Опалення дровами для будинку в селі

Тема у розділі 'Печи и камины', створена користувачем Зеновій, 3 січ 2015.

  1. Зеновій

    Зеновій Стажер

    Повідомлення:
    7
    Симпатії:
    4
    Адреса:
    Бродівщина
    Доброго дня/вечора/ранку,

    насамперед вітаю з 2015 Новим роком! Мо б мали поважні майстрі на свята троха часу, щоб порадити зі справою опалення. За то був би дуже вдячним, бо думки в голові рояться вже більше року, як зробити правильно і добре, а скоро настане весна і тре приступати до роботи.

    Задумав переселитися в село напостійно, для тоїї цілі купив стару хату складену з брусів товщиною 10-15 см, добудував цього літа мансарду. Планую зсередини утеплити хату саманом товщиною 15-20 см + дошка 20ка зісередини. На плані є перший поверх. Другий поверх площею той самий, тілько стеля по краях нижча. Коридор буде фактично відкритим догори, а справа і зліва від коридору плануються по одній кімнатці.

    По факту в будинку є піч тільки там, де стоїть "1". Вона має зруйнований варочний "відділ", де відразу пропалювалося і канал йде на стояк, від нього в комин (комин я також розібрав. Також в печі є "відділ" для випікання хліба і в нього веде з коридору нічим не прикритий отвір діаметром близько 10 см з коридору (де на плані зелена стрілка) - припускаю, що для затягування повітря. Вибачте, може кострубато пояснюю.

    Там, де на плані стоїть "2", печі також нема і ця кімната мала б бути у мене кухнею. З неї буде вхід в маленьку комірку, а через стінку туалет і душ. Так от мордую себе питаннями, як прогріти два поверхи дровами і чи можливо це зробити ефективно грубами, не монтуючи водяного опалення?

    - чи добра ідея робити піч (грубку) в кухоньці відразу на два поверхи, щоб обігрівала кухню, коридор, ванну? Чи доцільно в ній робити відразу варочну поверхню, чи викласти щось окремо? Готувати плануємо з майбутньою дружиною також на дровах і часом електрикою, газу в тій місцевості нема взагалі.

    - Перечитав троха тем тут і на інших форумах по забору повітря з-під підлоги чи ззовні. Що думаєте про це в моєму випадку? Чи доцільно/можливо реалізувати?

    - Чи доцільно думати над вмонтуванням в піч якоїсь системи для нагріву води, чи краще поставити щось на кшталт "титану" окремо для душу?

    - Чи варто розбирати стару піч (за словами попередніх власників пекла дуже гарні короваїв) чи залишати? Але тут постає питання обігріву кімнати мансардної над кімнатою, де стоїть піч, бо якщо в кухні стоятиме двоповерхова піч, то теоретично та кімната мала б бути тепла. Вже дивився всілякі гарні буржуйки для другого поверху, але вся біда в них, що вони гріють, поки палиться :(

    Підлоги в хаті ще нема і можу робити її як буде доцільніше для опалення. Хату підняли на домкратах і залили фундамент бетонний товщиною коло 40 см і глибиною 60-70 см. Під хатою грунт піщаний.

    Вибачте, що дуже багато тексту і запитань. Дуже чекаю і вдячний наперед за поради, цікаві ідеї...

    П.С. На фото якраз та стара піч. Комин до неї стояв в коридорі.
    техпаспорт будівлі.JPG фото 045.jpg
     
    Останнє редагування модератором: 13 січ 2015
  2. leshiy_40

    leshiy_40 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    8.806
    Симпатії:
    10.846
    Адреса:
    Зах. УкраЇна
    Вітаю!!!
    Печі перекладати ОДНОЗНАЧНО.
    Коло мене сусід також обігрівається дров'яною грубкою, хата нова. Як резерв має конвектори газові, у Вашому варіанті можна електричні. Але це все індивідуально.
    Удачі в творчості!!!:Hi:
     
  3. Бригадир

    Бригадир Заслужений майстер

    Повідомлення:
    10.968
    Симпатії:
    7.147
    Адреса:
    Одесса
    А что вас заставило?
     
  4. Зеновій

    Зеновій Стажер

    Повідомлення:
    7
    Симпатії:
    4
    Адреса:
    Бродівщина
    Та ніби нічого не змушує. Все вже є готове в місті. Але хочеться до коріння повернутися, та багато чого всякого .. : )
     
    varmet, Руслан_77_ та leshiy_40 подобається це.
  5. Володимир П

    Володимир П Інженер

    Повідомлення:
    216
    Симпатії:
    559
    Адреса:
    Ужгород
    [quote="Зеновій, post: 431487, member: 5Та ніби нічого не змушує. Все вже є готове в місті. Але хочеться до коріння повернутися, та багато чого всякого .. : )[/quote]
    На яких теренах мешкаєте?Чи є доступ до палива/дров? Зрозуміло,що без газу тариф на ел/ен нижчий,але чи достатня дозволена потужність,в разі надумаєте обігріватись електрикою.Якщо ліс поблизу,-масивна теплоємна цегляна піч буде те,що треба.
     
  6. DINAMIT-UA

    DINAMIT-UA Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.744
    Симпатії:
    1.555
    Адреса:
    Україна
    А де вхід на другий поверх ? На плані його не видно .
     
  7. Зеновій

    Зеновій Стажер

    Повідомлення:
    7
    Симпатії:
    4
    Адреса:
    Бродівщина
    [/quote]
     
    Останнє редагування модератором: 11 січ 2015
  8. DINAMIT-UA

    DINAMIT-UA Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.744
    Симпатії:
    1.555
    Адреса:
    Україна
    Опалення будинку в корейських селищах, тепла підлога на весь будинок .





     
    Зеновій подобається це.
  9. DINAMIT-UA

    DINAMIT-UA Заслужений майстер

    Повідомлення:
    1.744
    Симпатії:
    1.555
    Адреса:
    Україна
    Можливо такий варіант допоможе.-

    С2С–.JPG
     
  10. Зеновій

    Зеновій Стажер

    Повідомлення:
    7
    Симпатії:
    4
    Адреса:
    Бродівщина
    Щиро дякую за поміч. Загалом ідея корейців цікава, але боюся, що прогадаю з тягою, щоб таке вчверити : ) Та й будинок стоїть не так високо над землею. Це вигляд хати з того боку, де стоїть на Вашій схемі піч, тобто там буде трохи занизько. Груби, думаю, треба розміщувати максимально посередині, хоча я можу й помилятися. Тоді і комин над дахом не буде так високо виходити. + з того боку ще й вхід в хату (входів є два з обох боків коридору... ).. хоча ціава ідея ставити одну піч на все.
     

    Вкладення:

    Дмитрий ДАР подобається це.

Поділитися цією сторінкою