Ніж із пилорамної ленти своїми руками

Тема у розділі 'Своими руками - общие вопросы', створена користувачем Р0ма1998, 30 січ 2015.

  1. leshiy_40

    leshiy_40 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    8.806
    Симпатії:
    10.846
    Адреса:
    Зах. УкраЇна
    З"єднав метал з твердою деревиною, обточив спочатку метал, потім деревину, пошліфував, нагострив, зробив шкіряний чохол і... вуаля.(років 10-ть минуло з того часу) Зараз в тирнеті є вдосталь відео, пошукайте.:Hi:
     
    Андрей123 подобається це.
  2. Р0ма1998

    Р0ма1998 Підмайстер

    Повідомлення:
    35
    Симпатії:
    7
    дякую ось дороблю нождак і зроблю такий ніж
     
  3. Гаманчук

    Гаманчук Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.764
    Симпатії:
    7.306
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    На базарі купив два фуговочних ножі,довжиною 300мм.,товщиною 3,5мм,шириною40мм.Технологія виготовлення не моя,знайшов на якомусь ножевому форумі,поділився користувач під ніком сержант.Малюєш форму ножа на заготовці,та вирізаєш болгаркою.Найскладніше в виготовленні ножа це спуски,зажимаєш заготовку струбциною до профільної труби,а саму трубу зажимаєш в лещата,і обдирочним кругом на болгарці водиш справа наліво і навпаки,поливаючи водичкою.Процес трудоємкий та довготривалий,ще мусів одівати фартука із оцинковки щоб не попалити одяг.Ну і підправляти на наждаку і так почергово з обох сторін.Ручка із бука(ніжка зломаного стільця)зробив пропил трохи більше товщини ножа,вставив заготовку в цей пропил та залляв епоксидкою,за естетикою не дуже гонився,а на практиці дуже ним задоволений.
     
    ostrov-28, slavko.malynovsky, blossem та 2 іншим подобається це.
  4. Р0ма1998

    Р0ма1998 Підмайстер

    Повідомлення:
    35
    Симпатії:
    7
    Гаманчук, дякую, дуже цікаво думаю теж такий зроблю згодом.
     
  5. агент007

    агент007 Інженер

    Повідомлення:
    497
    Симпатії:
    729
    Адреса:
    Берегово Закарпатская обл.
    Це зовсім друге діло а не з пилорамноі ленти. У фуговочних ножаж зовсім другий сплав металу він держить остроту.
     
  6. tacha79

    tacha79 Майстер

    Повідомлення:
    341
    Симпатії:
    68
    Адреса:
    Киев
    Из пилорамной пилы делал, слабоват нож и ржавеет прямо на глазах, думаю на кухню не пойдёт.
    Рукоять делал из джинсов, джинсу нарезал полосками, пропитал эпоксидкой, обмотал, завернул в кульок и плотно обмотал верёвкой, что-бы воздух выдавить. Через суток 3-е размотал и на точиле под свою руку обточил (можно и напильником), а потом наждачкой отшлифовал (где-то до 1000 зернистости).
     
    агент007 та Андрей123 подобається це.
  7. Тарапунька

    Тарапунька Майстер

    Повідомлення:
    61
    Симпатії:
    42
    Адреса:
    Южноукраинск
    Друзі. Маю негативний досвід. Зробив ножа з "рапідової" пилки. Брав його на природу. По дорозі додому зупинили міліціянти, і було мені клопоту і поганого настрою. За холодну зброю предмет експерти не визнали. Та мороки було багатезно. Моя порада: інструмент ( стаместка, ніж-кісяк, ножі до косарок ) то добре, а все що можуть тлумачити за зброю- робити не варто. Ніж з фуговочного ножа може призвести до відповідальності " за виготовлення та зберігання " навіть якщо він був виготовленний заради мирних цілей. Миру вам.
     
  8. Гаманчук

    Гаманчук Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.764
    Симпатії:
    7.306
    Така проблема існує,але я його не беру з собою в машину,тримаю вдома чисто для розробки туш свиней,невже й вдома можуть щось інкримінувати,зрештою в мене є 6 різнокаліберних сокир,а це ж також холодна зброя?
     
  9. Тарапунька

    Тарапунька Майстер

    Повідомлення:
    61
    Симпатії:
    42
    Адреса:
    Южноукраинск
    Можливо мені трапилися занадто прискіпливі міліціянти. Але якщо буде потреба комусь щось доводити, то інструмент для обробки свинятини чи телятини то одно, а саморобна мачета, або біта то зброя. Не кожен гарно зроблений ніж під оком закону зброя, це я зрозумів завітавши на декілька форумів які спеціалізуються по таких девайсах. Мій батько вже понад 20 років рубає кабаки і буряки для корови саморобною мачетою із пилки пилорамної (не стрічкової) і я на разі не впевнений що то є з точки зору закону. Як мені пояснювали що магазинна мачета зробленна "ліцензованним" виробником. Тобто виробник отримує ліцензію на вироби для туризму і дотримується якихось норм щоб не дай Боже не виготовити холодної зброї. Примірно те ж саме з спортивними бітами. Зробив вдома-злочинець. Купив у магазині-спортсмен! І немає значення що ти її в авто возиш, головне ліцензована як спортивне знаряддя. Закони в нас звісно кепські, але не знання закону не звільняє....
     

Поділитися цією сторінкою