Подключение полотенцесушителя, частный случай

Тема у розділі 'Радиаторы', створена користувачем Chechako, 9 січ 2015.

  1. Энки

    Энки Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    15.888
    Симпатії:
    15.562
    Адреса:
    Київ
    А Вы прикалываетесь?
    Ещё раз, почему не текут полотенцесушители на ГВС десятками лет без водоподготовки в многоэтажках?
    Почему металлический трубопровод ГВС и ХВС имеет примерно равный срок эксплуатации - многие лета?
    Почему у одесситов протёк полотенчик, а не какой-нибудь кусок трубопровода, или тонкое место фитинга? Им, с такой водой, теперь и трубы раз в год менять?
    Ответьте, пожалуйста, как лично Вы считаете, мы ж не в суде..

    Не в естественной части знаний. Без доказательства нет факта, кроме факта отсутствия доказательств.
    В общественной части, может быть как угодно, как договорятся.
    На общественных знаниях, техническую систему не построишь.
     
    Останнє редагування: 17 січ 2015
    Дума та Володимир П подобається це.
  2. Voyutichi

    Voyutichi Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    16.117
    Симпатії:
    8.913
    Адреса:
    м. Самбір
    як чому? Централізоване водопостачання прісної води, а по дорозі до тих рушникосушок нейтралізуєть весь агресивний кисень в трубопроводах (я так думаю, точно не вивчав питання в нашому водоканалі, але хлор вони там точно додавали).
    може тонкого місця у фітинга не було, труби - пластикові. Звідки знаю? Ми туди все поставляли: арматуру, труби, фітинги, радіатори і рушникосушки.
    Скоріше всього у садибі місцева споживацька вода із свердловини, і скоріше всього це місцевий "куяльник". Радіатори не потекли, хоча скоріше всього ніхто там теплоносій не доводив до якихось "вимог виробника", принаймі необхідні засоби підготовки теплоносія я зустрічав тільки на комерційних або промислових об'єктах.
    На приватних - з цим ніхто не заморочується. Навіть на дачі покійного Кравченка такого не було (правда Дніпро там близько), футболіст Лужний також у своєму особнячку у Києві поставив австрійський котел Шафер (за рекомендацією проектної організації), але підготовки теплоносія не застосовував (напевне також за рекомендацією проектної організації).
    Ніде, ні в Кончі Заспі, ні в Іванковичах, ні в Золотому Кільці (насправді Золоті Ворота) (для прикладу) у приватних садибах не було підготовки теплоносія перед заповненням системи. Але також ніде не було виходу з ладу сталевих панельних нагрівальних приладів. На відміну від приватників, у всіх торгових центрах чи виробництвах, де мені доводилося впроваджувати або обслуговувати системи опалення - обовязково стоїть у кожній котельні устаткування для водопідготовки.

    ось так, напевне, і в Одесі вирішили проектанти зекономити (або замовник вирішив зекономити на проекті) і не подбали на стадії проекту про стійкість системи. Поставили би нержавійку - був би довше період спокою.. Але я вважаю, що не на багато довше.. ну може через два роки також би "прорвало".

    ПС. Ще в радянські часи у своєму будинку ми поставили у колодязь водонасосну станцію, ввід зробили з нержавійки, нижній клапан і заспокоювач (розсіювач) зворотнього струменя, який виникає в період між зупинкою насосу і закриттям нижнього клапану. Так от, через 15 років цей заспокоювач, який зроблений з листа 1,5 мм товщиною, був як сито для борошна. Вся нержавійка 304 (з запасів місцевого спиртзаводу) перетворилася в павутину. Це вода колодязна, на подвір'ї мого будинку, не мінеральна! Температура 8С. Говорю це щодо стійкості металу до води у приватному секторі.

    замовник сам почав перший. Якщо би просто сказав "рушникосушка потекла" - поміняли би і ніхто би не рипався.. А так йому хотілось застосувати "термін гарантії 5 років" для будь-якої ситуації.. Суд також не буде "брати аналізи".. має бути все сертифіковано-пересертифіковано, щоб щось там відсудити.. Завод має більший досвід у подібних випадках і вміє робити свою роботу як з технічного боку (доказ - в групі лідерів ринку), так і з юридичного боку (інакше би засудили, як би було за що).

    Є в розділі про радіатори мій допис про масовий вихід з ладу радіаторів в одній установі на третій рік після вводу в експлуатацію.. Ми гарантійно поміняли, тому що зима і маленькі діти. А причина виходу з ладу радіаторів виявилася банальною - з системи на літо зливали воду. І радіатори на рівні залишку теплоносія в радіаторі всі дістали наскрізну корозію з втратою герметичності. Просто перші п'ять радіаторів вийшли з ладу через три роки, а всі решта - на четвертий рік.
    Замовник ніяких претензій не висував, хоч радіатори не витримали 5 років.
    Це щодо сили впливу кисню на сталь. До речі, товщина стінок цих радіаторів 1,27 мм.
     
    Останнє редагування: 18 січ 2015
  3. Энки

    Энки Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    15.888
    Симпатії:
    15.562
    Адреса:
    Київ
    Хлор тот что в воду добавляют- сильный окислитель. Еслиб не добавляли, трубы ещё дольше бы служили. Но и с хлором, и с кислородом, и прочими всякими, трубы с водой за год не ржавеют. Знаю бак, тоже из нержи со спиртзавода, мм 4, за 10 лет прошило, но только дно, и там вёдер 10 песка было. И это нж типа пищевая, там главное чтоб привкуса не было..
    Наличие водоподготовки нормируется, поэтому, где даже не обязательна, но проект с печатями, ставят. А в небольшой замкнутой системе, без течей, испарений и частой подпитки, всё активное в воде быстро отреагирует и стабилизируется. И даже, если трубы без кислородного барьера и с диффузией, вся эта химическая коррозия, в нормальных случаях, далеко не самый разрушительный фактор.
    Отказываться от удобной хорошей схемы работы сушителя из-за вероятного и незначительного фактора, считаю перебденьем.
     
    Дума та Uh0 подобається це.
  4. vetalmit

    vetalmit Стажер

    Повідомлення:
    26
    Симпатії:
    3
    Сушители из нержавейки текут от блуждающих токов.
     
  5. Uh0

    Uh0 Бригадир

    Повідомлення:
    579
    Симпатії:
    196
    Адреса:
    Lemberg
    ну то ставте поліетиленові:mltk:
     

Поділитися цією сторінкою