Поможіть з схемою підключеня тп котла

Тема у розділі 'Отопление и горячее водоснабжение - общие вопросы', створена користувачем Килав, 7 січ 2015.

  1. Килав

    Килав Бригадир

    Повідомлення:
    333
    Симпатії:
    142
    Адреса:
    Мироновка
    Наваяв дві схеми ,щось голова по гідравліці не хоче працювати )). Дано приміщення в якому буде встановлений ТТ котел + двотрубний регістр довжиною 3000-6000мм і подача на гребінку в будинку.Регістр встановлюю ,щоб в тому приміщенні було тепло + при вимкненні напруги котел зміг працювати на себе через регістр по безнасосній схемі.
    В ідеальному варіанті замість регістра буде встановлена ємність 0,5-1м3 і підключена по такому ж принципу як і регістр? Зображення0591.jpg Зображення0592.jpg
    Що підкажете ?Похерите?Внесете? За всі підказки буду дуже радий .
    Також підкажіть який треба насос .Завдання насосу проганяти систему двоповерхового будинку ,тільки радіатори ,на ТП є свій насос.
    Розширювальний бак треба чи хватить того ,що в газкотлі .
     
  2. DINAMIT-UA

    DINAMIT-UA Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.607
    Симпатії:
    1.366
    Адреса:
    Україна
    Килав, а нормально повернути креслення можна чи Вам так удобно ?
     
  3. ох сергей

    ох сергей Майстер

    Повідомлення:
    149
    Симпатії:
    35
    насос потрібно поставити на обратку а тепла хватить від самого котла хібашо ви хочете

    як накоплювач тепла ??
     
  4. Килав

    Килав Бригадир

    Повідомлення:
    333
    Симпатії:
    142
    Адреса:
    Мироновка
    Фотик видає ємкі фотки і вони не проходять ,а це мобілкою ,а щоб влізло і можна було роздивитись то прийшлось повернути.Але ось )) Все для вас ,тільки прокоментуйте проХФесійно) Зображення0591.jpg Зображення0592.jpg
    --- добавлено: 7 янв 2015 в 19:30 ---
    Це не принципово ,насос я можу і на обратку .Мене цікавить - буде працювати схема по гідравліці ,чи ні + нюанси.
     
    Останнє редагування модератором: 15 січ 2015
  5. DINAMIT-UA

    DINAMIT-UA Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.607
    Симпатії:
    1.366
    Адреса:
    Україна
    В Windows є редактор зображень Paint . На панелі інструментів нажимаєте - змінити розмір .
    Далі на вкладці змінення розміру і нахилу , ставите точку -пікселі. В полі по горизонталі змінюєте розмір на від 600- до 700 , вертикальний розмір зміниться автоматично, якщо стоїть галочка зберігати пропорції. Далі зберігаєте малюнок.
    --- добавлено: 7 янв 2015 в 19:52 ---
    Виходить Ви не всю схему намалювали , як думаєте звязувати газовий котел і твердопаливний ?
    Намалюйте всю схему як плануєте зробити , тоді Вам краще зможуть пояснити.
    Можливо регістри виявляться неефективні і в майбутньому прийдеться ставити бак акумулятор, тому монтаж робити з розрахунком на майбутнє місце під бак акумулятор.
     
    Останнє редагування модератором: 15 січ 2015
  6. Килав

    Килав Бригадир

    Повідомлення:
    333
    Симпатії:
    142
    Адреса:
    Мироновка
    Малювати сенсу нема,а на креслення ........відстав.
    Поясню на пальцях ))) Газовий котел в мене здійснює подачу на розподільчу гребінку яка розподіляє теплоносій на гребінку ТП та на РО . На цю ж розподільчу гребінку заведено лінію від ТП котла (наразі заглушено)
    DSCN1419.JPG
    Газовий котел ізолюється двома кранами .Регістри зрозуміло швидкохідні ))) не акумулюючі. Але по кВт перевищують розрахункове ,але не пам"ятаю на скільки.
    Мене цікавить гідравліка ,чи буде працювати + ви праві акумулятор планую.
    П.С. Регістр я так думаю щоб працював по принципу "гідравлічної стрілки" - це так по новому ))) ,а взагалі то я описав вже ,що мені треба від того регістру )).Дякую ,що відгукнулись.З Різдвом!
     
    Останнє редагування модератором: 13 січ 2015
  7. DINAMIT-UA

    DINAMIT-UA Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.607
    Симпатії:
    1.366
    Адреса:
    Україна
    ТП котел може закипіти якщо буде мало води в регістрах.
    Якщо буде теплоакумалятор він Вам замінить і регістри , і гідрострілку. буде два в одному.
     
  8. Килав

    Килав Бригадир

    Повідомлення:
    333
    Симпатії:
    142
    Адреса:
    Мироновка
    Воно то так ,але акумулятор блін самому зробити дорого ,а купити ще більше,от і вирішив спочатку одне спаяти ,а потім .......колись......може ))) і до акумулятора дойду.
    Акумулятор добра штука ,у товариша так вийшло ,що неможливо газ підвести + дровами не можна ,в нього електроопалення .Ніч він топить ,а вдень акумулятор працює. Хоче свердловиною грітись ,але дорого.
     
  9. Килав

    Килав Бригадир

    Повідомлення:
    333
    Симпатії:
    142
    Адреса:
    Мироновка
    Щось перемкнуло ,не міг заснути ))) Як вирахувати відношення "мало води"- тепловіддача = незакипіло )))
    Чи це все залежить тільки від об"єму води? І все ж де на моїх схемах правильніш підключено+ і чи буде працювати?))
     
  10. DINAMIT-UA

    DINAMIT-UA Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.607
    Симпатії:
    1.366
    Адреса:
    Україна
    592.jpg
    Килав, Уявіть що не стало електрики всі - насоси зупинились, ТК загружений повністю і горить. Ви починаєте перекривати пілдувало ТК, щоб не закипів. Чи достатньо буде води в регістрах щоб система не закипіла поки буде затухати котел. Доречі у Вас на ТК датчик тяги стоїть ?
     
    Останнє редагування: 8 січ 2015

Поділитися цією сторінкою