Якщо хочете економити беріть насос з електронним регулюванням

Тема у розділі 'Отопление и горячее водоснабжение - общие вопросы', створена користувачем Іван 55555, 7 січ 2015.

  1. Іван 55555

    Іван 55555 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.306
    Симпатії:
    1.140
    Адреса:
    калуш
    я ж не розробник цих насосів.холодильники класу енергоефективності А також споживає менше електрики,але виконує ту саму функцію.в насосів все теж саме,та не все)))).монтував в мостиськах.3 поверхи,10 метрових радіаторів 22 типу.перший запуск - тобто всі термоголовки відкриті,споживання насосу 20 ват.як пояснити?автомобілі також споживаючи одну і ту саму кількість бензину мають різні характеристики по швидкості і потужності.в самборі скоро будем міняти в одній котельні всі насоси на енергоощадні(так по польски пише).заказчик із мостиська і самбора колеги.побували один в одного і от самбірський прийняв рішення поміняти.
    --- добавлено: 7 янв 2015 в 11:38 ---
    я не можу коментувати окремо ваш випадок.є рекомендації виробників.
     
    Останнє редагування модератором: 15 січ 2015
  2. Комбо

    Комбо Підмайстер

    Повідомлення:
    70
    Симпатії:
    13
    Ну т.е. энергоэфективность достигается за счет рационального использования энергии. Как например говорят, что недельный програматор экономит газ:) За счет того что просто выключает котел:) Мое субъективное мнение, такое будет эффективно если большая система и например половина радиатров закрылись... То конечно расход эл энергии будет уменьшен... Особенно если сравнивать мощьные версии насосов. Собственно этого же эффекта можно достигнуть поставив 2 маломощьных в паралель и включая один или оба по необходимости простым термо реле. Соответственно когда работает один расход будет в 2 раза меньше. И в целом это гораздо надежней электроники. В моем же случае система совершенно стабильна. Поэтому смысла особого не вижу. Просто нужен современный маломощьный насос. Который все еще ищу.
     
  3. Іван 55555

    Іван 55555 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.306
    Симпатії:
    1.140
    Адреса:
    калуш
    ви не зовсім правильно порівняли.насос класу енергоефективносі А споживає максимально 45ват,тоді як його колеги 93.я ж цифри вказував порівняльні при максимальній потужності обох.справа в тому,що дані моделі є у грундфоса і вілло,і якби вони не відповідали по характеристикам дійсності вони б уже були обанкочені через судові позови. Комбо, ставте собі насос який забажаєте.
     
  4. Комбо

    Комбо Підмайстер

    Повідомлення:
    70
    Симпатії:
    13
    Т.е. вы считаете, что если отключить электронику и запитать насос на прямую, то расход эл энергии будет вдвое ниже аналогичного по производительности насоса? Это было бы интересно. Имея такой насос, я бы обязательно проверил:) Не обижайтесь, мы ведь не спорим а делимся опытом. Например в холодильниках которые вы упомянули энергоэффективность не в последнюю очередь зависит от термоизоляции. Знакомый купил такой - он снаружи огромный а внутри меньше своих болле младших коллег:)
     
  5. Энки

    Энки Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    15.888
    Симпатії:
    15.562
    Адреса:
    Київ
    Насос с частотным регулированием оборотов двигателя, можно не прижимать кранами, а расход регулировать оборотами мотора. Наценка, за частотное регулирование, минимум 700 грн. Но выгода, не настолько очевидна как может показаться, потому что, с понижением оборотов, падает и расход и напор, а при зажимании краном, расход падает за счёт роста напора на зажим.
     
  6. Іван 55555

    Іван 55555 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.306
    Симпатії:
    1.140
    Адреса:
    калуш
    я привів приклад для стандартниx будинків до 300м.кв де ці насоси себе оправдовують.
    --- добавлено: 7 янв 2015 в 13:51 ---
    я не вникав у принцип діі ,але вони максимально на 3 швидкості споживають 45 ват,а іx колеги 93.є різниця?
     
    Останнє редагування модератором: 15 січ 2015
  7. strelets59

    strelets59 Підмайстер

    Повідомлення:
    41
    Симпатії:
    19
    Адреса:
    Львівська обл.
    Прошу самим порівняти насоси приблизно одинакової продуктивності різних виробників. напір (розхід) і електрична потужність, що споживає насос.
    насос циркуляційний.jpg насос циркуляційний 001.jpg
     

    Вкладення:

  8. Mostovoy

    Mostovoy Стажер

    Повідомлення:
    20
    Симпатії:
    16
    У єнергосистемах з витратами 10-30 кВт оправдувати заощадження у 48 Вт ? У якому випадку і за який термін перекриється цінова різниця?
     
  9. Комбо

    Комбо Підмайстер

    Повідомлення:
    70
    Симпатії:
    13
    У меня например не 10 - 30 квт. Я и лампочки то поменял на диодные, так что 50 ват в час имеет значение. Тем более если говорить о питании от АКБ это может быть например 4 часа или 8 часов автономки. Вопрос в том за счет чего достигается экономия? Если за счет того, что насос например 10 мин работает потом на 10 мин выключается и т.д. То это не экономия. А если действительно разработали какие то новые технологии... То с удовольствием бы применил. Поэтому снова вопрос к знатокам. За счет чего экономия? Если призводитель добросовестный он сам должен это объяснить. Хотя я скептичесски подозреваю, что при занижении скорости на табло выдается заниженая цифра потребления и все. Для этого у них есть разные лазейки в способах измерения и т.д. Чтобы в судах отмазываться. Т.е. теоретичесски если этот насос просто в таз с водой опустить то да... И эти показания заставить его писать на табло, при определенной скорости. А по факту в реальной системе...
     
  10. Іван 55555

    Іван 55555 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.306
    Симпатії:
    1.140
    Адреса:
    калуш
    48 ват в годину.а за добу,а за місяць,а за 6 місяців?(в середньому опалювальний сезон)
    --- добавлено: 7 янв 2015 в 21:41 ---
    я монтую системи опалення.до використання циx насосів,я використовував загальноприйняті в нас насоси.використавши насоси енергоощадні,які сам придбав закащик,і проаналізувавши іx роботу,я переконався,що в стандартниx будоваx іx вигідно використовувати.я не вникав у іx будову і принцип діі.виконують свою функцію,використовують менше електроенергіі?супер.я не продавець,а монтажник.вникати ще в електричні сxеми мені не потрібно.мені потрібно правильно змонтувати систему опалення.буду після свят в мостиськаx,зроблю фото насосів.з енерговтратами.
     
    Останнє редагування модератором: 15 січ 2015

Поділитися цією сторінкою