Своїми руками Делаем ракетные печи

Тема у розділі 'Котлы', створена користувачем zilk, 30 гру 2014.

  1. чучупака

    чучупака Стажер

    Повідомлення:
    11
    Симпатії:
    7
    "Пристройка " вже стоїть. Це - як гостьовий будинок планую в майбутньому , а зараз - для проживання в час завершення робіт в "основному" домі , ну коробка наразі в три поверхи .. Котельню планую в підвалі "основного" , там навіть дрова тримати можна певну к-сть. "Стару хату" планую і залишити "старою" в принципі , опалювати традиційно , дровами , лежанку якусь зробити . "Модель" - виключно як "камянка" для сауни (теж в підвалі , під старою хатою , вона на сваях від лісу стоїть) )) Сауна- в дальньому правому куті , там ззаду річка внизу..
     

    Вкладення:

    Володимир П та Sergey1966 подобається це.
  2. Sergey1966

    Sergey1966 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    5.138
    Симпатії:
    5.816
    Адреса:
    Одесса
    На котел у меня ушло 15 тыс. гривен может чуть меньше . Так что делайте выводы .
     
  3. чучупака

    чучупака Стажер

    Повідомлення:
    11
    Симпатії:
    7
    Тому й не спішу вже робити. Читаю , думаю , не сплю )) А покажіть посилання на Вашу роботу ? Якось не дочитався , подивлюсь. І 15 000 , думаю , не великі гроші за хорошу річ. Я не економити хочу (хоча не проти ) , не хочу купувати дрантя якесь , не люблю бути обдуреним. Дякую !
     
    Останнє редагування: 17 січ 2017
  4. Sergey1966

    Sergey1966 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    5.138
    Симпатії:
    5.816
    Адреса:
    Одесса
    Я в этой теме в кратце описывал то , что сделал , однако по мимо того , что котел горит при -5 примерно 15 часов хвастаться не чем , при дозагрузке сильно дымит , если котел сильно остынет то дым идет со всех щелей , но есть мысль утеплить вермикулитом трубу , что внутри котла и надеюсь улучшится дожиг дымо газов и это в корне поменяет работу котла в лучшую сторону . В этой конструкции мне нравится некая логичность т.к. горячие газы в трубе двигаются в верх , а потом остывая уже более холодные двигаются в низ .
     
  5. чучупака

    чучупака Стажер

    Повідомлення:
    11
    Симпатії:
    7
    Так згадав. Просто зображень не бачив.
     
  6. Руслан Чобітько

    Руслан Чобітько Прораб

    Повідомлення:
    105
    Симпатії:
    365
    Адреса:
    Черкаси
    Ой, робити теплообмінника з чавунних радіаторів - то додати собі геть зайвої мороки. Мені так здається. Звісно, не можу сказати напевно, бо не маю такого цікавого практичного досвіду.
    Але вбачаю низку причин, з яких то - не найкраща ідея. Хоча б те, що проміжки в самих радіторах треба якось затуляти: ДГ не повинен мати змогу проходити крізь тіло теплообмінника назовні, він має в повному обсязі дійти до низу, а лише потім почати мандрувати догори по зовнішній площині.
    Таке от...

    Не утеплювати кераміку - то я вважаю вкрай грубою помилкою. Якщо мова йде про "ракетний" агрегат. Більш того, щойно один добродій з Бердянська мав задоволення розбирати свій котел (майже досконалу копію мого, який зараз мене гріє) та додавати фетру на нижню частину труби, бо котел вперто не бажав притомно входити в режим. Без такого утеплення котел смердів з димаря несамовито (шалено й до нестями), особливо після розпалювання. То я достеменно знаю, про що мову веду.

    Бути фахівцем - то, звісно, справа добра. Але у витоків будь-якого фаху колись стояв аматор. Аматори роблять безліч дурних та сміховинних речей, вершать скирти незбагненних помилок та плекають купу марних сподівань. Правди ніде діти. Якщо фахівець йде по твердому багаторядному шосе, у світлі потужних ліхтарів, які густо стоять вздовж дороги, то аматор нишпорить у кущах обабіч таких доріг, у ярах та видолинках, по чагарниках та левадах... І саме аматор (з репяхами у волоссі, у подертих терном штанях та поколотими стернею ногами) з більшою ймовірністю знаходить нову стежку, яка або зєднає дві сусідні траси, або скоротить шлях там, де та траса йшла довгим вигином, а то й натрапляє на потаємне джерело з чистою водою.
    Аматор шукає при світлі Місяця, в тіні лісової гущавини. Він блукає в непевних присмерках. Але його не засліплюють потужні ліхтарі обабіч шосе.
    З часом замість тої стежини, яка була протоптана сколотими ногами аматора, буде прокладене нове шосе з ліхтарями. І по тому шосе будуть впевнено йти фахівці, будуть те шосе розширювати, обносити запобіжними парканами... Те шосе зявиться на мапі і в довідниках. Воно буде досконало прораховане та виміряне.
    Але десь глибоко під грубим камінням дорожнього насипу залишиться ледь відчутне тепло слідів того аматора, який перший пройшов цим шляхом.

    Ні, я не зазіхаю на почесне звання такого аматора. Моя справа мала - я лише поєднав (як зміг) деякі речі, що вже давно існували й непогано працювали. Та й ходити далеко від яскравих ліхтарів не знадобилося для того. Навідь штанів не подер)))

    Що до "пєрєбріка"... Нехай мені пробачить шановне панство, але маю сказати: кращого місця на Землі, щоб жити, творити, виховувати дітей, щось вирощувати на землі, будувати дім, експериментувати, міркувати, просто насолождуватися життям і спілкуванням, ніж Україна, я не знаю. Але гроші краще заробляти де-інде. Принаймні, в цей час (і я маю на увазі не тільки останні роки). Маю тверде сподівання, що останнє змінеться. Не тільки сподіваюсь, а й дещо для цього роблю. Так, те, що я роблю, геть мікроскопічне за вимірами всієї країни, але щось, та є.
    Може, прийде час, коли всяке електронне начиння я буду мати змогу купувати не в Китаї, а тут, у себе (ой, мрії-мрії...). Та поки що щедро годуємо та зміцнюємо Китай. Або Фінляндію, Польшу, Туреччину, Ізраїль, Німеччину...
    Сміх, та й годі: мав цех по виготовленню елітних бронедверей, то в загальному кошторисі на українські комплектуючі йшло хіба що 30% коштів (не рахуючи зарплатню та податок), і то був лише грубий метал (а іноді навідь метал був російський, бо іншого не завозили), сплата за електроенергію, та деякий дрібязок. Всі інші гроші йшли за кордон. МДФ, пластик, всяка хімія, скло, замки, гвинтики... величезний перелік, який рахувався виключно за курсом євро чи долара. Бо вітчизняного просто не було, або було геть жалюгідної якості.
    Отакі справи, панове.

    Будь-яку державу зміцнюють гроші, які до неї нахдодять ззовні. І навпаки, виснажують, коли маємо щось купувати за кордоном. Навідь якщо мова йде про бляшанку з кремом для взуття.
    Тому виробляйте будь-що, будь-як, що можна продати зовні. І по змозі витрачайте ті гроші всередині. От така груба політекономіка. Але вона дієва.

    Країна - то модель родини в велетенському масштабі. Родина збагачується, коли продає більше, ніж купує. І йде до злиднів та в борги, коли навпаки. Якими б добрими не були взаємини всередині тієї родини. Тому - максимум незалежності шляхом вдосконалення та поширення натурального господарства (сподіваюсь, всим відомий цей термін) всередині, та максимум товарного виробництва назовні.

    До росіян, китайців, німців, папуасів Нової Гвінеї, чи то представників племені Янамамі з Амазонії не маю ніяких упереджень. Але зважаю на суттєві відмінності менталітетів та культур. Та враховую особливості певного історичного моменту. Якщо свіжого огірка покласти в діжку з солоними огірками, то він теж стане солоним. І питання не стоїть "Чи стане?" Він обовязково стане солоним за деякий час.

    Вибачте за таке відхилення від теми.
     
    Останнє редагування: 18 січ 2017
    slava527, Valikot, Хоробор та 8 іншим подобається це.
  7. СЛАВА Білий

    СЛАВА Білий Стажер

    Повідомлення:
    8
    Симпатії:
    2
     
  8. СЛАВА Білий

    СЛАВА Білий Стажер

    Повідомлення:
    8
    Симпатії:
    2
    В мене теж коробка на 2 поверхи та горище в майбутньому як мансандра. Котел планую в підвальному приміщені (заздалегідь побудовано). Планував для опалення чистий піролізник. Ракетку (звичайну) зварив в тимчасове приміщення для будівельників два роки тому.Бачу плюси :мало дров та бистро нагріває приміщення,мінуси мала топка та тривалість горіння(приходиться часто підкидати дрова).Натрапив на ютубі на витвір Руслана Чобітко, передивився усі його відео та перечитав цей форум.Хочу спробувати експериментальну модель спрощеної системи(без в.рубашки).Щось накштал звичайної ракетки тільки з розширеним загрузочним бункером.Зараз опрацьовую ескізи.Цей котел(пічку)планую поставити в тепличці. На майбутне для будинку можливо буду робити котел такий як у Руслана.Але багато але.Наприклад висота майбутнього комина(з підвалу через весь будинок до конька) близько 11м.Питання до фахівців і можливо до Чучупики : з якого материалу робити димовий канал з нержавки чи цегли? Чи буде тягнути,та яку має мати площу розріз труби для такої висоти?
     
    чучупака подобається це.
  9. чучупака

    чучупака Стажер

    Повідомлення:
    11
    Симпатії:
    7
    Я ще до "експериментальної" в тимчасове приміщення не дійшов. Комин в "коробці "є , спробую вимурувати з шамотки J-трубу в підвалі "коробки" , накрию бочкою , перевірю потужність (січення), режими і тягу . Потім (вірогідно) встановлю керамічну і почну "танцювати" навколо неї. Серцевина "робоча" піролізно-ракетного котла - з нержавійки , потім замуровуватиму шамоткою з утепленням. Робити му "з середини" , перевірятиму поступово - тягу , подачу гарячої води вверх , циркуляцію , темпер. режими. Не спішу , все зараз з чистої сторінки починаю , не хочу помилитись. Є питання стосовно потрібності теплового акумулятора , площа хаати велика , утеплення буде хороше , але все ж.. Ну й бункер хочу великий , можливо + паллетний чи гранули , думаю поки..
     
  10. СЛАВА Білий

    СЛАВА Білий Стажер

    Повідомлення:
    8
    Симпатії:
    2
    Питання таке-якщо комин через три поверхи з цегли чи не буде конденсату?Для того щоб його небуло потрібно щоб т. відходних газів була не нище 110г.При виході з котла наприклад 130г. (а для ракетного як я зрозумів може бути і 65г.?)при такій висоті димаря гази охолонуть.Точка роси виникне якщо труба буде холодніша ніж газ менше 100г.(пар буде конденсуватись на внутришніх стінках димаря).Якщо димар цегляний по перше його трудніше прогріти а по друге через цеглу та шви буде просочуватись конденсат з домішками різних незгорівших елементів.Тепловий акумулятор на мою думку варто ставити.При незначних холодах можна рідше топити(наприклад раз у три дні)а по друге можна буде добре протопивши вдень не підкидати вночі(система буде використовувати теплоносій з т.акумулятора до ранку).Це мої думки,хо які ще має?
     

Поділитися цією сторінкою