Мигание энергосберегающих ламп. Как избавиться?

Тема у розділі 'Электрика и освещение', створена користувачем CrazyBaby, 11 жов 2009.

  1. sanykrimea

    sanykrimea Firewall Команда форуму

    Повідомлення:
    25.883
    Симпатії:
    82.186
    Неверно.

    Это утверждение:

    ложно и является недопустимым нарушением норм электробезопасности. В том числе и в Европе и в Америке и в пр. развитых и не очень странах.

    Вот требования основополагающего стандарта Международной электротехнической комиссии:

    IEC 60364-5-53:2002 Электроустановки низковольтные. Часть 5-53. Выбор и монтаж электрооборудования. Отделение, коммутация и управление
    ...​
    536 Отделение и комутация
    ...
    [​IMG]
     
  2. barnych

    barnych Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.309
    Симпатії:
    648
    Адреса:
    городок львівської обл.
    коли в ваших приписах буде зобовязуюча установка пзв то вони будуть чогось варті. а так то все є словоблудіє.а ті штуковини які ви гордо називаєте елекропроводка насправді є проблема, або дуже велика проблема.
     
  3. sanykrimea

    sanykrimea Firewall Команда форуму

    Повідомлення:
    25.883
    Симпатії:
    82.186
    ?
    1. Установка УЗО в электропроводках жилых зданий обязательна в украинских нормативах.
    2. Стандарты МЭК есть основой для национальных нормативно-правовых актов европейских, американских и азиатских стран.
    3. Термин "словоблудие" по отношению к нормативам вообще - есть признак полной профессиональной несостоятельности.
    4. Безосновательные призывы к нарушению норм электро- и пожарной безопасности на форуме запрещены.
     
  4. barnych

    barnych Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.309
    Симпатії:
    648
    Адреса:
    городок львівської обл.
    ви то викладіть як копія документа і то буде саме те що від вас треба.і ще подайте в суд на всі х електропостачальників в україні виграйте його заставте установити пзв в кожній квартирі щоб то можна було реально побачити
     
  5. sanykrimea

    sanykrimea Firewall Команда форуму

    Повідомлення:
    25.883
    Симпатії:
    82.186

    ДБН В.2.5-27-2006 "Захисні заходи електробезпеки в електроустановках будинків і споруд

    ...
    2.5.2 Якщо як захід захисту у разі непрямого дотику використовується автоматичне вимикання живлення, застосування як захисного пристрою ПЗВ з номінальним вимикаючим диференційним струмом, що не перевищує 30 мА, в колах штепсельних розеток з робочим струмом до 32 А є обов'язковим (див. також 2.5.3). У цьому разі забезпечується додатковий захист від прямого дотику в колах переносних електроприймачів.

    Примітка. У зазначених колах штепсельних розеток мереж напругою 220 В і вище, як правило, оптимальними (з погляду досягнення компромісу між вимогами до захисту від ураження електричним струмом та прийнятним рівнем безперебійності електропостачання) є ПЗВ з номінальним вимикаючим диференційним струмом, який дорівнює 30 мА.

    Винятками з цього правила можуть бути:

    - коло специфічної штепсельної розетки, яка розміщена в приміщенні і призначена для живлення окремого стаціонарного електроприймача;
    - кола штепсельних розеток, в яких у процесі експлуатації очікується великий струм витоку (більше 10 мА – див. 2.5.4.1), наприклад, кола промислових електроприймачів, комп'ютерних мереж із значною кількістю одночасно працюючих комп'ютерів тощо (див. також примітку 2).
    Примітка 1. ПЗВ з номінальним вимикаючим диференційним струмом 30 мА, в тому числі в поєднанні з штепсельними розетками (ПЗВ-розетки), рекомендується також застосовувати для підсилення захисту від ураження електричним струмом у колах штепсельних розеток існуючих двопровідних мереж будинків та споруд.

    Примітка 2. У колах штепсельних розеток з великим струмом витоку у разі неможливості застосування ПЗВ з номінальним вимикаючим диференційним струмом 30 мА рекомендується застосовувати ПЗВ з більшим номінальним вимикаючим диференційним струмом, наприклад, 100 мА.

    Примітка 3. У нормативних документах, які стосуються улаштування спеціальних електроустановок, можуть бути наведені додаткові вимоги щодо обов'язкового або рекомендованого застосування ПЗВ для підвищення рівня захисту від ураження електричним струмом.

    Энергоснабжающие организации не имеют никакого отношения к устройству сетей электроустановок зданий - о каком суде речь?

    Правила користування електричною енергією
    ...
    2.4. Межа експлуатаційної відповідальності між споживачем - фізичною особою, об'єднанням співвласників (власником) багатоквартирних будинків та/або власником електричних мереж за технічний стан і обслуговування суміжних електроустановок установлюється:

    1) для квартир багатоповерхових будинків на відхідних клемах розрахункових засобів обліку поверхових або квартирних електрощитків;

    2) для індивідуальних будинків:​

    у разі відгалуження від лінії електропередачі неізольованим проводом - у точці кріплення проводів лінії електропередачі до перших ізоляторів на будівлі або на трубостояку (при повітряному вводі);

    у разі кабельного вводу або використання ізольованого проводу при відгалуженні від лінії електропередачі - на наконечниках кабелю живлення або ізольованого проводу на ввідному пристрої будівлі, якщо ввідно-розподільний пристрій розташований усередині будівлі, або на вихідних клемах розрахункового засобу обліку, якщо ввідно-розподільний пристрій та засіб обліку розміщені ззовні будівлі.​

    За стан контактних з'єднань на межі експлуатаційної відповідальності та на вхідних і вихідних клемах опломбованих розрахункових засобів обліку відповідає електропередавальна організація.

    Нельзя заставить владельца индивидуального жилого дома выполнить электропроводку в соответствии с нормативами - это противоречит основным правам и свободам человека. Даже в развитых странах Америки и Европы нет таких норм - при несоответствии электропроводки нормам всё, что может быть - это лишь небольшой штраф. Владелец дома самостоятельно несёт ответственность за последствия своих "технических решений" (например за однополюсный выключатель в нейтральном проводнике цепи освещения)


    В то же время электромонтажникам и проектировщикам запрещены необоснованные нарушения требований нормативов:

    ...
    Стаття 847. Обставини, про які підрядник зобов'язаний попередити замовника

    Підрядник зобов'язаний своєчасно попередити замовника:
    про недоброякісність або непридатність матеріалу, одержаного від замовника;

    про те, що додержання вказівок замовника загрожує якості або придатності результату роботи;

    про наявність інших обставин, що не залежать від підрядника, які загрожують якості або придатності результату роботи....

    Науково-практичний коментар до Цивільного кодексу України


    Стаття 847. Обставини, про які підрядник зобов'язаний попередити замовника
    ...
    1. Стаття 847 ЦК встановлює певні обов'язки підрядника, які кореспондуються із певними правами замовника. Договором підряду, як правило, передбачається розподіл обов'язків між сторонами щодо постачання потрібних для виконання підрядних робіт відповідних будівельних матеріалів, устаткування, надання транспортних засобів тощо. Договором підряду, як правило, передбачається право замовника контролювати хід виконання підрядних робіт та право давати підряднику відповідні вказівки щодо досягнення потрібного замовнику результату робіт. Таким чином, підрядник у випадках, передбачених договором підряду, повинен приймати від замовника певні матеріали та повинен дотримуватися вказівок замовника.

    Норми цієї статті захищають підрядника від певних зловживань з боку замовника або його некомпетентності. Виконуючи підрядні роботи, підрядник зобов'язаний попередити замовника про певні обставини, які виникли у ході робіт. Ст. 847 ЦК передбачає обов'язок підрядника за договором попереджати замовника про будь-які обставини, які не залежать від нього, та які загрожують якості та придатності результату підрядних робіт. До таких обставин можуть належати небажаність проведення робіт при певних погодних умовах, недоліки технічного проекту, що виявилися в процесі підрядних робіт, тимчасова відсутність матеріалів на ринку, а їх заміна загрожує договірній якості результату робіт та інше. Усі такі обставини мають оціночний характер.

    Такі обставини мають загальний характер і відносяться до усіх випадків в підрядних правовідносинах. Крім загальних обставин дана стаття встановлює ще два відповідні випадки, коли підрядник повинен попередити замовника про настання небажаних наслідків для результату роботи. Ці обставини є локальними для підрядних робіт і до них ст. 847 ЦК відносить такі:

    а)
    підрядник, який отримав від замовника матеріали, що потрібні для ведення робіт, повинен перевірити їх якість та придатність для будівництва (робіт). Визначивши, що надані замовником матеріали не відповідають встановленим державним вимогам та стандартам, підрядник повинен своєчасно попередити замовника про таке. Якщо підрядник не виконає цього обов'язку, він буде нести усю загальну відповідальність за якість підрядних робіт. Під своєчасністю попередження треба розуміти подання замовнику попередження до моменту використання цих матеріалів, коли їх можна замінити.

    б) оскільки підрядні роботи виконуються в інтересах замовника і усі результати будуть належати йому ж, замовник має право вимагати від підрядника досягнення потрібних замовнику результатів, в тому числі результатів щодо їх якості, щодо їх відповідного виду чи форми та інше. Підрядник зобов'язаний дотримуватися вказівок замовника щодо цих питань, але якщо дотримання цих вказівок буде загрожувати якості та придатності результату підрядних робіт, він повинен також своєчасно повідомити замовника про таке. Якщо підрядник не виконає цього свого обов'язку, він бере на себе усю відповідальність за якість та придатність результату робіт.
    ...

    Цивільний кодекс України


    Стаття 848. Правові наслідки невиконання замовником вимог підрядника

    Якщо замовник, незважаючи на своєчасне попередження з боку підрядника, у відповідний строк не замінить недоброякісний або непридатний матеріал, не змінить вказівок про спосіб виконання роботи або не усуне інших обставин, що загрожують якості або придатності результату роботи, підрядник має право відмовитися від договору підряду та право на відшкодування збитків.

    Якщо використання недоброякісного або непридатного матеріалу чи додержання вказівок замовника загрожує життю та здоров'ю людей чи призводить до порушення екологічних, санітарних правил, правил безпеки людей та інших вимог, підрядник зобов'язаний відмовитися від договору підряду, маючи право на відшкодування збитків.
    ...

    Науково-практичний коментар до Цивільного кодексу України


    Стаття 848. Правові наслідки невиконання замовником вимог підрядника
    ...
    2. Частина друга ст. 848 ЦК встановлює не право підрядника на односторонню відмову від виконання договірних зобов'язань, а його обов'язок відмовитися від договору підряду при певних умовах. Підрядник взагалі не має права використовувати надані замовником недоброякісні чи непридатні матеріали та взагалі не має права дотримуватися будь-яких вказівок замовника, якщо усе таке, по-перше, загрожує життю та здоров'ю людей, а, по-друге, призводить до порушень екологічних, санітарних правил чи правил безпеки людей або інших аналогічних правил. В таких випадках підрядник зобов'язаний відмовитися від подальшого виконання договору підряду та, повідомивши замовника, розірвати договір. Цей обов'язок підрядника встановлений законом, і незалежно від умов договору підрядник повинен його виконувати При цьому підрядник має право на відшкодування замовником усіх збитків, які підрядником були понесені у зв'язку із такими обставинами.

    Потому проблема не в нормах, регламентирующих устройство электроустановок Украине (в данном случае).
     
  6. barnych

    barnych Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.309
    Симпатії:
    648
    Адреса:
    городок львівської обл.
    десь загубив пост то пишу ще раз - в нормальних країнах надавачі енергії мають до того прямий стосунок то як будете на відпочинку десь на рівєрі то побачите що в споживача на вході є оломбований лічильник і пзв які є на балансі продавця ел.енергіїну і відповідно і мережа має трохи інший вигляд в порівнянні з тим що ви захищаєте на теренах україни
     
    Останнє редагування: 19 лют 2015
  7. sanykrimea

    sanykrimea Firewall Команда форуму

    Повідомлення:
    25.883
    Симпатії:
    82.186
    Повторяю ещё раз: к электропроводкам зданий электроснабжающие компании отношения не имеют ни у нас, ни в нормальных странах.
    Их ответственность заканчивается на щите учёта.

    Я защищаю электро- и пожарную безопасность и экономическую эффективность электропроводок - их соответствие международным и национальным нормативам.
    А нормативы Украины разработаны исключительно на основе стандартов МЭК, потому, в основном, требования к электропроводкам Европы и Украины практически одинаковы.

    Ваши же "рекомендации" (однополюсный выключатель в нейтрали освещения) не имеют ничего общего ни с зарубежными ни с украинскими нормативами и электропроводками - это небезопасное "кулибинство" (наказуемое за рубежом и пока бесконтрольное у нас).
     
    Останнє редагування: 19 лют 2015
  8. barnych

    barnych Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.309
    Симпатії:
    648
    Адреса:
    городок львівської обл.
    трохи уваги до постів не шкодить. я радив людині по темі добавити 0.22-1мкф на 630в. щоб позбутись мигання в вимкненої лампочки базуючись на на теорії К-С фільтрів. а за ваші викладки що оголили бардак в електропостачанні мерсі буку
     
  9. чорний

    чорний Стажер

    Повідомлення:
    15
    Симпатії:
    2
    схемки кинь на 5 викл. о одній кімнаті
    і де застосовується така система прару прикладів
    а про сходову в багатоповерхівках можна не розказувати там інша система
     
  10. bigfrend

    bigfrend Стажер

    Повідомлення:
    5
    Симпатії:
    7
    Сталкивался с миганием энергосберегающих лампочек в отключенном положении не раз. Заметил что лампы более дешевых фирм мигают, а те что подороже нет. Часто такие мигания происходят в цепях, где используется выключатель с подсветкой (индикатором). Если его отсоединить, что мигание ламп прекращается.
     

Поділитися цією сторінкою