Деревянный пол

Тема у розділі 'Полы', створена користувачем bogdansv, 26 січ 2015.

  1. Андрей123

    Андрей123 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    3.352
    Симпатії:
    1.611
    Адреса:
    Днепропетровск
    Я вам ответил в другой теме.
    Извините, сейчас не особенно получается отвечать на вопросы
     
  2. aluma

    aluma Бригадир

    Повідомлення:
    553
    Симпатії:
    228
    Утеплял пол пристройки-столовой, ок. 9 кв.м. Пол-30 мм доска на лагах, сверху линолеум, подполье ок. 60 см высотой. Когда пристраивал, оставил люк в полу. В прошлом году снизу к полу шурупами прикрутил 2х30 мм пенополистирол. Зимой результат весьма заметен.
    И второе, грунт в подполье надо закрыть пленкой, рубероидом или чем другим паронепроницаемым, тогда можно в неск. раз уменьшить сечение вент. отверстий ну и ёрзать спиной по пленке оказалось удобнее при подшивке утеплителя. :)
     
    barnych подобається це.
  3. barnych

    barnych Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.309
    Симпатії:
    647
    Адреса:
    городок львівської обл.
    Осб треба шпаклювати акриловою шпаклівкою.можна і з сіточкою.крити поліуретановою грунтівкою і потім одноіменні фарба або лак.шпаклівка добре кольорується в відерку міксером.якщо робити трохи густішу то шпателем промяти.то як варіант наливноі підлоги 2-3мм.епоксидного і поліуретанового шару дорого і в житлі не завжди потрібно то як з ламінатом лінійки 31,32,33 а зараз вже і 34 появився на ринку.
    --- добавлено: 9 лис 2017 у 10:37 ---
    При низькому залягангі підлоги є добре зробити теплу водяну підлогу всяку органіку рано чи пізно знайде собі грибок.
    --- добавлено: 9 лис 2017 у 10:43 ---
    З практики найкраще стелити на грунт по пісчаній підсипці вживаний пвх лінолеум.
     
    Останнє редагування модератором: 17 лис 2017
  4. renko

    renko Стажер

    Повідомлення:
    18
    Симпатії:
    15
    Коли я будував будинок то насипав під деревяну підлогу слой вапна. Вапно гашене з цукрового заводу. Під полом сухо. Так робив мій дід і батько.
     
  5. barnych

    barnych Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.309
    Симпатії:
    647
    Адреса:
    городок львівської обл.
    Під деревяною підлогою добре мати простір для вентиляціі.добре мати можливість підлогу огянути періодично знизу.а коли наклеіти на підлогу знизу 5-10см.пінопласту взагалі добре.в себе я роблю лаги з прфіля ув100 чорну підлогу з осб між якими даю планки засипаю просьір між осб тирсою.по верху дошка 20 шпунована запущена соєвою оливою.знизу на чорнову даю 2 шари 3ки ппс.то як на мене найпрактичніший варіант.а по грунту рубероід або лінолеум коли є то просто необхідна річ.
     
    Останнє редагування: 9 лис 2017
  6. barnych

    barnych Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.309
    Симпатії:
    647
    Адреса:
    городок львівської обл.
    Можу добавити що при такому утепленні при площі 18 м.кв. 10 ребер батареі забагато, без - 16 замало.
     
  7. barnych

    barnych Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.309
    Симпатії:
    647
    Адреса:
    городок львівської обл.
    Багато разів утепляв цоколь і врешті в своєму домі утепляю підлогу а не цоколь.так набагато ефективніше хоча і дорожче і праці незрівнянно більше. І то при умові що не робиться стяжка.
     
  8. barnych

    barnych Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.309
    Симпатії:
    647
    Адреса:
    городок львівської обл.
    я в процесі поточних ремонтів покімнатно вимінюю деревяні підлоги на підлогу з осб.відкопую грунтову і пісчану підсипку даю рубероід, або якщо маю бу пвх лінолеум знову ж таки на пісчану підсипку 3- 5см. лаги роблю з ув100і св100 зрощених в трубу і заповнених ппс. з кроком приблизно 1м. осб кладу коржом в 2 шари поміж плитами даю фуговані деревяні планки 3 на 5 см. монтаж виконую шурупом 25ка дла гкл.простір між листами наповнюю тирсою.коли залишити вентиляційний простір 60 см під підлогою то достатньо для виконання всіх монтажних робіт. сполучення між кіматного простору роблю в фундаменті. люків і вентиляційних отворів в підлозі не роблю.потім знизу кріплю листи ппс.(з тієї причини і роблю крок між лагами на яких 1-2см менше метра).на таку основу далі монтувати фінішне покриття підлоги - одно задоволення.
     
    Останнє редагування: 29 січ 2018
  9. Микола2008

    Микола2008 Прораб

    Повідомлення:
    264
    Симпатії:
    474
    Адреса:
    Луцьк
    Маю також запитання. Стара дерев"яна підлога (40мм), їй вже бульше 50 років, холодна. Земляна основа, трохи дерев"яної стружки, лаги. З північної сторони (схил десь градусів 10) цоколь майже відсутній. В майбутньому планую тут зняти шар землі, по можливості утеплити цоколь і переробити відмостку.
    Зараз хочу почати з підлоги. Дошки ще в хорошому стані, але між ними є невеликі щілини і біля північного кітка (в одній з кімнат) трохи дошка "грає". Планую зірвати в тій частині дошки, при необхідності поміняти лаги і дошки (локально). На підлогу покласти товсту підкладку і ламінат. Що порадите?
     
  10. woxhol

    woxhol Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.129
    Симпатії:
    1.088
    Адреса:
    ЛЬВІВ
    Тоді підлога довго не проживе...Волога з землі не буде мати куда подітись і розрушить дошку.Також товста підкладка це лажа,ходиш як по резиновому коврику.
     
    Микола2008 подобається це.

Поділитися цією сторінкою