Поможіть з схемою підключеня тп котла

Тема у розділі 'Отопление и горячее водоснабжение - общие вопросы', створена користувачем Килав, 7 січ 2015.

  1. Килав

    Килав Бригадир

    Повідомлення:
    413
    Симпатії:
    164
    Адреса:
    Мироновка
    :-DТК ще нема і системи що намальована також,є тільки лінія на будинок від приміщення де буде встановлений ТК . На піддувайло хочу встановити якийсь механічний- біметалічний виконувач для зменшення тяги. Те ,що розрахувати я не здатен )) чи витримає мій регістр теплове навантаження це ясно .Регістр вміщатиме біля 70л води +котел?+подача-обратка на регістр? ,думаю максимум 100літрів .:banka:
     
  2. ох сергей

    ох сергей Майстер

    Повідомлення:
    149
    Симпатії:
    35
    на випадок коли пропаде світло я купив простий безперебійник до компютера на 380 вт хватає на годину роботи насоса на другій швидкостіпотужність насоса 60 вт
     

    Вкладення:

    • IMG00293.jpg
      IMG00293.jpg
      Розмір файлу:
      82 КБ
      Переглядів:
      40
  3. RIZIK

    RIZIK Підмайстер

    Повідомлення:
    62
    Симпатії:
    13
    Адреса:
    Украина Хмельницкая обл.г.Волочиск
    На вашій схемі не хватає вузла підмішування обратки котла мінімум 50гр. Інакше котла вашого на довго не вистачить - зість конденсат. А на рахунок відключення електроенергії упс саме те звісно потрібно цого вдосконалити забезпечити синусоїду на виході (на форумі є тема https://krainamaystriv.com/threads/21590/) і звісно акамулятор більшої ємності +зарядка.
     
  4. Килав

    Килав Бригадир

    Повідомлення:
    413
    Симпатії:
    164
    Адреса:
    Мироновка
    Стосовно "підмішувача" ......))) Мене не цікавить робота котла на 100років - хватить і пару десятків і всі ті розмови про "феншуйність" при подачі "обратки" в 50*С я серйозно не сприймаю.Моя бабуля вкінці п"ятдесятих провівши водяне опалення про це не знала і що цікаво про це котел не знав вмурований в плиту і простояв до 1980року ,а потім був проданий після демонтажу пічки так як був в ідеальному стані ,а в цьому ж 1980 році був встановлений залізний банальний котел який пропрацював на вуглі до 1989р ,а на газу працює до нині. І все це без підмісів і всякої лабуди з науковим підгрунтям для викачки грошей .
    Стосовно УПСа ))) Є моя тема https://krainamaystriv.com/threads/21370/
    Мені б по гідравліці совіт))) .Також 99% ,що на днях підвезуть посудину під ТА .
     
  5. Энки

    Энки Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    15.888
    Симпатії:
    15.562
    Адреса:
    Київ
    На тех котлах насосы были?
     
  6. Килав

    Килав Бригадир

    Повідомлення:
    413
    Симпатії:
    164
    Адреса:
    Мироновка
    Ха-ха ,зв"язку не хочу бачити ))) Я знаю ,що можна все довести ,а точніш підвести до того ,що "грєлка для пупка" (по Задорнову) треба . І так поясню . Так! Насоси були і на багато продуктивніші ......на ДКВРах ,Єшках і інших промислових водогрійних котлах ,що можуть працювати на вугіллі,мазуті,газі. Термін роботи таких котлів рахувався від 25 років ))) . Ні,убити їх можна було на "раз-два" ,але насос тут нідочого.
    Причина в низькотемпературності нових котлів ,а не насосній схемі я так думаю.
     
  7. Энки

    Энки Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    15.888
    Симпатії:
    15.562
    Адреса:
    Київ
    Там конденсат обязательно учитывался.
    На бабушкином котле насос был?

    Причина в расходе через котёл холодной воды.
     
  8. Килав

    Килав Бригадир

    Повідомлення:
    413
    Симпатії:
    164
    Адреса:
    Мироновка
    Підкажіть як враховувався в промислових котлах конденсат??? От поясніть мені бувшому промисловому теплотехніку. Повірте ,ніхто його ніколи,не враховував . Враховувалось тільки відкладення солей при хреновій ХВО + лаборантка в нічну зміну з хлопцями загуляла ,а кочегар щоб її прикрити брав на підпитку воду не з деаєратора(вода після ХВО і підігріта для того ,щоб не тріснув котел) ,а прямо з мережі водозабезпечення і прямо в котел і воду +10*С. Так де ж тут "учет"?
    А в бабуліному котлі і коню ясно ,що насоса не було ,але останні 14ть років є,але котел вже на газі.
    "Причина в расходе через котёл холодной воды". - Теоретично ДА! А практично НІ! Мені колись вже в реалі пробував один доказати ,доказував цифрами - довів ,що ТАК! Корозія Є! Але та корозія буде їсти сталь 4мм 100років. Виходить ,що більше шкоди приносить не топіння котла в неотоплювальний сезон . Волога викликає корозію .
    Але є одне " але" - якщо котел чугуняка ,то від перепаду температур може лопнути ,сталі це по барабану.
    Є також ще одна проблема яку боїться котел і звязано це з конденсатом ))) .Цей конденсат змішаний з сажею створює агресивні кислоти які роз"їдають КІНЦЕВИЙ участок низькотемпературного котла .Та до температури котлової води відношення не має .І вирішується ця проблема підняттям температури вихідних газів ,але при цьму падає КПД котла )))
    П.С. Оце мене ""торкнуло" ))) ,наваяв )))
     
  9. Voyutichi

    Voyutichi Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    16.117
    Симпатії:
    8.913
    Адреса:
    м. Самбір
    @Килав, поспостерігайте за камерою завантаження палива, біля руштів, коли розпалюєте котел. Побачите рясно з мочену поверхню теплообмінника росою.
    Щодо ДКВР і Єшок - також не зовсім правильні висновки. Це все парові котли, режим роботи безперервний. При переведенні на водогрійний режим без триходового на вході - зігнивали за рік при теплих зимах. І це при горінні на газі..
     
  10. Энки

    Энки Модератор Команда форуму

    Повідомлення:
    15.888
    Симпатії:
    15.562
    Адреса:
    Київ
    При проектировании.

    пробуйте.
     

Поділитися цією сторінкою