дощовик
    4) пакет
    5) запасну лопату
    6) перчатки
    7) рюкзак армійський
    8) топор
    9) енну кількість мішків
    10) набір викруток
    11) ізолента
    12) ножик
    13) вірьовка чи тросова стрічка
    14) свіжий акумулятор

    це список того, що може взагалі не пригодитись, але я про нього подумав. але без нього може статись так, що доведеться повертатись додому. Отож попорядку.

    Пляшка води, через дві години на сонці ти облитий потом і вже хочеш до мами. Монтіровка, допомага повністю не розкопувати предмет, дуже зручно нею рвати із землі. Дощовик, вчора був дощ, буквально пять хвилин граду і знову жарища. пакет потрібен на металошукач при дощі. Запасна лопата, мав прикрість, лопнула лопата, при чому саме лоата, вздовж. перчатки, зручно вкладувати троси, а взагалі на любителі. Армійський рюкзак, туди зручно кидати знахідки, рюкзпк на спині і знімати йог оне потрібно, але в мене він перероблений, що закривається не на зашморг. Топор, буває трапляється предмет поміж корінням. Якщо багато мішків, зручно набирати в кожен кілограм по 10. Викрутки потрібні, бо буває прибор може збитись, або недай бог щось відпаде. Ізолента потрібна на той випадок якщо щосьб розпадеться, у мене вчора лопну розйом, можна відпотати пару витків на ручку. Ножик ніколи не зайвий. Вірьовкою зручно щось діставати із глибоченької ямки. Або м ожна навіть до фаркопу авто підвязати. Я от через відсутність вище перелічених прибамбас не зміг дістати трос, який в діаметрі сантиметрів 30. довжина ну метрів 3. це те, що вдалося відкопати. решта лишилася в землі і під корінням.

    Ну і після 4-5 годин пошу вже все хочеться покинуту. Стає нудно.
     
  4. bogdansv

    bogdansv Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.848
    Симпатії:
    1.987
    Адреса:
    Черкассы
    Лопату я купил Фискарс сапёрную, сейчас дорого , тогда было 200грн. Неймоверно крутая вещь , она может всё , крепкая очень , можно порубить чтото - если где то попадётся по норм цене надо брать и не думать.
     
  5. leshiy_40

    leshiy_40 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    8.806
    Симпатії:
    10.846
    Адреса:
    Зах. УкраЇна
    До Вашого списку я би добавив.
    Простенький мотоблок із причіпом, на ньому недорогий генератор із невеличкою болгаркою, термос із чаєм(можна бутерброди) і іще радіопримач. Тоді хоч на цілий день в експедицію.
     
  6. gam-ua

    gam-ua Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.146
    Симпатії:
    684
    Адреса:
    Чернігівська обл. Ічня
    це вже трохи інше, "браконєрством" попахує. на такий випадак робиться різак із двох вогнегасників. в один пропан, в інший кисень в домашніх умовах закачуються. одрізать рельсу хватає. мотоблок варіант, но краще авто. поїсти то тож діло. бува так прикрутить. а от радіоприймач із собою тягати неохота. та й відволікає.

    сьогодні їздив до лісу, майські празники празнували. в чистому полі найшов лопату стару. десь 50-го року. зараз хомут навколо черенка зварюють, а там на заклепках. і здоровенний штамп. навіть цвях лишився. серед лісу найшов зуб від косарки. ще пару штуковин. загалом кілограм на пять. вигоди ніякої, так, розвага. ну і найшов зеркало від джипа. зеркало автоматично притискалося до авто та регулювалося положення для водія. короче там два мікромоторчики із пластиковими редукторами. + ще один із метало-пластиковим редуктором. останній такий мощнячий, що можна десь і використать. наприклад в якійсь системі позиціонування. чи іншому приводі, наприклад хвіртку відкривати автоматом. от токо чи двого протяне незнаю. ще звонок із велосипеда найшов.

    ну і понятне діло діду дав цукру.

    із сьогоднішнього вирішив, що ще потрібно брати із собою:

    15) рушницю (на мене кабан вибіг, я чуть не всрався, но потом він звернув своєю дорогу. зустрілись на болоті)
    16) спрей від комарів та кліщів.
    17) червона тряпка (машина в ліску, кругом кущі метрів по 2. реально заблудився, чуть найшов своїх і машину. вся зелень однакова. потрібно щось примітне.)
    18) навігатор (реально в полі можна заблукати. +зі спутника все кажеься менше, а в натурі все таке здорове. короче я даже не зміг найти дві меліоративні полоси ширино 50х100 метрів кожна. вроді рядом, рядом, а воно бозна де.)
     
  7. leshiy_40

    leshiy_40 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    8.806
    Симпатії:
    10.846
    Адреса:
    Зах. УкраЇна
    Я до чого веду...- мотоблоком можна залізти у кожну шпару, в добавок, при повільному русі багато зорової інформації відложується у пам"яті, плюс можна підчепити і витягнути залізяку, яку приходиться(часом) викопувати годинами, Джі Пі Сі не зайве в любому випадку І!!!... -всі здобутки не потрібно нести на плечах.
    У мене вже багато чого є, але іще не знайшлася мотивація цим занятися.
     
  8. gam-ua

    gam-ua Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.146
    Симпатії:
    684
    Адреса:
    Чернігівська обл. Ічня
    та в мене теж не було. і не має. просто буває попадеш десь на природу і щоб не тинятися без діла можна пошукать чогось. це як у ліс по гриби. або рибалка. но в гритбах я не розбираюся, а сидіти крячкою із вудкою ноги болять.
     
  9. leshiy_40

    leshiy_40 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    8.806
    Симпатії:
    10.846
    Адреса:
    Зах. УкраЇна
    -це як...O=-(вийшов із автобуса посцяти, а тебе забули???)
     
    gam-ua подобається це.
  10. gam-ua

    gam-ua Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.146
    Симпатії:
    684
    Адреса:
    Чернігівська обл. Ічня
    @leshiy_40, ну, бувають корпоративи. бува по роботі когось чекаєш. а бува до когось приїдеш і зайнятись нічим. у мужика якось бачив спінінг і вудка. так той ловить рибу де прийдеться. різні ситуації буцвають. я от на пасху був тещі, робити нічого не можна. пішов на млин згорілий, пару кіло накопав хламу. разом із малим погуляли. сьогодні в ліс їздили. аналогічно поєднав приємне із корисним.
     

Поділитися цією сторінкою