Поможіть з схемою підключеня тп котла

Тема у розділі 'Отопление и горячее водоснабжение - общие вопросы', створена користувачем Килав, 7 січ 2015.

  1. Килав

    Килав Бригадир

    Повідомлення:
    413
    Симпатії:
    164
    Адреса:
    Мироновка
    Так точно )) - це парові котли ,але на деяких підприємствах були переобладнанні на водогрійки для опалення житлофонду та адмінбудівель. Ніяких трьохходовиків не було так як смислу в цьому нема .
    Подача води на котел - ----- ХВО - деаератор ,де вода підігрівається до режимної температури--насос підпитки--котел. Підпитка проводиться знизу котла.
    Безперервний режим - це парадокс для котлів ,що використовуються в опалювальний сезон. І от не в сезон запірна арматура пропускає,проводяться ремроботи ,котел без води ........і згниває дуже швидко)))
    П.С. Перший раз чую ,щоб котлові труби гнили ззовні (надіюсь ми про них ,а не про утеплювальну обшивку в єшках:-D).На моїй пам"яті вся корозія проходила зсередини. Також міг відкладатись "водяний камінь" ,що знижував КПД котла.
    --- добавлено: 16 фев 2015 в 21:43 ---
    Повірте ,конденсат в таких випадках ніколи не враховується )))) Це те ж саме ,що враховувати при тренуванні марафонця його спітніння ,що похерює його аеродинаміку))
    А от про сто років ........))) та ні ))) я так довго жити і пробувати не хочу )))
     
    Останнє редагування модератором: 24 лют 2015
  2. Voyutichi

    Voyutichi Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    16.117
    Симпатії:
    8.913
    Адреса:
    м. Самбір
    це опис для парового режиму роботи.
    При роботі на опалення повинен стояти триходовий відповідної прохідності, інакше три доби буде текти конденсат, поки не прогріється весь масив теплоносія.
    При роботі на опалення температуру подачі в систему відслідковували відносно зовнішньої температури з точністю до 0,5 С. В котлі трималася 90С на виході, в систему - згідно таблиць.

    який ще парадокс? не зрозумів. Котел без води не гниє, гниє частковозаповнений по лінії рівня води в посудині. При ремонті котел взагалі сухий.

    Ви знову розказуєте про паровий режим роботи котла.
    При водогрійному режимі неправильний режим роботи котла по температурі теплоносія приводить до відгнивання водоносних труб попри нижній барабан котла. Водотрубні котли тому і не придатні для водогрійних систем саме через малу стійкість до конденсатної корозії.. через свою конструкцію. На відміну від водотрубних, газотрубні котли мають відмінну стійкість нижньої камери (пальникової) до корозії через ряд конструктивних переваг, які не вдається реалізувати у водотрубній конструкції.
     
  3. Килав

    Килав Бригадир

    Повідомлення:
    413
    Симпатії:
    164
    Адреса:
    Мироновка
    Закакали ми бачу тему ))) Шановний ,я чітко і ясно вас розумію ,але ви мені нічого не довели ,тільки "поправляли" мої слова ))) Так і я вас поправлю - НЕ згідно таблиць якихось ,а режимних карт )))Але це назва документа яка нічого не прояснює. Гніє наприклад котел мені все одно де ,але ж він гніє ЗСЕРЕДИНИ ,хоч по лінії ,хоч без лінії + сухий він теоретично так як воду з переобладнаного котла (пар-вода) буває з технічних причин всю злити не можливо ))) Думаю якщо стикались на практиці то зрозумієте . Також прошу взяти до уваги наприклад ось таку схему і знайти там трьохходовик )))http://www.rosteplo.ru/Tech_stat/stat_shablon.php?id=12 Це я даю не для того ,щоб ви знайшли відмінності ,а зрозуміли ,що схем мільйон ,а теоритичних ще більше і працювали вони поки проходила наладка ))) ,а далі ........))) як завжди.
    Тепер про трьохходовик ))) Я здогадуюсь ,що ви хочете сказати - думаю ,що ви хотіли сказати про гребінку -розподільчий вузол .Так от через РВ спочатку прогрівається мале коло ,а потім підключаються поступово абоненти . А деаєратор виконує функцію по "викиданню" кисню з котлової води хоч в водогрійному ,хоч в паровому котлі . І думаю ви згодитесь зі мною ,що кисень дає окис заліза ,а не якийсь там хвилинний конденсат який зразу ж відпаде з сажою )). І повірте ,я ще ні разу за життя не бачив ЗГНИВШОГО ДОМАШНЬОГО котла в яког не було підмішувача ,чи трьохходовика ,думаю і ви також.
     
  4. Voyutichi

    Voyutichi Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    16.117
    Симпатії:
    8.913
    Адреса:
    м. Самбір
    @Килав, шановний, весь ваш досвід негниючих котлів - з радянського минулого, коли палили газом і котел (КСТ) не виключався протягом 6 місяців. Якщо ви надієтесь отримати такий самий результат на сталевому твердопаливному котлі з двійним старт-стопом за добу - мені залишається тільки побажати вам успіху. Не ви перший, не ви останній.

    це "економ варіант" триходового - кочегар називається.:) А були котли і з нормальним управлінням, з різними МЕО і Р25 (або сучасними аналогами). Ніхто вручну не слідкує за 10МВт котлом у водогрійному режимі. Скільки конденсату буде - огого..

    я- та сама "наладка".. нищівна і безжалісна.. :)
     
  5. Килав

    Килав Бригадир

    Повідомлення:
    413
    Симпатії:
    164
    Адреса:
    Мироновка
    :-D МЕО я більш на регулювання повітря використовував )) ,а для води-пару тільки ручні задвижки ,для мого підприємства цього хватало. Ставили дистанційно-керовані електрозадвижки - так дорого на той час в обслуговуванні .
    А от наладка ))) Блін скільки ж ви горілки п"єте в відрядженнях )))) Були такі ,що приходилось брати дубця і кодувати ))) Але тільки чую слово "наладчики" - тепло в душі )) .Їх я бачив багато і в кожного свої СВІЖІ підходи - отак я і вчився )). І до чого ж розумні люди попадались і доценти і професори і наукові всякі співробітники .......погнало їх в наладку безгрошів"я після розвалу срср . Саме більше запам"ятались одні - шеф бувший головн.інженер "Київмолоко" ,наладчики вчені з інституту фізики, політеху і один мудила хитрожопий з інституту газу в м Київ. Вони мене так зацікавлювали ,що я не хотів з роботи йти :-D.Дружина ревнувати почала ))).Багато ,що я в них навчився .
     
    Voyutichi подобається це.
  6. ох сергей

    ох сергей Майстер

    Повідомлення:
    149
    Симпатії:
    35
    для чого?
    в мене 164 м кв в дома постійно хтось є і автоматики на котлі немає ніякої головне сухі дрова топлю дубом два оберемка на добу темпиратура +21-22
     
  7. Voyutichi

    Voyutichi Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    16.117
    Симпатії:
    8.913
    Адреса:
    м. Самбір
    а виникало питання, чому з 1 кг вугілля береться умовно 8кВт, а з ідеально сухого дерева - тільки 4 кВт?
     
  8. ох сергей

    ох сергей Майстер

    Повідомлення:
    149
    Симпатії:
    35
    ціна
    дерева і того ж вугілля???
     

Поділитися цією сторінкою