Вирощую гусей

Тема у розділі 'Живность', створена користувачем Вомбат, 25 гру 2014.

  1. Вомбат

    Вомбат Інженер

    Повідомлення:
    245
    Симпатії:
    760
    З особистої практики, то я не впевнений, що десяток гусенят зможе вищипати всю траву на 12 сотках. Принаймні, як молоді - точно не вищипають, доведеться прокосити раз-другий.
    І щодо годування, то я б особливо комбікормом не заморачувався. Різного зерна їм кинути по жмені на ніс - і досить. Хай траву жруть.
     
    verevovk, Makaliska, Algebra та ще 1-му подобається це.
  2. leshiy_40

    leshiy_40 Заслужений майстер

    Повідомлення:
    8.806
    Симпатії:
    10.846
    Адреса:
    Зах. УкраЇна
    Розвожу гусики.

    Вибачаюсь за флуд, але переназвіть тему інакше. Власне я подумав, що розвозите тушки новорічних гусей по замовленням. :Hi:
     
  3. captain Grey

    captain Grey Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.733
    Симпатії:
    3.821
    Адреса:
    Суми, Україна
    Теж маю бажання завести гусиків, може трохи моїх карасиків попроріджують. Але в мене в Патріотівці багато дикого птаха - круки та шуліки. Тому вільного випасу не вийде.
     
    Odissey подобається це.
  4. gam-ua

    gam-ua Заслужений майстер

    Повідомлення:
    2.146
    Симпатії:
    684
    Адреса:
    Чернігівська обл. Ічня
    раджу шусей породи мулард і спецкомбікорм гранульований. у 3-4 місяці можна сміло різати. звичайна дебела гуска. тільки колодок багацькувато. у 4-5 місяців колодок вже не буде.
     
    Руня, Algebra та captain Grey подобається це.
  5. Algebra

    Algebra Заслужений майстер

    Повідомлення:
    3.711
    Симпатії:
    15.976
    Адреса:
    Вільна Україна, м. Київ
    Значит будем косить. Может за лето сделают целину на той половине участка :) . Мама мне все уши прожужала "заведи гусей, заведи гусей". Я ей: мама, где я, а где гуси. Я их только на базаре видела:) В итоге, задумалась о птичках:)
    В этом году высадила огород. Первый раз в жизни. Выбирала корни на целине :) отличная зарядка. Сдуру насадила всего и много. Потом раздавала соседям , много отправила с волонтера в АТО. сказал, что все. Больше не буду с огородом заморачиваться.
    Вчера заказала семена разных овощей ................я ж еще и рассаду сама выращивала............кустами клубники -малины у нашей @oksan2006 разживусь.
    Ото правду говорят, никогда не говорили "никогда".
     
  6. Makaliska

    Makaliska Бригадир

    Повідомлення:
    97
    Симпатії:
    118
    Адреса:
    Київська область, Бориспільский район
    Цікаво, це Ви з власного досвіду радите? Хоча може у безпородних гусей все по іншому. Але у породних, гусак дуже вірний своїй дружині. І примусити його гуляти з іншими гусками дуже важко. Для цього треба приймати необхідні заходи. Навіть примусити гусака створити гарем з двох гусок не завжди виходить. А щоб один гусак став "плейбоєм" і крив пів стада, це треба взагалі бути великим профі у гусиводстві:) Але повторюсь, це я знаю лише про своїх породних гусей. [​IMG]
     
    Aleks dp, Andrii_M та Odissey подобається це.
  7. viktor28465

    viktor28465 Інженер

    Повідомлення:
    602
    Симпатії:
    900
    Видно має *ген лебединної вірності.*Минулого року я з жінкою їхав до тещі в гості. По дорозі є став, а там біля берега пaра лебедів з виводком.Я став, і вирішив сфотографувати жінку на їхньову фоні, вони плавали біля берега, після декількох кадрів лебідь включив форсаж і пішов в атаку. Так швидко моя лебідка ще не бігала, і так довго не бурчала що я її підбив на фотосесію:-D.
     
    Makaliska, Вомбат та Andrii_M подобається це.
  8. Makaliska

    Makaliska Бригадир

    Повідомлення:
    97
    Симпатії:
    118
    Адреса:
    Київська область, Бориспільский район
    В мене зараз залишились пара комогорів, три пари білих гусей холмогорів материнського стада, та дві самотні сірі гуски холмогорки. Не знайшли для них гарних гусачків. Холмогори гуляють всі разом. Сьогодні була свідком такої картини, одна сіра гуска підстерегла коли один з гусаків залишився на самоті і почала загравати до нього. Якщо б вона була кішкою, я б сказала, що вона і терлась і прогиналась, і трохи що не мурчала:-D. Гусак витягнув шию і ошелешено топтався на місті, це треба було бачити, а потім як заволає, його гуска що неподалік мирно щипала паростки люцерни, підіймає голову, бачить це неподобство, і як кинулась до сірої, як почала її по городу ганяти і пір'я з шиї скубти. Мені навіть здалось, що я чула, якими словами вона її крила. Тому мені здається, що якщо поділити стадо навпіл і залишити всього двох гусаків, то запліднені крашенки будуть нести лише дві гуски... ну якщо пощастить, то чотири і все. Хоча... тато каже, що є серед гусеводів такі люди, які знають, яким чином можна гусака розбестити, щоб він став заправським гультяєм і жодної гусячої спідниці не пропускав. ;)
     
    verevovk, Кремень, Руня та 4 іншим подобається це.
  9. viktor28465

    viktor28465 Інженер

    Повідомлення:
    602
    Симпатії:
    900
    Хай йому грець, все як у людей:-D.
     
    Останнє редагування: 17 бер 2015
  10. Вомбат

    Вомбат Інженер

    Повідомлення:
    245
    Симпатії:
    760
    А підкажіть, будь ласка, я заклав в інкубатор 38 яєць гусиних, а зараз бачу, що штук 4 не пішли. Є можливість зараз докласти з десяток. Чи можна це робити? Я розумію, що цей десяток виведеться пізніше на пару тижнів - це мене не турбує. Може є якісь застороги?
     

Поділитися цією сторінкою